Gartner: Windows 8 voor desktop-gebruikers is, in een woord, “slechte”

Gartner heeft twee dingen te zeggen over de komende besturingssysteem van Microsoft. Windows 8 op tablets: “Ik hou van dit ding.” Windows 8 op desktops: “In één woord: Bad.

Ouch.

In een vijfdelige beoordeling, Gartner research director veteraan Gunnar Berger loopt door het nieuwste aanbod van Microsoft en zorgvuldig Gegevens zijn ervaringen.

Gezien het feit dat Windows 8 beschikbaar in zowel desktop en tablet-versies zullen zijn – de laatste nagesynchroniseerde Windows 8 op ARM, of officieel Windows RT – hij loopt door tot in detail wat de consument en de zakelijke gebruiker mag verwachten in een vakantie, weg van vorige visuele stylings van Windows.

Er is geen twijfel Microsoft heeft een groot deel in het opzetten van Windows voor de tablet milieu geïnvesteerd – zij het enigszins laat om de partij na zowel Apple en langdurige positie van Google’s marktaandeel rankings – en het heeft zijn vruchten afgeworpen in termen van het oog van Gartner.

Ik zie Windows 8 als een groot compromis met de eindgebruiker van de consument, “Berger zei in het tweede deel. Hij merkte in een vorig stuk dat Windows 8 is geen fatale verhuizing naar” mogelijk te maken de onderneming, “maar” een beweging om steun de trend naar consumerisation binnen de onderneming. “Met andere woorden: Windows 8 is” gericht op de consument eindgebruiker, geen IT-afdelingen, maar dit kan niet een slechte zaak voor Microsoft zijn.

Maar de punch om Microsoft’s nieren komt later, toen Berger neemt naar het bureaublad.

Het is al de dingen die je eerder hebt gehoord: de menu’s zijn moeilijk te benaderen met een muis en toetsenbord en zijn verborgen achter de onzichtbare muren van schermranden – en remote computing is een pijn in het achterste, die in een onderneming setting is cruciaal voor pc-management en IT-ondersteuning.

Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, Enterprise Software, nieuwe business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen, Microsoft, Kan de toekomst van Android Windows, Windows 10, Windows 10 tip : netwerkproblemen oplossen met een one-click reset

T hij besluit om te verhuizen naar Windows 8 was een solide zakelijke beslissing te krijgen in de markt voor tablet, “zegt hij, maar merkt op zijn expertise in enterprise desktops, hij waarschuwt dat,” Microsoft vergat [toetsenborden en muizen] wanneer ze Windows 8 ontworpen .

Het afbreken van de nummers, wat belangrijker is: Windows 8 tevredenheid op tabletten of desktops?

IDC zei dat de wereldwijde tablet markt zal stijgen door in de buurt van 70 procent naar 107.400.000 in 2012, aldus IDC. Het is vermeldenswaard de overgrote meerderheid van deze cijfers zijn afkomstig van iPads en Android-tablets. Windows 8, ondanks het feit dat er geen huidige marktaandeel in de tablet, wordt niet verwacht dat veel van een stempel. Echter, zijn pc-verkoop naar verwachting vlak blijven op ongeveer 87 miljoen zendingen in het derde kwartaal, zegt Gartner.

“We verwachten niet dat Windows-gebaseerde tablets per se aandeel te nemen van Apple en Android, maar zal de totale tablet markt te laten groeien”, aldus IDC research director Tom Mainelli vorige maand.

Het is eerlijk om te zeggen dat komt het nieuwe jaar, zal er een groter deel van de pc’s die alles behalve Windows volledig draaien dan tablets met het aankomende besturingssysteem, dankzij de consument boom rond de feestdagen zijn. Daarom zal er meer desktop-gebruikers van Windows 8 tablet dan de gebruikers, waardoor een meerderheid achter hun oren krabben en verward waarom Microsoft zo’n wanhopige verhuizing naar het bureaublad te dumpen in het voordeel van een tablet marktaandeel grijpen zou maken.

Althans aan de andere kant, zal Microsoft ondersteuning voor Windows 7 tot 2020. Dank uw lucky sterren voor dat.

Bijgewerkt op 24 juli om 13:00 BST: waren de “slechte” vorderingen ingetrokken door Berger, en legde uit dat de woorden werden “uit hun verband gerukt.” U kunt de PC Pro interview hier lezen, en, de website van Ed Bott’s opmerkingen, over waarom Gartner moeten worden genomen met een korreltje zout.

Image credit: Simon Bisson.

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

nieuw business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen

Kon de toekomst van Android Windows?

Windows 10 tip: het oplossen van netwerkproblemen met een one-click reset