Cyber-spionage verwachting te sputteren in 2015: McAfee Labs

Cyber-spionage en aanvallen op de aangesloten apparaten zullen naar verwachting te sputteren in 2015, op basis van de jaarlijkse bedreigingen voorspellingen rapport McAfee Labs ‘voor het komende nieuwe jaar.

Cyber-oorlogsvoering is geslagen rond overal van IT cirkels om de populaire cultuur, bijna het bereiken van een koortshoogte onlangs omliggende achterdocht en rapporten met betrekking tot de schending van Sony Pictures.

Toch is cyber-oorlogsvoering naar verwachting een reguliere tactiek geworden – met name voor “kleine natiestaten en terreurgroepen” – in 2015, met de nadruk op het verzamelen van waardevolle intel op zowel high-profile mensen en intellectuele eigendom, alsmede operationele intelligentie.

onderzoekers verklaren

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond

Op een meer tastbaar niveau voor de dagelijkse internetgebruikers, het merk Intel Veiligheid schetste een aantal andere bedreigingen van de veiligheid zal naar verwachting binnenkort domineren, zijn veel van die naar verwachting van invloed zijn – zo niet belemmeren – de groei van het internet-of-Things beweging.

McAfee benadrukt een opkomende veld genaamd “Cybercrime-as-a-Service,” poneren dat gestolen gezondheid referenties worden op ongeveer $ 10 per stuk gewaardeerd – 10 tot 20 maal de waarde van een gestolen Amerikaanse credit card nummer. Met de ijver en de hype rond aangesloten apparaten en apps in het bijzonder gericht op gezondheid en fitness, dat is een zorgelijk vooruitzicht voor eindgebruikers en tech merken gelijk.

Mobiele aanvallen onvermijdelijk zal, nu met meer aandacht voor de inzet van malware-generatie kits en malware broncode. Onderzoekers waarschuwde ook over de verdere invoering van de “niet-vertrouwde app stores” het verspreiden van mobiele malware.

Near Field Communication (NFC) digitale betaling technologie kan echt sijpelen in de mainstream – niet alleen vanwege de op handen zijnde debuut van de Apple Watch, maar ook omdat het zal dienen als een “nieuwe aanval oppervlak te exploiteren.” Echter, de onderzoekers stelde dit zou eigenlijk vermijdbare worden door middel van een beetje eindgebruiker onderwijs en het krijgen van mensen om gewoon te sleutelen aan NFC beveiliging en functies op hun mobiele apparaten.

Toch zal de persoonsgegevens nog steeds – zo niet meer – kwetsbaarder elders, volgens het rapport van McAfee. Point-of-sale-systemen in de winkels – de bron van de beruchte credit card schending Target in 2013 – zijn nog steeds cash cows voor cybercriminelen. POS-systemen en andere technologie in dienst van de grote retailers banden terug, zowel naar de oceaan van de verzamelde gegevens van aangesloten apparaten en ook de dreiging van cyber-spionage, zoals uitgelegd in het rapport

De onderzoekers verwachten dat dit blijven gedurende 2015, zelfs als de grote credit card reuzen zoals MasterCard en Visa versnelling van de uitrol van chip-en-pin-kaarten om hun Amerikaanse klanten binnenkort.

Terugkijkend op het afgelopen jaar, McAfee identificeerde een 112 procent stijging van de mobiele malware samples – nu meer dan vijf miljoen – met een 86 procent groei in verdachte URL’s dit kwartaal. McAfee Labs ontdekte zelfs ongeveer 307 nieuwe bedreigingen elke minuut in het derde kwartaal van 2014 alleen.

Als deze nummers zijn niet genoeg is, heeft McAfee ook waargenomen een 1076 procent stijging van de kwaadaardige ondertekende binaire bestanden in de afgelopen twee jaar.

Extra bedreigingen riep op de McAfee Labs verwacht dat onder meer niet-Windows-malware-aanvallen in het kielzog van Shellshock, meer software uitbuiting en ransomware targeting cloud en mobiele data.

Grafiek via McAfee Labs

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond