Expedia verwerft Airbnb rivaal HomeAway in 3900000000 $ deal

Expedia heeft ingestemd met het verwerven van online vakantiewoning verhuur bedrijf HomeAway in een $ 3900000000 deal.

Op dinsdag, het online boeken van reizen reus zei de overeengekomen overname, die alle merken en activa HomeAway omvat, zal doorgaan voor ongeveer $ 3900000000 in contanten en Expedia gewone aandelen, op basis van een HomeAway koers van $ 38,31.

Onder de voorwaarden van de deal, zal Expedia bieden aan elk uitstaand gewoon aandeel van HomeAway verwerven in ruil voor $ 10,15 in contanten en 0,2065 van een aandeel in Expedia voorraad.

HomeAway geschikt voor klanten over de hele wereld die wensen om vakantiehuisjes te huren in plaats van een hotel te boeken voor hun vakantie. Terwijl u kunt op dit moment niet thuis direct te boeken op de website – met de meeste transacties die plaatsvinden tussen klanten en huiseigenaren na het aansluiten – is dit te wijten aan de veranderingen in de toekomst.

Het bedrijf is in 2006 van start met 60.000 vakantiehuizen in 90 landen en ondersteunt nu meer dan een miljoen vermeldingen in 190 landen. In 2013, huiseigenaren en -beheerders verdiende meer dan $ 11000000000 in de verhuur inkomsten en meer dan 144 miljoen overnachtingen werden geboekt door de klanten.

De overname van de vakantiewoning service kon Expedia te helpen in de strijd tegen de concurrentie, zoals Airbnb. De startup, die momenteel verwikkeld in een wetgevende rij in San Fransisco op hoeveel dagen een huiseigenaar een woning overweegt behuizing crisis van de stad te bieden heeft – toch stijgt als een populaire methode voor huiseigenaren om winst te genereren. Airbnb is nu gewaardeerd op ongeveer $ 24000000000.

Zodra HomeAway schakelt over naar een reservering model, zal het bedrijf in staat zijn om beter te concurreren met Airbnb die deze structuur gebruikt om winst te maken.

Dara Khosrowshahi, CEO van Expedia zei

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

We hebben lange tijd onze ogen op de snel groeiende ~ $ 100.000.000.000 alternatief onderkomen ruimte en zijn te bouwen op onze samenwerking met HomeAway, een wereldwijde leider in vakantiewoningen, voor twee jaar.

Brengen HomeAway in de familie Expedia, Inc. en het toevoegen van haar leidende merken aan onze portefeuille van de meest vertrouwde merken in reizen is een logische volgende stap. […] We kijken ernaar uit om samen met hen om hun verschuiving van een geklasseerd markt om een ​​online, transactionele model te versnellen.

door beide bedrijven raden van bestuur unaniem goedgekeurd, wordt de transactie zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2016. De buy-out is de laatste in een serie van overnames. Vorig jaar, Expedia duit uit ongeveer $ 1600000000 in snapping up Orbitz Worldwide en Travelocity.

Lees verder: Top picks

Top gadgets en accessoires voor hardware en gegevensbeveiliging; Hoe maak ik een effectief team Red enterprise hack te lanceren; In kielzog van Ashley Madison’s, hier is een man het verhaal van seks, verdriet en afpersing; Uw bedrijf heeft een data-inbreuk geleden. Wat nu,? 10 dingen die u niet wist over de Dark Web

Tech industrie; Zuckerberg onder vuur: ‘Facebook verkeerd om beroemde Vietnam pic van napalm kind censureren; Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen; After Hours, Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar; tech industrie, British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval

Zuckerberg onder vuur: ‘Facebook verkeerd om beroemde Vietnam pic van napalm kind censureren’

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar

British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval