Google nu pitching Chromebook laptops aan consumenten. Zullen ze willen?

Samen met een nieuwe versie van de Chromebook, geproduceerd en verkocht door Samsung voor slechts $ 249 (en, hier beoordeeld, door onze eigen Steven J. Vaughan-Nichols), een nieuwe benadering van de marketing van de laptop is aan de gang. Volgens de New York Times, heeft Google nu een poging om de notebook te verkopen aan de consument, na de nadruk op zakelijk gebruik in zijn eerdere incarnatie.

Voor veel gebruikers, de Chromebook is een beetje een moeilijk te verkopen. De site werkt met Google’s Chrome OS, niet de Windows of Mac OS meeste mensen zijn bekend met. Daarnaast benadrukt cloud diensten via draaien van programma’s uit en bestanden opslaan op de harde schijf van de laptop. Tenminste, Chromebook niet langer vereist een actieve internetverbinding, om bruikbaar te zijn.

Niet verrassend, heeft de voorzichtige zakelijke wereld niet echt massaal naar Chromebooks als het antwoord op hun mobiliteit gebeden. Dus nu Google is op zoek naar de massamarkt, het runnen van een nieuwe serie tv-advertenties om een ​​beroep op gezinnen met de toonhoogte lijn “voor iedereen”. Maar zal de Chromebook nog meer geluk bij de consument dan met bedrijven heeft gehad?

Het probleem is natuurlijk dat de Chromebook een laptop mee aan een tablet wereld. Aan de ene kant, Microsoft hoopt dat de consument wil een beetje meer functionaliteit met zijn; nieuwe Surface RT tablet, die een optionele tas is voorzien met ingebouwd toetsenbord. De Chromebook biedt alle van die functionaliteit, voor veel minder geld en met een meer conventioneel toetsenbord. Aan de andere kant, een klein, goedkoop, “connected” laptop – dat wil zeggen, een 2012 versie van de netbook – lijkt nu een beetje vreemd wanneer meer en aantrekkelijker tabletten zijn aankomst in een array van grootte. Veel van die familie taken waarvoor de Chromebook wordt aangeprezen zijn nu de bevoegdheid van de iPad, Kindle Fire, en nu misschien zelfs de Surface.

Hoewel er een zaak te worden gemaakt voor de Chromebook als een laptop die de toegang tot cloud-diensten zoals Microsoft Office Web Apps kan bieden voor goedkoper dan een iPad Mini, het is een moeilijke te maken voor gezinnen die de voorkeur geven aan online entertainment consumeren via een tablet in plaats van een notebook vormfactor.

Denk je dat Google zal geen succes marketing de Chromebook aan consumenten? Of heb tablets al geslagen aan de punch? Laat ons weten wat uw gedachten in de sectie Talkback hieronder.

Snelle en eenvoudige manier om te voorkomen laptop netsnoeren rafelen

Razer Blade verfrist, Blade Stealth laptops met Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal graphics

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop

ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360-graden converteerbare

Laptops, Snelle en eenvoudige manier om te voorkomen laptop netsnoeren rafels, mobiliteit; Razer verfrist Blade, Blade Stealth laptops met Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal graphics, laptops, Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop , Laptops; ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360-graden converteerbare