tekort aan harde schijf verhoogt PC kosten

Het wetsvoorstel van de materialen op pc’s en laptops te maken heeft hogere geslopen elk jaar, volgens Barclays Capital schattingen.

In een onderzoek nota, Barclays-analist Ben Reitzes zei dat de harde schijf tekorten als gevolg van overstromingen in Thailand is waarschijnlijk marges voor pc-makers knijpen. Op basis van de opmerkingen van Western Digital en Seagate, harde schijf prijzen zijn overal van 30 procent tot 40 procent hoger, zei Reitzes.

Het grootste deel van het jaar-op-jaar prijsstijging op een pc te maken werd toegeschreven aan harde schijf kosten. Memory prijzen zijn stabiel, en dus zijn de kosten panel. Harde schijven vertegenwoordigen 11 procent tot 12 procent van de pc stuklijst.

Wat is onduidelijk is of de pc-makers in staat zijn om de prijzen te verhogen zal zijn.

Reitzes zei in een onderzoek noot

Wij geloven dat de beperkte HDD milieu zal waarschijnlijk blijven op de PC [stuklijst] be├»nvloeden, ondanks een relatief zwakke vraag naar pc’s. We blijven geloven dat PC marges een piek in 2011, gegeven hogere HDD kosten op korte termijn en de vooruitzichten voor een meer stabiele DRAM en panel kosten als we verhuizen tot en met 2012. Als gevolg daarvan blijven wij geloven dat er risico’s voor de eventuele marge contractie (of het ontbreken expansie) bij de grote pc-leveranciers als Dell en HP in CY12 – zelfs als deze leveranciers verhogen sommige PC prijzen.

In de PC-vergelijking, Apple lijkt het minst te worden beïnvloed door een tekort aan harde schijf te wijten aan de populariteit van de MacBook Air.

Via de website van US

Snelle en eenvoudige manier om te voorkomen laptop netsnoeren rafelen

Razer Blade verfrist, Blade Stealth laptops met Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal graphics

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop

ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360-graden converteerbare

Laptops, Snelle en eenvoudige manier om te voorkomen laptop netsnoeren rafels, mobiliteit; Razer verfrist Blade, Blade Stealth laptops met Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal graphics, laptops, Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop , Laptops; ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360-graden converteerbare