Cray outlook geeft aan bedrijven kan oog supercomputing

Supercomputer bedrijf Cray zei dat zijn 2015 verkopen beter dan verwacht in wat een teken dat bedrijven worden aangetrokken meer in de richting van high-performance computing zou kunnen zijn.

Het bedrijf zei dat haar 2015 de omzet zal $ 720.000.000 tot 725.000.000 $. Wall Street had verwacht ongeveer $ 716.800.000 aan inkomsten voor het jaar. Cray had geprojecteerd ongeveer $ 715.000.000 aan inkomsten voor 2015.

Ondertussen, Cray stak met zijn 2016 vooruitzichten, waarin wordt gepleit voor een jaarlijkse omzet van ongeveer $ 825.000.000. Cray CEO Peter Ungaro zei dat de resultaten van het bedrijf zijn grotendeels te wijten aan “een groeiende aanwezigheid in de commerciële markt over elk van ons aanbod.”

Gezien de lage verwachtingen voor tech winst in het vierde kwartaal, Cray’s vooruitzichten stak. Analisten hebben opgemerkt dat de sterren kunnen afstemmen for Supercomputing leveranciers. Cray is een pure play op high-performance computing, maar IBM, HP, Dell en Silicon Graphics zijn ook belangrijke leveranciers.

Social Enterprise; LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform; Big Data Analytics, Is dit de leeftijd van Big OLAP;? Big Data Analytics; DataRobot gericht op low-opknoping fruit van de gegevens wetenschap te automatiseren; Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

Needham-analist Richard Kugele zei in een onderzoeksrapport

Moeten bedrijven gaan voor het bouwen van hun eigen supercomputer clusters voor big data analytics en het zou een zegen voor een bedrijf als Cray zijn. Zeker, veel van deze workloads zullen gaan naar de cloud, maar omdat bedrijven steeds vaker slagen of mislukken op basis van hun datasets en algoritmen high-performance computing (HPC) clusters kunnen worden gebruikt in huis voor de belangrijkste workloads.

Barry Bolding, chief strategy officer bij Cray, zei grote bedrijven steeds vaker gebruik te maken van wetenschappelijke computing en workloads die in overeenstemming zijn vaak meer kosteneffectief on-premise. De cloud biedt een HPC optie voor kleinere en middelgrote bedrijven.

Er zijn een groot aantal mooie toepassingen voor de cloud en het is flexibeler, “legde Bolding. ‘Maar als je continu werk kan de cloud worden duurder, want er is zo veel volume. U kunt zich niet veroorloven om spot prijzen doen de hele tijd en hebben om instanties te reserveren op een premie. Als u weersvoorspellingen een week doet 7 dagen, 24 uur per dag en 365 dagen per jaar on-prem is minder duur.

In plaats daarvan, Bolding genoemde high-end Cray systemen zijn complementair aan de wolk, die wordt gebruikt voor barsten.

Stifel analist Aaron Rakers merkte een paar dingen in de rij staan ​​om HPC te stimuleren in de onderneming.

Intel’s Broadwell processor cyclus evenals de next-gen Xeon Phi zal Cray upgrades rijden. Daarnaast, Intel gaat na Mellanox met zijn netwerk stof technologie. Al deze ontwikkelingen zou kunnen stimuleren upgrades.

Commerciële expansie. Rakers opgemerkt

Cray is primair gericht op bedrijven in energie, industrie, financiële dienstverlening en life sciences. Cray’s nemen is dat bedrijven die meer dan 50 procent bezettingsgraad nodig zal gaan met on-premise HPC-installaties.

Big data, analyses en HPC convergeren. Cray heeft geïnvesteerd in een platform genaamd Urika die is ontworpen om te worden geoptimaliseerde systemen voor analytics en big data workloads. Cray is niet gebleken Urika verkoop, maar analisten hebben opgemerkt dat het bedrijf zwaar in de inspanning ten koste van de winst heeft geïnvesteerd.

Bolding zei dat big data is een belangrijk groeigebied voor Cray. Zo hebben betere sensoren geleid tot meer gegevens en bedrijven zijn op zoek naar meer geïntegreerde systemen. “Traditioneel, we hebben verkocht in de regering en grote wetenschap universiteiten, maar we hebben gezien dat uit te breiden Analytics is de kleinste van onze drie bedrijven -. Computer-, opslag- en analytics – maar het is waar we supercomputing gaan,” zei Bolding .

Overheidsuitgaven op supercomputing. President Obama ondertekende een wetsvoorstel in december van dat $ 1240000000 voor Advanced Computing inbegrepen.

Wat valt nog te bezien, is of Cray haar momentum kan doorgaan, maar het overtrof de verwachtingen van de laatste twee kwartalen. De winst kan erop wijzen dat bedrijven meer kunnen besteden aan HPC-systemen.

LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform

Is dit de leeftijd van Big OLAP?

DataRobot streeft naar laaghangend fruit van data science automatiseren

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen