ARM Q2 beats voorspelling op de sterke vraag chip; goede vooruitzichten vooruit

Britse chip designer ARM zei vandaag meldde een stijging in het tweede kwartaal de winst – hoger dan verwacht – met dank aan een plotselinge stormloop voor ARM-powered smartphones en tablets.

Processors; verkoop van de familie silicium: Waarom het Verenigd Koninkrijk is boos over de ARM overname, internet van de dingen; SoftBank CEO Son zegt ARM een multi-decennium inzet op het internet van de dingen, hardware, SoftBank chip designer ARM kopen voor £ 24.3bn als het is gericht op internet van de dingen; ARM; ARM snaps up ivd, imaging specialist apicale in $ 350m deal

ARM zei dat het gegenereerd £ 66,5 miljoen ($ 103m) in de winst op een omzet van £ 135.500.000 ($ 210m), of 3,58 pence (5,5 cent) per aandeel (statement), het verslaan van alle voorspellingen van analisten.

Het bedrijf heeft de nettowinst steeg met 48 procent tot £ 39,4 miljoen ($ 61m) voor het kwartaal eindigend op 30 juni, vanaf £ 26,6 miljoen ($ 41.17m) een jaar eerder. Analisten dachten dat ARM zou een lagere groei verwacht als gevolg van strengere macro-economische omstandigheden.

Revenue verstandig, ARM zei dat het zag een 15 procent stijging van de kwartaalomzet tot £ 135.500.000 ($ 209m) vanaf £ 117,8 ($ 182m). De markt verwacht £ 129.800.000 ($ 201m) kloppen een sterke zij het single-digit push boven verwachting.

Het bedrijf verklaarde een interimdividend van 1,6 pence per aandeel (2,5 procent), een stijging van 20 procent een jaar eerder.

ARM chief executive officer Warren East zei in een voorbereide verklaring

royalty inkomsten ARM’s bleef de totale halfgeleiderindustrie overtreffen als onze klanten marktaandeel gewonnen binnen de bestaande markten en lanceerde producten die nemen ARM-technologie in nieuwe markten. Dit kwartaal hebben we gezien meerdere marktleiders opwindende nieuwe producten, waaronder computers en servers van Dell en Microsoft, en embedded toepassingen van Freescale en Toshiba kondigen.

Over het algemeen ARM kijkt sterk in het licht van andere, grotere chipmakers. Intel onlangs; afgedekt zijn eerstvolgende kwartaal en AMD, verminderde zijn vooruitzichten. Ondanks het bedrijf de kleine omvang, met iets meer dan 2.250 medewerkers, het blijft groeien en voeg personeel om haar ontluikende roster.

Maar het bedrijf de vooruitzichten merkte de aanhoudende verslechtering van de wereldwijde macro-economische situatie en waarschuwde de consument en de zakelijke bestedingen zouden kunnen lijden in de tweede helft van het jaar. Cruciaal in het gezicht van Windows 8 op ARM-tablets – of Windows RT-apparaten – die naar verwachting later dit jaar debuteren, ARM merkt op dat voor de kopers, kan er gewoon niet zo veel geld om rond te spetteren zijn.

De chip ontwerper zei dat zijn jaarlijkse inkomsten ziet eruit alsof het in lijn met de marktverwachtingen zal vallen.

ARM aandelen sloot 2,7 procent lager dinsdag op 485 pence, het markeren van de markt van de onderneming dop op £ 6680000000 ($ 10.34bn), maar schoot op de markt geopend op de London Stock Exchange. Aandelen stegen met bijna 4 procent, het doorbreken van de 500 pence merk.

Verkoop van de familie silicium: Waarom het Verenigd Koninkrijk is boos over de ARM overname

SoftBank CEO Son zegt ARM een multi-decennium inzet op het internet van de dingen

SoftBank chip designer ARM voor £ 24.3bn kopen als het is gericht op Internet of Things

ARM snaps up ivd, imaging specialist Apicale in $ 350m deal