China rolluiken 31 zonder vergunning nieuwssites

China heeft stilgelegd 31 nieuws websites voor het bedienen zonder vergunning, het voeren van gesprekken in de naam van nieuwsorganisaties en valse informatie voor chantage en afpersing te bewerken.

Volgens de China Daily op donderdag, de staat Internet Information Office zei in een verklaring die zonder vergunning plaatsen verstoord orde in de verspreiding van online nieuws informatie, ondermijnde de reputatie van de vergunde Internet nieuwsorganisaties en beschadigde de wettelijke rechten van personen en rechtspersonen.

Een van de websites bevatten Ren Min Nei Can Wang, een niet-gelicentieerde site gespecialiseerd in het publiceren van onjuiste informatie en chanteren bedrijven en particulieren door te dreigen met valse informatie vrij te geven over hen.

Een Chinese regelgeving inzake het beheer van internet nieuws informatie stelt websites moet goedkeuring van de regering te verkrijgen voor het verstrekken van dergelijke diensten, in het verslag vermeld. Het kantoor beloofde ook om de krachten met de betrokken autoriteiten mee te doen met overtreders te straffen door middel van intensivering van de inspanningen.

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond

De strenge aanpak van de zonder vergunning sites is het resultaat van een twee maanden durende campagne van het bureau van start op 9 mei 2013 aan de verspreiding van online nieuws te standaardiseren.

Elders in Aziƫ, content regulator Singapore Media Development Authority vorige maand, schetste een nieuwe licentie regel dat online nieuwssites met aanzienlijke lezer bereik, en regelmatig verslag over Singapore nu individuele vergunningen nodig heeft, om meer samenhang met de traditionele nieuws platforms te zoeken.

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond