Beyond PRISM: “Plenty” meer binnenlandse spionageprogramma’s te onthullen

Senator Ron Wyden praat in april 2011 van het geheim geïnterpreteerd wetten (Credit: AP Photo / Charles Dharapak, File)

CBS News

DEEL 1: Wetgever waarschuwt voor “veel” meer Amerikaanse spionage programma’s te onthullen; DEEL 2: Als de eerste Snowden bestand gelekt, er was “angst en paniek” in het Congres, DEEL 3: NSA overstelpt met data, is het niet langer effectief: klokkenluider Deel 4: Secret wet is een ‘directe bedreiging’ privacy Amerikanen ‘

Een aantal Amerikaanse surveillance programma’s die de Amerikanen richten moeten nog worden onthuld, een Democratisch senator heeft gewaarschuwd.

In een interview met BuzzFeed eerder deze maand, senator Ron Wyden (D-OR) zei dat er “genoeg” van het binnenland gerichte surveillance programma’s die nog niet zijn onthuld door de Snowden lekken. Hij weigerde om het onderwerp verder te bespreken, te zeggen dat de programma’s zijn nog steeds geclassificeerd.

Veiligheid, Chrome etikettering HTTP-verbindingen beginnen als niet-veilige, veiligheid, de Hyperledger Project groeit als gangbusters, veiligheid, veiligheid,, De kosten van ransomware aanvallen Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen: $ 1000000000 dit jaar

Wyden heeft jarenlang stilletjes de aanval op de Amerikaanse intelligence community vanuit zijn zetel in de Senaat Intelligence Committee, alleen om de weerstand te ondervinden van niet alleen de inlichtingendiensten, maar ook zijn collega’s en zelfs de president. Hoewel Edward Snowden een aanzienlijk deel van clandestiene activiteiten van de NSA is gebleken, Wyden blijft een van de enige hoop – zelfs als hij is een eenzame wolf – van de Amerikaanse inlichtingendiensten hervorming van binnenuit Congres.

Europese gegevens zijn opgeslagen in de “cloud” kan worden verworven en geïnspecteerd door de Amerikaanse politie en inlichtingendiensten, ondanks de sterke wetgeving inzake gegevensbescherming in Europa, hebben universitaire onderzoekers gesuggereerd.

Het standpunt van de senator in de commissie geeft hem de toegang tot enkele van de grootste geheimen van de overheid – die bespioneren wie specifieke bedreigingen van het Amerikaanse ministerie van binnenlandse, en de details van de lopende surveillance activiteiten en programma’s. Deze bevoorrechte enkele leden van de commissie zijn ook vervloekt. Ze zijn uitgesloten van niemand over het grootste deel van hun werk, met inbegrip van hun collega-wetgevers vertellen – laat staan ​​hun eigen personeel, waarvan de meeste niet over “top secret” veiligheidsmachtiging.

Dat vormt een probleem voor de leden van het Congres, wiens taak het is om nieuwe wetten op basis van de informatie die zij hebben te maken – met inbegrip van vertrouwelijke informatie.

“Er zijn andere dingen die moeten worden onthuld of besproken onder degenen die stemmen over en schrijf de wetgeving,” zei Rep. Thomas Massie, een Kentucky-gebaseerde congreslid, in een telefonisch interview eerder dit jaar.

Massie blijft bezorgd over de verdere overtredingen door de overheid. Hoewel een groot deel is geopenbaard over de activiteiten van de NSA’s – inclusief de PRISM systeem van toezicht en het grootste deel telefoon records verzameling programma’s – zei hij dat hij terdege van bewust dat Edward Snowden was “is niet bekendgemaakt alles.”

Massie, die mede dankzij werd verkozen om zijn pro-privacy houding en opvattingen over de hervorming van de regering, zei dat hij niet verrast door de onthullingen was. Hij beschreef het nieuws als een “teleurstellende bevestiging” van de dingen die hij vermoedde.

We zijn gefrustreerd als congresleden dat we niet meer over de NSA-programma’s, “zei hij.” Maar een deel van het probleem is met onze instelling, niet per se met de NSA.

De deken van geheimhouding Wyden (en andere wetgevers met veiligheidsmachtiging) is onderworpen aan strekt zich zelfs binnen het Congres. De overgrote meerderheid van de Amerikaanse wetgevers uit de lus gehouden over hoe deze wetten worden gebruikt – en misbruikt – door de inlichtingendiensten. Maar Wyden’s houding ten opzichte van overijverige staatsgeheim heeft hem een ​​van de belangrijkste leden van het Congres om naar te kijken door privacy groepen gemaakt.

Het was Wyden, die het eerst beschreven in 2011 dat er een geheime juridische interpretatie van de Patriot Act. een geldig punt opgevoed door zijn critici – maar te weten wat hij doet van de activiteiten van de NSA, Wyden zelf niet het fluitje blazen.

Wyden voormalig directeur communicatie Jennifer Hoelzer al meer dan een half decennium aan zij van de senator, onvermoeibaar werken met hem om een ​​reeks van berichten ook werd ze niet mogen weten over te brengen.

Wyden neemt de commissie de rol serieus, omdat de commissie is degene die het doet toezicht op de inlichtingendiensten, “zei Hoelzer, die later ging over tot plaatsvervangend chef van de generale staf van de senator te worden.” Er zijn anderen niet doet zijn werk. Hij gaat altijd om de taaie vragen te stellen of ze populair of niet, omdat ze moeten vragen.

Hoelzer weet meer dan wie dan ook hoe belangrijk het was voor Wyden om nooit stap over dat gerubriceerde lijn. Zijzelf had security clearance toen ze werkte kort bij de Nationale Veiligheidsraad voor toetreding tot het personeel gelederen van het Congres. misschien wel dagen – moest Wyden besloten om te vertellen over de Senaat verdieping wat hij wist van de duizenden documenten gestolen door Snowden, het zou hebben hem uren genomen. “Hij kan alleen maar dingen te zetten in het verslag als hij leest het in de goede orde,” zei Hoelzer. En toch zou het waarschijnlijk minder hebben dan een minuut, voordat hij naar de grond werd aangepakt door Capitol Police, waarschijnlijk gearresteerd, maar vrijwel zeker uitgesloten van de commissie.

Hoewel Wyden de lijn niet overschrijden, doet hij niet zomaar weg van beide. Hij is snel om op te komen voor de impopulaire uitzicht als hij denkt dat het de juiste is.

Wyden werd het meest recent het enige lid van de commissie (opnieuw) te onderscheiden van zijn collega’s en stem af wetgeving noemde hij een ‘surveillance wetsvoorstel onder een andere naam. ” Ondanks de vage waarschuwing, het wetsvoorstel, genaamd de Cybersecurity Act Information Sharing (CISA), langs een gesloten deur vergadering van de commissie in een 14-1 stemming in het voordeel van het wetsvoorstel.

De senator sloeg het wetsvoorstel, dat tot doel heeft de uitwisseling van gegevens cyber-bedreigingen tussen particuliere bedrijven, technologie reuzen en de federale overheid mogelijk te maken, zegt het wetsvoorstel “ontbreekt aan voldoende bescherming” voor het recht op privacy, en dat het een “beperkte impact zal hebben op US cyberveiligheid.

de website

Wyden is in de kamer te duwen voor dingen, “zei Hoelzer.” Er is waarde hebben van iemand zoals hij, die privacy problemen ziet en begrijpt de technologie.

Dit is het eerste deel in een reeks van rapporten op basis van interviews, uitgevoerd over een periode van acht maanden, met wetgevers en hun stafleden, beleidsmakers, veiligheid leiders en sleutelfiguren die een rol spelen bij de NSA surveillance saga hebben gespeeld.

Chrome etikettering HTTP-verbindingen als niet-beveiligde start

De Hyperledger Project groeit als gangbusters

Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen

De kosten van ransomware aanvallen: 1000000000 $ dit jaar