Australische regering vraagt ​​multinationals over rapportageprocedures ATO

De Australische regering pleit voor multinationale bedrijven in Australië die zijn getroffen door de onlangs geïntroduceerde verplichting om hun jaarrekeningen voor algemene doeleinden aan de Australian Taxation Office (ATO) te bieden deel te nemen aan het raadplegingsproces over gebieden die ze denken dat ze onduidelijk of moeilijk te begrijpen dat zou verhinderen voldoen.

Quantum computing kan hebben gescoord in Australisch onderzoek subsidieronde; ANZ Bank shuffle tech executive dek; Telstra onthult Global Media Network voor levering van inhoud; Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing; Foxtel bevestigt NBN aanbieden van volgende maand

Onder de multinational anti-ontwijking wet, die vorig jaar in werking trad, multinationale ondernemingen die actief zijn met een jaarlijkse wereldwijde inkomen van meer dan AU $ 1 miljard aan Australië zijn verplicht om hun jaarrekeningen voor algemene doeleinden aan de ATO indienen van 1 juli 2016, als ze niet al doen met de Australian Securities and Investments Commission.

Specifieke kwesties die zullen worden geraadpleegd over onder andere wat is een algemeen doel financieel overzicht, hoe een betrokken entiteit hun jaarrekeningen voor algemene doeleinden aan de ATO kan geven, en praktische begeleiding aan assist betrokken entiteiten te voldoen.

Veiligheid;? Perth cop toegankelijk beperkt computer, Legal;? Koreaanse hooggerechtshof beslist ex-Samsung werknemer leukemie gevallen niet verwante werken, Enterprise Software;? Linus Torvalds ‘haat-liefde verhouding met de GPL, Banking; Google wil gegarandeerd onderhandelingen bescherming tegen Australië grote banken

Volgens de minister van Revenue and Financial Services Kelly O’Dwyer de raadpleging maakt deel uit van het engagement van de federale regering om een ​​grotere transparantie te waarborgen door grote multinationale bedrijven in Australië naar voren beweegt.

“Het raadplegingsproces zal de ATO beter kunnen begrijpen en eventuele problemen of complicaties die zich kunnen voordoen bij het voldoen aan deze verplichtingen te waarborgen”, zei ze.

De implementatie van de nieuwe wetten door de Australische regering maakte deel uit van de aanbevelingen die werden gemaakt door de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) van de G20-opdracht base erosie en-profit verschuiven project (BEPS). Onder BEPS, de OESO verwacht dat overheden in staat zijn om op te halen maar liefst $ 240.000.000.000 aan verloren inkomsten elk jaar door middel van dodgy fiscale praktijken over de hele wereld, die zij stelt vertegenwoordigt tot 10 procent van de wereldwijde inkomsten uit vennootschapsbelasting.

De Australische regering heeft gewerkt aan het kraken neer op multinationale ondernemingen die actief zijn in Australië die het vermijden van het betalen van belasting.

De ATO heeft haar aanpak verdedigd hoe het kraken neer op multinationals die in Australië aan te vermijden het betalen van belasting, te zeggen dat als gevolg van bepaalde beleidskeuzes, vaak kijkt naar de reden waarom een ​​bedrijf cash belasting is niet af te stemmen op de boekhoudkundige winst.

Tijdens een hoorzitting van de Senaat over corporate belastingontwijking, Jeremy Hirschhorn, adjunct-commissaris van de openbare groepen aan de ATO, aangegeven dat in het kader van de bestaande internationale kader model Australië heeft niet het recht om de gehele winst van een internationale organisatie belasten van haar omzet in Australië hebben , waarin hij zei tegelijkertijd beschermt Australische bedrijven van wordt slogged met hoge belastingtarieven van andere landen op de winst die zij verdienen aan offshore-activiteiten.

“We kunnen alleen maar de transfer pricing regels die we hebben, dat zegt Australië niet naar de gehele supply chain heffen, we alleen maar naar de bits die te wijten zijn aan de functie, de activa, en de risico’s in Australië belasten”, zei hij .

De ATO opmerkingen werden verstrekt naar aanleiding van een rapport uitgebracht door GetUp die gedetailleerd hoe buitenlandse multinationale technologiebedrijven en een groot prive Australische technologiebedrijven werden er vandoor met het betalen van een effectief tarief van de vennootschapsbelasting van 7,6 procent.

Het rapport, geschreven door University of Technology Sydney academici Ross McClure, Roman Lanis, en Brett Govendir, verklaarde dat in 2013 en 2014, Australië verloor AU $ 5360000000 in opbrengst van de vennootschapsbelasting slechts 76 multinationals.

Uit de industrie categorieën onderzocht, technologische bedrijven waren de op een na ergste overtreders, het betalen van een effectieve belastingdruk van 7,6 procent, naar aanleiding van de farmaceutische bedrijven die slechts 5,7 procent betaald.

Afgelopen augustus, werd onthuld dat AU $ 31 miljard werd gesluisd van Australië naar Singapore in een jaar met 10 multinationals.

? Perth cop benaderd beperkt computer

? Koreaanse hooggerechtshof beslist ex-werknemer Samsung leukemie gevallen niet gerelateerd werk

? Linus Torvalds ‘haat-liefde verhouding met de GPL

Google wil gegarandeerd onderhandelingen bescherming tegen Australië’s grote banken