Als Europa bungelt $ 6 miljard boete, Google zegt dat het krijgen van geslacht in het winkelen

In haar eerste antwoord op nieuwe antitrust beschuldigingen van Europa, heeft Google vrijgegeven gegevens die het zegt te tonen is er hevige concurrentie in de shopping markt – waar het wordt steeds afgeslacht door Amazon en eBay.

Microsoft waadt in de Google antitrust fray als uitgevers vragen om EG deal af te wijzen; EU neemt volgende stap in de richting van de officiële Android-sonde, stappen tot de druk op Google, Google niet van de haak in Europa EG onthult litanie van antitrust klachten; nieuwe digitale Europa chief spreekt van Google auteursrecht belasting; Google begint het verwijderen van zoekresultaten in Europa; Europees Parlement steunt oproep te breken Google

Google is gekomen swingende tegen de beschuldigingen van vandaag door de Europese Commissie dat zij haar dominantie op zoek misbruikt om een ​​eigen winkelcentrum vergelijking dienst te versterken ten koste van de kleine rivalen. Volgens de EC, Google geschonden antitrust wetgeving, en kon nu geconfronteerd met een boete van maximaal $ 6 miljard – 10 procent van de jaarlijkse omzet.

Amit Singhal, SVP van Google Search, zei dat het bedrijf “alle respect, maar sterk” het niet eens met de behoefte van de EU om de formele aanklacht tegen het lag.

Mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen; mobiliteit; Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten, Smartphones, iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

EG-commissaris voor concurrentie Margrethe Vestager schetste vandaag punten van bezwaar van de EG, waarin zij beschuldigt Google van “systematisch bevoordeeld zijn eigen prijzen te vergelijken product in zijn algemene pagina met zoekresultaten”.

Google is beschuldigd van het illegaal gebruik van zijn dominantie op zoek in de Europese markt voor haar eigen diensten en schade rivalen bevorderen.

In een memo aan het personeel, heeft Google zei dat het een “zeer sterke zaak” tegen de beschuldigingen, die Singhal uitgewerkt in een volgende blog post getiteld ‘op zoek naar schade’.

Zoals Singhal illustreert met een aantal grafieken geproduceerd met behulp van zijn eigen gegevens op shopping site het verkeer in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, zowel eBay en Amazon zijn mijl voorsprong op Google Shopping, waarin het vechten met tientallen kleinere, veelal lokale aanbieders.

Vanuit deze Singhal concludeert: “Het is duidelijk dat er een ton van de concurrentie – met inbegrip van Amazon en eBay, twee van de grootste shopping sites in de wereld – en Google’s shopping resultaten zijn niet geschaad de concurrentie.”

Of dit argument vliegt met de EC nog te bezien. Zoals de EC vandaag al erkend, is er de concurrentie op de shopping markt, waarop het is te behandelen als los van de algemene search markt – de laatste is de ene Google wordt beschuldigd van misbruik van zijn machtspositie in.

Hij merkte ook op dat in de eerste poging van Google bij het winkelen met Froogle, heeft zij niet haar algemene zoektocht te gebruiken om zijn winkels product over rivalen te bevorderen, maar dat was veranderd tegen de tijd dat de dienst werd Google Shopping, en de praktijk redde het hogere groei.

Dus terwijl de praktijk niet veel te Amazon en eBay tegen te kunnen doen, heeft het toch een nadelig effect op concurrerende prijzen te vergelijken sites en dus hadden een negatieve impact op de consument en innovatie.

Google heeft ook zijn eerste reactie op de nieuwe Android-sonde van de EG, die zal zich richten op de vraag of Google geslagen deals met Android OEM’s dat de prikkels gedwongen of gaf uitsluitend vooraf te installeren van Google apps uitgebracht. Het zal ook onderzoeken of Google verhinderd OEM’s uit de ontwikkelingslanden gevorkte versies van Android, en de vraag of Google geblokkeerd rivalen door de bundeling van bepaalde Google-apps op Android.

Hiroshi Lockheimer, Google’s vice-president van engineering voor Android Gegevens kort twee soorten overeenkomsten Google heeft met OEM’s, maar zei dat ze vrijwillig is en dat Android kan worden gebruikt zonder Google-services.

Het eerste type betreft de “non-fragmentatie clausules ‘die Google naar verluidt begon aanscherping in 2011, waardoor sommige bezorgdheid Android zo open als het leek was het niet.

Lockheimer zegt dat de “anti-fragmentatie” overeenkomsten, waarin de beperking van hoeveel OEM’s aan te passen Android, zijn aan “de apps werken in allerlei verschillende Android-apparaten”.

Ondertussen zijn app distributieovereenkomsten “ervoor te zorgen dat mensen een grote ‘out of the box’ ervaring met nuttige apps daar op het beginscherm”, zei hij, zoals kaarten en e-mail.

“Dit helpt ook de fabrikanten van Android-apparaten te concurreren met Apple, Microsoft en andere mobiele ecosystemen die voorgeladen komen met gelijkaardige uitgangswaarde apps. En vergeet niet dat deze distributieovereenkomsten zijn niet exclusief, en Android-fabrikanten te installeren hun eigen apps en apps van andere bedrijven. en in vergelijking met Apple – ‘s werelds meest winstgevende (mobiele) telefoon bedrijf – zijn er veel minder Google apps vooraf geïnstalleerd op Android-telefoons dan Apple apps op iOS-apparaten, “zei Lockheimer.

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten

iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar