Zijn Android-toestel OEMs Motorola, LG en Samsung verspreiden van Oracle code online?

Intellectueel eigendom activist Florian Mueller biedt tot een andere blog aflevering waarin hij de aanwezigheid van het herverdeelde Oracle / Sun Java-bestanden in de Android codebase onthult. Hij verschuift de focus van de Android-code repository en kijkt naar wat code een aantal van de belangrijkste Android handset OEM’s te bieden hebben.

Mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7; mobiliteit; Hands-on met de Samsung Galaxy S7 Edge op Republic Wireless: Een betere Wi-Fi te bellen ervaring, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; mobiliteit; Apple iPhone 7 plus: 10 redenen om de Samsung Galaxy Note 7 in plaats daarvan halen

Plukken op drie OEMs ontdekt hij tal van voorbeelden van Oracle / zon code in de pakketten op het web gepubliceerd

Motorola biedt een aantal broncode releases die zowel de gedecompileerde security-gerelateerde bestanden presenteerde ik bevatten en gemarkeerd als “VERMOGENSRECHTELIJKE / VERTROUWELIJK” bestanden. Ik vond ze in de pakketten met de broncode van de Droid X, Droid 2 Global, en Droid Pro. Als u deze koppelingen volgt, kunt u downloaden van de hele pakket ( “Download Versie”) of downloaden specifieke pakketten. De gedecompileerd bestanden zijn in de dalvik.tar.gz pakket, en de “VERMOGENSRECHTELIJKE / VERTROUWELIJK” bestanden zijn in de external_sonivox.tar.gz pakket.

LG heeft de gedecompileerde “ACL” bestanden in ten minste een paar van de bron beschikbaarheid pakketten. Op de LG broncode pagina kunt u zoeken naar bepaalde apparaten. Als u zoekt naar VS740 als het modelnummer, krijg je een bepaalde LG Ally model, en voor LG509TN een bepaalde LG Optimus T model.

Samsung biedt bron beschikbare pakketten op opensource.samsung.com. In het gedeelte ‘mobiel’ kunt u alle van de bron releases voor Android-gebaseerde telefoons en tablets van Samsung te vinden. Voor enkele voorbeelden van de broncode verpakking, bevattende gedecompileerde “acl” bestanden, zie de GT-P1000_OpenSource.zip bestand of GT-P1000_OpenSource_Update1.zip bestand (Galaxy Tab), SCH_R880_OpenSource.zip bestand (Samsung Acclaim), GT-I5800_OpenSource.tar file (Galaxy 3), SCH-I500_OpenSource.zip bestand (Samsung fascineren), of de SPH-D700_OpenSource.zip bestand (Samsung Epic).

Mueller vervolgens de betekenis van de ontdekking van zijn code verklaren

Net als hun tegenhangers op het Android-code website, kan de make bestanden in deze product-specifieke broncode pakketten geen Oracle / Zon-bestanden te integreren in hun productie te bouwen standaard. Dat betekent nog steeds niet uit dat de mogelijkheid van hen worden gebruikt in closed-source componenten, die gewoonlijk worden toegevoegd door verkopers op de top van de open source Android codebase. Het maakt ook niet uit dat de mogelijkheid van die bestanden worden gebruikt door het apparaat makers voor interne doeleinden zoals het testen. Of ze gewoon de bestanden op het internet gepubliceerd of gebruiken in de interne en / of externe manieren, ze een licentie van de houder werkelijke juiste nodig.

Het lijkt erop dat niet alle OEM’s hebben ervoor gekozen om de bestanden in kwestie te verdelen

Ik ben niet in staat om te controleren of de desbetreffende code ook wordt geleverd met de apparaten zelf geweest. Echter, de online publicatie van deze bestanden is een risico op zich, om de redenen die ik heb uitgelegd. En aangezien andere leveranciers zoals Dell en HTC besloten om deze bestanden weg te laten uit hun online bron distributies, kan het zijn dat sommige van die zeer geavanceerde bedrijven die publiceerde de bronnen deden dat omdat ze wisten dat ze ingebouwd die code in de aanverwante producten, of op althans waren niet absoluut zeker van dat ze dat niet deden. Het zou natuurlijk wel gewoon een vergissing, hoewel die niet zou maken van de verdeling van deze Oracle / zon bestanden minder copyright-inbreuk.

Dus dit is een big deal? Mueller denkt van wel

Of ze gewoon de bestanden op het internet gepubliceerd of gebruiken in de interne en / of externe manieren, ze een licentie van de houder werkelijke juiste nodig.

Dus, de bottom-line vraag is simpel – heeft Oracle / zon licentie voor de creatie en distributie van deze bestanden? Als er geen licentie, dan Engadget’s Nilay Patel (die een copyright advocaat) zegt: “als je eenmaal hebt gemaakt of gedistribueerd een onbevoegde kopie, aansprakelijk voor inbreuk je bent.”

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

Hands-on met de Samsung Galaxy S7 Edge op Republic Wireless: Een betere Wi-Fi bellen ervaring

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Apple iPhone 7 Plus: 10 redenen om de Samsung Galaxy Note 7 in plaats daarvan halen