10 NBN vragen om te vragen voor de stemming Liberal

Als je zelfs marginaal geïnteresseerd in technologische vraagstukken bent, heb je waarschijnlijk woog de toekomstplannen voor het NBN in uw stemkeuze voor september 7. – ondanks de inspanningen van Tony Abbott om de verkiezingen te schilderen als een referendum over de koolstof-belasting en Kevin Rudd’s inspanningen om het te schilderen als een referendum over het homohuwelijk – NBN strategieën voor de respectieve partijen ‘kan in feite de meest relevante kwestie aan u. Ze kunnen zelfs een beslissende factor in uw stem te zijn.

Maar je uiteindelijk beslissen, zorg ervoor dat je naar het stemhokje te hebben afgewogen het volledige implicaties van NBN strategieën van beide partijen. Elk heeft zijn zwakke punten en de uitdagingen, en elke kost veel over het geloof. Hier, voor uw aandacht, zijn 10 vragen en antwoorden op uw besluitvorming te begeleiden voordat je Liberal stemmen.

Onze; 10 NBN vragen om te overwegen voor de stemming van de Arbeid, is ook beschikbaar.

Ja: Voor velen van ons worstelen met verouderde ADSL-diensten zal leveren verbeterde breedband snelheden, met een paar kanttekeningen. Fiber to the knooppunt (FttN) is een gevestigde technologie aanpak die is zeker in staat het leveren van breedbanddiensten, en Malcolm Turnbull geloof in het is niet zonder reden. Echter VDSL2 is ook een zeer onvoorspelbaar en inconsistente technologie waarvan de prestaties afhankelijk van een aantal variabelen die buiten de controle van enige regering zijn. Als zelfs Turnbull onlangs ontdekt, FttN kan gewoon niet het zelfde soort voorspelbaar, beheersbaar user experience als fiber to the gebouwen (FTTP) te leveren. De echte vraag kiezers veel te overwegen, is dus niet of FttN zal werken, maar of de compromissen het presenteert zijn aanvaardbaar, gelet op wat Turnbull heeft beloofd is een lagere kosten van de inzet.

Gezien de complexiteit van de huidige uitrol, de vertraging van de overgang, en de vele onbeantwoorde vragen rond de coalitieregering, is het moeilijk om Turnbull het beleid van beweringen stel – dat de Coalitie 25 Mbps voor de meeste Australiërs zal opleveren tegen 2016 en 50 Mbps tegen 2019 – als allesbehalve optimistisch prognoses. Werkelijke tijd te leveren zal afhangen van hoe effectief een; liberale regering kan gaan met Telstra, en welke concessies Abbott en Turnbull zijn bereid om in ruil voor een serieuze en afdwingbare toezegging om te helpen op het deel van Telstra. Deze onderhandelingen zouden veel tijd, waardoor de overgang naar FttN zal vertragen en zeker terug te duwen voltooiing termijnen tot ver in de jaren 2020 te nemen.

Het feit dat de Liberale Partij weigerde haar NBN beleid kostte hebben weerspiegelt het feit dat de uiteindelijke kosten van haar beleid – net als de Arbeid – is nog steeds in de lucht. Net zoals Turnbull gelaagd pessimistische veronderstelling pessimistische veronderstelling te komen tot een; AU $ 94000000000 geraamde kosten voor de uitrol van de Arbeid, heeft hij optimistische veronderstelling gemaakt op optimistische veronderstelling aan zijn eigen beleid kosten.

De uitdagingen van de uitvoering zou kunnen stimuleren kosten aanzienlijk, met name omdat een coalitie beheerde NBN Co zelf zou vinden in onderhandeling met onderaannemers op geheel andere voorwaarden. In werkelijkheid heeft niemand ooit een rollout zoals dit gedaan, en het is daarom moeilijk om precies te zeggen hoeveel het zal kosten. Nogmaals, de echte vraag is of de geschatte kosten – van beide beleidsterreinen – zijn de uitgaven de moeite waard, en of ze nog steeds de moeite waard zal zijn wanneer een van beide partijen begint te schudden de piggy bank om meer geld in het waarschijnlijke geval dat ze blazen voorbij hun begrotingsramingen voordat het project voltooid.

Het is nog te vroeg om te voorspellen wanneer bepaalde adressen breedband upgrades te krijgen onder de officiële liberaal beleid, dat 25 Mbps belooft 100Mbps snelheid tegen het einde van 2016, en 50Mbps tot 100Mbps snelheid van 2019. Of dit haalbaar is een andere kwestie: Er zijn nog steeds veel onbeantwoorde vragen rond hoe de partij zal slagen om zowel de afwerking van de huidige uitrol en de overgang naar haar FttN beleid in slechts drie jaar.

NBN, NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow, Telco’s ;; Telco’s, data-retentie subsidies: Telstra krijgt $ 40m, Vodafone $ 29m, Optus $ 14m, NBN $ 1m

In werkelijkheid, gezien het grote aantal van de huishoudelijke dienst en contractuele uitdagingen de liberale beleid gezichten, moet je verwachten dat elke FttN uitrol zal moeite hebben om te beginnen voor het midden van 2014 – en lopen door het grootste deel van de rest van het decennium. Een meer realistisch tijdschema moet ontstaan ​​na een liberale regering geeft zijn bijgewerkt NBN Business Plan 100 dagen in zijn termijn, zoals beloofd door Tony Abbott.

De relatie van een liberale regering met Telstra blijft een belangrijk obstakel voor de succesvolle uitvoering van een FttN NBN beleid. Het kostte de Partij van de Arbeid jaren van de bedreigingen en de onderhandelingen zijn AU $ 11000000000 duct-access overeenkomst met Telstra af te ronden, maar Malcolm Turnbull is zeer optimistisch over het niveau van de wijzigingen aan het contract dat nodig zou zijn geweest. Hij heeft ook, opgetrokken wenkbrauwen, met zijn dubieuze beweringen dat Telstra de overheid haar kopernetwerk gratis zal geven.

De liberale beleid zal niet werken zonder vrije toegang tot die kopernetwerk. vertrouwen Turnbull heeft dan ook geleid tot speculaties dat hij al een principeakkoord met het bedrijf, die mogelijk de overgang van de Arbeid FTTP to-FttN gebaseerde beleid van de Liberale Partij zou versnellen heeft georganiseerd. Echter, Telstra is een belangrijke juridische en financiële tegenstander, en zou zeker haar pond vlees in de vorm van een ontspannen regelgeving en andere belangrijke toegevingen te eisen. Elke liberale regering zou moeten voorzichtig zijn bij het afwegen van de impact van deze concessies tegen de mogelijke schadelijke gevolgen voor telecommunicatie mededinging.

Ook de kwestie van de hybrid fiber-coax (HFC) is een van de grote onbeantwoorde vragen van de tijd Turnbull’s in de oppositie. Hoewel hij steeds heeft gewezen op de verspilling van het afsluiten van Telstra en Optus ‘bestaande 100Mbps HFC-netwerken, heeft Turnbull nog niet aangegeven hoe hij hen zou integreren in zijn visie op de NBN. Zij zouden vrijwel zeker worden behouden, maar dit zou een liberale regering eisen dat het openen van deze netwerken om andere dienstverleners mandaat, anders zou de overheid eenvoudig worden gifting Telstra en Optus een eeuwigdurende duopolie (en in de meeste gebieden, een Telstra monopolie) dat verdere opties van de consument zou beperken, omdat de liberale NBN zal niet, zoals de Arbeid zal, het opbouwen van een concurrerende open netwerk in staat is HFC-achtige snelheden.

Niemand weet, omdat de liberale beleid is nog niet onafhankelijk beoordeeld door middel van een formeel proces om de uitgangspunten in het beleid van Turnbull testen. Gezien het feit dat het cijfer is in de buurt van AU $ 30000000000, en niet te ver weg raming van de Arbeid voor een landelijke high-speed netwerk, is het mogelijk dat de schatting is niet te ver bezijden de waarheid. Echter, het is moeilijk te zeggen hoe veel goedkoper dan het beleid van de Arbeid zal dit, wat is veilig om te zeggen is dat er geen echte steun voor de stelling van de Liberale Partij van de Arbeid dat de polis kost AU $ 94000000000.

FTTP advocaten hebben herhaaldelijk betoogd dat FttN gaat om de besteding van tientallen miljarden dollars om een ​​verouderd netwerk dat rekwisieten netwerk van Telstra’s veel te lang op te bouwen. Zelfs Turnbull heeft toegegeven dat de FttN beleid zou kunnen uitdraaien op een aanloop naar een volledige FTTP implementatie zijn, met het argument dat het plan toch een beter gebruik van de huidige middelen vertegenwoordigt, en dat de besparingen kunnen worden omgeleid naar andere gebieden in de tussentijd.

Net op het moment dat de overgang zou moeten worden gemaakt hangt af van hoe de Liberale NBN evolueert. Alles wijst erop dat de eindgebruikers consumeren meer gegevens dan ooit, en dat dit niet van plan om te stoppen, daarom, sommige mensen beweren dat zelfs de liberale NBN zal zijn tekenen van spanning binnen jaar.

Echter, een groot deel van de mensen die ofwel NBN zal bereiken nog steeds met behulp van een relatief klein aanbod van diensten – en veel mensen zullen moeite hebben om hun gewoonten te veranderen om gelijke tred te houden met de duizelingwekkende groei van de consumptie van gegevens. Dit kan de bruikbare levensduur van een coalitie NBN, die kleinste gemene deler diensten zullen bieden, terwijl degenen die willen hogere snelheden zal neigen naar andere opties die waarschijnlijk zal worden verstrekt door particuliere exploitanten uit te breiden.

Turnbull lang geleden toegegeven dat de Arbeid NBN is te groot om uit elkaar te breken, en is vastbesloten om het eren van de contracten al op zijn plaats. Aangezien de meeste NBN Co bouwcontracten een looptijd van twee jaar, en de laatste werd enkele weken geleden ondertekend, betekent dit dat Turnbull zal kijken naar de bouw van FTTP bijna tot aan het einde van 2015. Andere contracten, echter, zal waarschijnlijk worden overgebracht naar FttN rollouts wanneer ze komen voor vernieuwing, wat betekent dat de komende jaren zou een vlaag van aanbestedingen, onderhandelingen en het personeel bijscholing worden door onderaannemers dat alle zou dreigen te worden ongedaan gemaakt moet Labor beheren een poll turnaround op tijd voor de 2016 verkiezingen.

Tony Abbott lanceerde de verkiezingscampagne Liberale Partij met een belofte om een ​​bijgewerkte NBN business plan vrij te maken door het einde van zijn eerste 100 dagen in functie, zodat het kan worden aangenomen dat hij zich bewust is van de noodzaak te leveren op die belofte – en te blijven ondersteuning van het netwerk (ondanks de, merkwaardige verdwijning van het NBN; van campagne literatuur). Echter, het NBN is slechts een van de vele grote besteding van liberaal beleid, en de druk om te presteren beloften kon goed zien de partij terugrollen zijn verplichtingen naar bottom-line budget eisen te voldoen. Het kan ook effectief de hand van het project terug naar Telstra, het verminderen van blootstelling van het publiek in ruil voor kapitaalsteun en de openstelling van het project voor de commerciële cherry picking.

Terwijl zijn NBN beleid kwam enige tijd geleden, werd bredere ICT-beleid van de Liberale Partij de enige, gelanceerd in de week voor de verkiezingen. Het schetst een cloud-heavy beeld van de overheid en herstructureert de verantwoordelijkheid structuur voor de grote overheid IT-investeringen, met online interactie met het publiek de standaardpositie voor de overheid in 2017.

Hoewel Turnbull nam een ​​uithaal op digitale-economie de prestaties van de Arbeid, dat hij in grote lijnen steunt de Nationale digitale economie Strategy dat Labor uitgebracht in juni. Dit suggereert dat de bredere digitale economie strategie niet drastisch zal veranderen met een liberale regering, zeker, lijkt het niet om een ​​belangrijk punt van onderscheid tussen de partijen.

Na jaren van grandstanding in de oppositie, zal een liberale regering onder withete controle en torenhoge verwachtingen te leveren. Echter, het succes is verre van verzekerd. Haar beleid is gebouwd op een aanname na het andere – met inbegrip van veronderstellingen over Telstra behulpzaamheid, het vermogen van het netwerk om FttN ondersteunen, is de beschikbaarheid van geschikte vaardigheden, en de snelheid van de overgang van de Arbeid FTTP een Liberaal FttN netwerk. Tekorten in een van deze gebieden zal duwen van de partij extreem korte levertijden worden, bedreiging vormt voor de integriteit van het beleid en de invoering van de partij in de verdediging. Het is ook belangrijk om de mogelijke rol van een Arbeid oppositie, die is zeker de bijl op Turnbull laten vallen op elk gelegenheid herinneren, en zou heel goed ondernemen een haperende campagne te trekken uit zijn eigen FTTP rollout voor zo lang mogelijk.

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

Zal de Liberale NBN werkplan?

Hoe lang duurt het?

Hoeveel kost het?

Wanneer krijg ik het?

Hoe zal een liberale regering omgaan met de Telstra en HFC vragen?

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data

Data-retentie subsidies: Telstra krijgt $ 40m, Vodafone $ 29m, Optus $ 14m, NBN $ 1m

Hoeveel goedkoper is het eigenlijk?

Hoe lang zal FTTN onze behoeften te voldoen?

Hoe constrained zou een liberale regering zijn door de erfenis van de Arbeid?

Is de liberale NBN plannen gegarandeerd?

Wat is de Liberale Partij grootser breedband visie?

Wat kan er mis gaan?