GrabTaxi opent US $ 100M R & D center in Singapore

GrabTaxi heeft een US $ 100.000.000 voor onderzoek en ontwikkeling (R & D) faciliteit geopend in Singapore om data analytics tikken en identificeren van trends in de markt om zijn groeistrategie te rijden.

Verspreid over 4.500 vierkante voet, de nieuwe faciliteit is het bedrijf de eerste technologie hub en ligt in de centrale zakenwijk van het land. De $ 100 miljoen investering zal verspreid over “een paar jaar” en een “aanzienlijk deel” zal gaan naar het inhuren van zo’n 200 data wetenschappers en ingenieurs, die verantwoordelijk zijn voor het analyseren van gegevens uit meerdere bronnen, aldus het bedrijf. Het team zal executives van Facebook, Amazon, en Palantir Technologies compromitteren, het toegevoegd.

Een voorbeeld van zo’n huren is Wei Zhu, die vroeger leidde het engineering team dat Facebook Connect ontwikkeld. Nu GrabTaxi CTO en hoofd van het nieuwe onderzoekscentrum, Wei zei: “GrabTaxi biedt een unieke kans voor ingenieurs om te werken aan betekenisvolle problemen die een enorme impact op de wereld buiten de meer traditionele plaatsen zoals Silicon Valley in de Verenigde Staten heeft.”

De taxi boeken bedrijf is momenteel actief in 20 steden in zes Zuidoost-Aziatische landen, waaronder Singapore, Maleisiƫ en Thailand, en loopt een netwerk van meer dan 75.000 voertuigen. De reservering volume steeg met 10-voudig vorig jaar, en verwerkt momenteel zeven boekingen per seconde via de mobiele app. Tot op heden heeft de boeking app meer dan 3,8 miljoen downloads geklokt.

GrabTaxi verzamelt een vergoeding van elke succesvolle boeking. In Singapore bijvoorbeeld, duurt het 30 cent voor elke boeking is afhandelt.

Thien Kwee Eng, adjunct managing director bij Economic Development Board van Singapore, zei: “Data analytics is een belangrijke mogelijkheid dat de groei voor bedrijven te stimuleren in Singapore We zijn blij GrabTaxi heeft besloten om haar R & D-centrum te baseren hier om analytics-gerelateerde toepassingen te ontwikkelen. voor de business. ”

LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform

Is dit de leeftijd van Big OLAP?

DataRobot streeft naar laaghangend fruit van data science automatiseren

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

India ‘anti-koloniale’ om zijn economische nadeel: Marc Andreessen in onsamenhangend Twitter rant; LG Pay zal een no show op MWC: Rapport; Singtel krimpt nettowinst met SG $ 16m; Facebook terugtrekt Gratis Basics project in India, Samsung te voorzien de openbare veiligheid netwerk in Zuid-Korea

Social Enterprise; LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform; Big Data Analytics, Is dit de leeftijd van Big OLAP;? Big Data Analytics; DataRobot gericht op low-opknoping fruit van de gegevens wetenschap te automatiseren; Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen