Cloud analytics: Wat drijft groei?

Cloud-gebaseerde data-analyse was zijn tijd ver vooruit zeven tot 10 jaar geleden, maar als SaaS apps en cloud-gebaseerde platforms en diensten hebben zich verspreid, worden bedrijven steeds meer op cloud-based business intelligence en analytics opties.

Noem een ​​grote verkoper en u kunt wedden het is een cloud-gebaseerde dienst al tanken groei of domineert toekomstplannen. Bij Tableau Software is het Tableau Online, gelanceerd in 2013. Qlik ging GA met Qlik Sense Cloud eerder dit jaar. Bij IBM is het Watson Analytics en SAP is het Lumira Cloud. Meer recent hebben we de krantenkoppen over Databricks ‘Spark-gebaseerde Databricks cloud service gezien en Microsoft’s geëvolueerd Vermogen BI.

Lokale bronnen verantwoordelijk voor het merendeel van de gegevens in Tableau Online geanalyseerd, maar cloud bronnen zoals Amazon Redshift en Google BigQuery worden sneller groeien.

Lokale bronnen verantwoordelijk voor het merendeel van de gegevens in Tableau Online geanalyseerd, maar cloud bronnen zoals Amazon Redshift en Google BigQuery worden sneller groeien.

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

Een beetje geschiedenis helpt dingen in perspectief. In de afgelopen tien jaar hebben we de CRM categorie zet stevig in de wolk, onder leiding van Salesforce en gevolgd door Microsoft, Oracle en SAP gezien. Amazon lanceerde zijn eerste Web Services in 2004 en Google volgde suite met de Google App Engine in 2008.

We duiken in, waar ivd de grootste impact en wat het betekent voor de toekomst van big data analytics zal hebben.

Met de opkomst van sociale netwerken en digitale marketing, met nog meer data is ontstaan ​​in de cloud, en al snel, SaaS marketing opties zoals Eloqua en Marketo nam af. De stand van de techniek in de sociale inzicht ontstaan ​​uit ruwe tellingen van vermeldingen, positieven en negatieven te veel subtieler, industrie-specifieke kennis van beïnvloeders, churn, content interacties en het kopen van triggers.

Smartphones, tablets en mobiele apps stapelen zich op nog meer data, en de NoSQL-databases die typisch deze apps worden vaak ingezet in de cloud. Met zo veel gegevens nu uit de cloud, is het een wonder dat in 2014 Amazon RedShift werd AWS snelst groeiende service ooit? Geen wonder ook dat we vergelijkbare databank-as-a-service (DBaaS) aanbod heb gezien van IBM (DashDB), HP Vertica en Teradata.

Een paar van de vroegste cloud BI-leveranciers (zoals LucidEra, Oco en PivotLink) niet overleven tot de cloud data goudkoorts te zien. Maar sterker overlevenden, zoals Birst en GoodData, krijgen nu een tweede wind. En geen verrassing we zien nieuwe pure-play cloud-leveranciers naar voren, zoals Domo en InsightSquared.

Onder de diensten van lokale leveranciers, Tableau Online, een multi-tenant service, is nu dat vendor snelst groeiende product. Fueling dat de groei is de analyse van de gegevens van Amazon RedShift, Google Analytics, Google BigQuery en Salesforce, in die volgorde. Maar maak niet de fout te denken dat cloud-gebaseerde analyse alleen voor data geboren in de cloud te maken. De meerderheid van de data in Tableau Online geanalyseerd is vanaf on-premises bronnen gekoppeld door middel van live database connecties, gesynchroniseerd door middel van gepubliceerde uittreksels of geüpload uit databases of bestanden.

Dus wat is de aard van deze analyses en hoe worden inzichten worden in daden om te zetten? Ik verwacht meer volgende week te horen toen ik een paneldiscussie 29 juli in San Francisco matigen op het onderwerp van cloud analytics. Op die panel zal zijn kaderleden van Tableau, Google Cloud Platform, Databricks, Birst en Tableau klant Practice Fusion. Het is een klein, slechts op uitnodiging evenement, maar het evenement sponsoren Tableau nodigt een korte lijst van Bay-area journalisten om de discussie te dekken. Ik zal vragen over use cases, tips over correleren on-premise en cloud-gebaseerde data, analyse benaderingen (SQL, visualisatie, machine learning of al het bovenstaande?) En hoe bedrijven omgaan met gegevens op schaal.

Kijk voor mijn Tweets (@DHenschen) op stand-out dekking van de 29 juli gebeurtenis, en ik zal follow-up met een blog van mijn eigen over wat drijft rapportage, data-exploratie, visualisatie en geavanceerde analyses in de cloud.

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie