BlackBerry PlayBook voegt videobellen en Facebook apps

De BlackBerry PlayBook biedt een solide gebruikerservaring, maar ontbreekt het aan de fundamentele apps die het nodig heeft om serieus te concurreren met de Apple iPad en andere tablets. RIM vulde een paar van die behoeften op maandag om BlackBerry World 2011 in Orlando door de aankondiging van een video-chat app en een Facebook-app.

One-click video of voice-only oproepen van de lijst met contactpersonen, recente gesprekken, of BBID; Customized Friend List voor uw favoriete contacten; Notificaties dat PlayBook gebruikers te waarschuwen voor inkomende oproepen en hen in staat stellen om te accepteren of te weigeren, In-call functionaliteit kunnen gebruikers om hun video voordat u een voorbeeld, zie beeld-in-beeld van hun video en video-beller, schakelen tussen voor- en achterkant camera’s, en mute audio

Photo credit: Jason Hiner

De app is vergelijkbaar met Apple’s FaceTime in dat je alleen kunt gebruiken via Wi-Fi en u kunt een gesprek via een e-mailadres (in dit geval, een BlackBerry ID) te maken. Het werkt ook alleen tussen BlackBerry PlayBook-apparaten. Echter, het is interessant om op te merken dat deze app ook dient als een VoIP-applicatie die stem telefoon kunt bellen ook.

Bekijk en interactie met nieuws-feed, zoals de mogelijkheid om commentaar te leveren op en als berichten van uw contacten en snel foto’s en links, gebruikers kunnen ook de status updates posten en foto’s uploaden; Gebruik Facebook te chatten voor interactie met contacten, met inbegrip van side-by-side het bekijken van de lijst met contacten en actieve gesprekken, zullen aanmeldingen van chat-interacties weer te geven over de kennisgeving bar en gebruikers in staat stellen om verder te gaan chatten tijdens het doorbladeren van de Facebook app, Facebook foto mogelijkheden omvatten de mogelijkheid om foto’s, tag vrienden, bekijken uploaden opmerkingen, tags en graag op de foto’s van anderen, en de output Facebook-foto’s en video’s naar TV via HDMI-poort van de PlayBook

Wat de PlayBook voor plus heeft met video chat is een paar van de grote camera’s (beter dan de iPad) en een uitstekende hoge resolutie display. Echter, Apple’s FaceTime doen ook videogesprekken met andere niet-tablets, waaronder Mac, iPhone 4, en de nieuwste iPod Touch.

Enkele van de hoogtepunten zijn

Het grootste deel van de Facebook mobiele apps zijn niet erg robuust en er zijn niet inheems Facebook apps voor iPad of Android-tablets nog niet, dus het zal interessant zijn om te zien of de PlayBook daadwerkelijk een sprong op de tablet rivalen met deze app kon krijgen. RIM zei dat de app zal beschikbaar zijn in de BlackBerry App World in mei.

LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform

Social Enterprise; LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform; CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20, Apple, Twitter’s reactie op de Apple Launch, Social Enterprise, Micro-beïnvloeders veranderen de manier waarop merken doen social marketing volgens nieuw rapport

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

Twitter’s reactie op de Apple Launch

Micro-beïnvloeders veranderen de manier waarop merken doen social marketing volgens nieuw rapport