BlackBerry Torch krijgt de OS7 behandeling

RIM lanceerde vijf nieuwe BlackBerry’s op een evenement in Londen vanochtend. We hebben al gezien dat de nieuwe touchscreen Bold 9900 op de BlackBerry Wereld evenement in mei, dus het was de nieuwe Torches dat vandaag onze aandacht trok.

Mobiliteit; Hands-on met de Samsung Galaxy S7 Edge op Republic Wireless: Een betere Wi-Fi te bellen ervaring, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen, mobiliteit, Hands-on met de Plantronics BackBeat GO 3 en Voyager 5200 headsets: perfect voor de nieuwe Apple iPhone

Het uitvoeren van de nieuwe BlackBerry 7 besturingssysteem, zijn nieuwste smartphones van RIM allemaal gebaseerd rond een gemeenschappelijk hardware-platform. Alle nieuwe apparaten worden geleverd met een 1,2 GHz ARM-processoren en 768 MB RAM. Vijf-megapixel camera met 720p video-ondersteuning zijn standaard, en de nieuwe BlackBerry OS maakt gebruik van de hardware met GPU-versnelling voor betere grafische prestaties. Er is ook ondersteuning voor de nieuwe BlackBerry Balance instrumenten, die werk en persoonlijke gegevens te scheiden, waardoor bring-your-own-device beleid te beheren.

The London lancering zag RIM onthullen drie nieuwe toestellen in de familie Torch, de 9810 slider en de 9850 en 9860 al keer smartphones. RIM heeft veel geleerd, omdat het zijn oorspronkelijke Storm touch-apparaten gelanceerd, en de nieuwe touch Torches hebben responsieve hoge resolutie capacitieve schermen, met ondersteuning voor vertrouwde gebaren en een verbeterd virtueel toetsenbord. Het 15: 9-verhouding 3.7in. beeldscherm is RIM’s grootste tot nu toe, en met 253dpi het is duidelijk en makkelijk te lezen. Het scherm is niet de enige ingang mechanisme – de Torch maakt ook gebruik van een backlit optische trackpad voor extra gebaren.

De Torch 9850 combineert een optische trackpad en een full-touch capacitieve scherm

Een 3.7in. 15: 9-scherm geeft de aanraking Torch het grootste scherm op een BlackBerry nog

RIM heeft de Torch 9850 een dunne en lichte aanraking smartphone gemaakt

Hoewel er slechts 4 GB on-board opslag, kunt u een extra 32GB toe te voegen met behulp van microSD-kaarten. We zouden zeker aanraden de invoering van ten minste 8 GB van de snelle flash-geheugen u kunt vinden, vooral als je van plan bent over het gebruik van de gestabiliseerde HD-camera voor video. Ontwikkelaars in staat zal zijn om te profiteren van de camera van de Torch’s, accelerometer en digitale kompas om augmented reality applicaties te bouwen. RIM zal bundelen de populaire Wikitude applicatie met apparaten, en een update zal toestaan ​​BBM gebruikers in staat om vrienden online te zien als een augmented reality laag.

De slider Torch heeft een belangrijke upgrade gehad, met een nieuwe 3.2in. 253dpi display. Gebouwd rond hetzelfde platform als de Stoute en de aanraking Torch, de slider heeft een comfortabele toetsenbord dat maakt het makkelijk om te typen wanneer dat nodig is, terwijl nog steeds gebruik te maken van een groot responsieve touch screen. De Torch slider heeft 8 GB aan opslagruimte, die geschikt zijn voor een mix van applicaties en multimedia.

De Torch 9810, toont zijn keyboard

Sloot, de Torch 9810 is een kleine aanraking smartphone

Open het aan de vertrouwde BlackBerry toetsenbord te zien

Het onderliggende BlackBerry besturingssysteem is net als het voorbeeld zagen we mei, met ondersteuning voor de vertrouwde BlackBerry-applicaties (waaronder een nieuwe versie van de BlackBerry Messenger). RIM is het afstemmen van de HTML 5 mobiele browser, die een aanzienlijke boost in de JavaScript-prestaties heeft gehad. Nummers voor de SunSpider benchmark geven het Bold 9900 scoren 2,84, aanzienlijk sneller dan concurrerende browsers: de iPhone 4 geklokt op 3.23 en de Nexus One 5,22 (de Next S scoorde 5,86).

RIM heeft een reeks van interessante apparaten geproduceerd, met UMTS en CDMA-modellen voor de wereld en de Amerikaanse markten. Ze zien er goed uit, en goed presteren. Zoals misschien wel de laatste BlackBerry OS-apparaten, met de overgang van RIM om QNX momenteel aan de gang, ze zijn een heroverweging van RIM’s vlaggenschip producten met het oog op de toekomst, terwijl de huidige gebruikers nog steeds ondersteunen.

Simon Bisson

Hands-on met de Samsung Galaxy S7 Edge op Republic Wireless: Een betere Wi-Fi bellen ervaring

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Hands-on met de Plantronics BackBeat GO 3 en Voyager 5200 headsets: Perfect voor de nieuwe Apple iPhone