Amazon’s Q4: Holiday kwartaal teleur maar cloud blijft groeien

Amazon publiceerde vierde kwartaal en het einde van het jaar de financiƫle resultaten na de bel op donderdag, en het blijkt dat de feestdagen waren niet zo helder als verwacht voor de online retail reus.

De Seattle-hoofdkantoor bedrijf rapporteerde een nettowinst van $ 482.000.000, of een dollar per aandeel (statement), voor Q4 2015.

Non-GAAP winst bedroeg $ 1,00 per aandeel op een omzet van $ 35750000000.

Maar Wall Street was op zoek naar de winst van $ 1,63 per aandeel met 35980000000 $ aan inkomsten voor de vakantie kwartaal.

Teruggrijpen naar een bekend patroon op tech winstcijfers gedurende het hele jaar van invloed iedereen van Oracle naar Google om Intel, Amazon toegeschreven minder-dan-wenselijke resultaten voor zowel het kwartaal en het jaar “ongunstige invloed van jaar-op-jaar veranderingen in het buitenland wisselkoersen. ”

De teleurstelling stuurde ook Amazon aandelen kelderen met maar liefst bijna 15 procent in de eerste 20 minuten van de after-hours trading.

CEO en oprichter Jeff Bezos volledig vermeden erkenning van de miss in zijn voorbereide opmerkingen, in plaats daarvan te concentreren op de jaarlijkse verkoop en klantenservice mijlpalen.

Twintig jaar geleden, reed ik de pakketten naar het postkantoor mezelf en hopen dat we op een dag misschien veroorloven een vorkheftruck. Dit jaar hebben we passeren $ 100.000.000.000 in jaarlijkse omzet en serveer 300 miljoen klanten “, zegt Bezos. ‘En toch, gemeten door de dynamiek zien we overal in de markt en door de steeds groeiende mogelijkheden zien we uitvinden in opdracht van klanten, het voelt net zoals de Dag 1.

Dell Technologies berichten Q2 resultaten; Box verslaat marktverwachtingen voor Q2; Salesforce Q2 beats schattingen, aandelen vallen op lichte Q3 begeleiding; Pure Flash slaat Q2 schattingen, ziet grote opbrengst winsten; Splunk, Autodesk, Brocade rapport sterke kwartalen; Intuit rapporteert sterke Q4, aandelen slip op zachte begeleiding; HP’s Q3 verslaat schattingen, maar de PC, printer ellende voort te zetten; Werkdag berichten opnemen per kwartaal de omzet voor Q2

Voor de onderneming als geheel, Amazon steeg de omzet 20 procent in 2015 tot $ 107,0 miljard dollar aan jaarlijkse omzet, vergeleken met $ 89,0 miljard voor 2014.

De zilveren voering voor Amazon blijft zijn cloud-eenheid, die nog steeds kwartaal groeien na kwartaal en routinematig indrukwekkende analisten sinds Amazon begon uit te breken resultaten op kwartaalverslagen vorig voorjaar.

Amazon Web Services geplaatst 2405000000 $ aan inkomsten in het vierde kwartaal, een stijging van $ 2080000000 het vorige verslag gepubliceerd in oktober.

2015 bleek een belangrijk jaar voor AWS in het algemeen als het uitgerold 722 nieuwe diensten en functies in de loop van het jaar – een 40 procent stijging vanaf 2014 de voortgang.

Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

Aangezien de portefeuille en de klantenbasis blijft groeien, heeft AWS zijn datacenter voetafdruk uitgebreid tot 32 Beschikbaarheid Zones in 12 geografische regio’s wereldwijd met plannen om vijf meer regio’s en 11 beschikbaarheid Zones toe te voegen in het komende jaar. Onder de uitgezet locaties voor datacenters en aanverwante projecten voor hernieuwbare energie zijn Ohio, Canada, China en het Verenigd Koninkrijk.

Amazon Business, een corporate-gerichte digitale marktplaats die ook in 2015 lanceerde, heeft sinds het hof meer dan 200.000 bedrijven, variƫrend van kleine bedrijven tot Fortune 500 bedrijven in de eerste acht maanden van de release.

Voor het lopende kwartaal, is Wall Street op zoek naar non-GAAP winst van 81 cent per aandeel met 27710000000 $ aan inkomsten.

Amazon reageerde met een omzetverwachting van $ 26500000000 tot $ 29,0 miljard, wat neerkomt op een groei tussen de 17 en 28 procent ten opzichte van het eerste kwartaal 2015.

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen