Het bevrijden van jezelf van Facebook’s nieuwe web trackers

Once upon a time – 2011 – een hacker ontdekte dat Facebook is het bijhouden van je op het web, zelfs nadat u de site had verlaten. Facebook ontkende dat het gebruik van cookies om u te volgen off-site, maar vreemd genoeg, na vele protesten, Facebook veranderde haar volggedrag toch. Nu, in 2014, Facebook heeft aangekondigd – stop me als je dit al eerder hebt gehoord – dat, ze zullen het bijhouden van uw surfen op het web.

Laatste beoordeling

Natuurlijk, Facebook zet een meer positieve draai aan de tracking wijziging van het beleid. “Als we mensen vragen over onze advertenties, een van de beste dingen die ze ons vertellen is dat ze willen advertenties die meer relevant zijn voor hun belangen te zien.” Dus, in de VS, in plaats van alleen te vertrouwen op welke pagina’s en berichten die je wilt op Facebook, Facebook zal beginnen met informatie uit de websites die u bezoekt en de apps die u gebruikt.

Aan de positieve kant, zal Facebook ook laten zien waarom je zult het zien van deze advertenties. Nieuwe stijl advertenties zal een klein pijltje in de rechter bovenhoek te hebben. Als je er op klikt, krijgt u de mogelijkheid van het ontdekken van de “Waarom doe ik dit zien? ‘Advertentie hebben.

Alle drie van deze telefoons zijn uitstekend en zijn lager geprijsd dan een vergelijkbare iPhone 6s of 6s Plus.

Je hebt ook de mogelijkheid van het blokkeren van advertenties van een bepaalde adverteerder of type product. Om dit te doen, zul je nog eens op de top-pijl naar rechts in de advertentie en kies om alle dergelijke advertenties te verbergen.

Wat je niet kunt doen om deze nieuwe Facebook-advertenties te vermijden is gebruik maken van de optie van een web browser Do Not Track (DNT). Facebook heeft er bewust voor gekozen om geen DNT eren op grond van het feit dat er “geen industrie consensus ‘achter de rug.

In alle eerlijkheid, Facebook is gelijk over DNT. De DNT “standaard”, nooit echte steun van de adverteerders hadden, en zonder hen zou het nooit meer dan een dode standaard walking zijn.

Dus als je wilt deze nieuwe advertenties te voorkomen dat je nodig hebt om te gaan door middel van de Digital Advertising Alliance’s, (DAA) eigen privacy portal. Toevallig het, DAA is de groep die terugtrekking van de W3C tot het einde van elke effectieve werkzaamheden DNT.

Op Apple-apparaten, opent u Instellingen en ga naar General-> Restrictions-> Advertising, en klik op “Beperk Ad Tracking.”; Op Android-apparaten, ga naar Instellingen en van daaruit ga naar Google instellingen-> advertenties-> en controleer Opt Out van interesses gebaseerde advertenties.

De DAA’s “privacy” portal zal dan scannen cookies en de geschiedenis van uw webbrowser – oh de ironie! – En u vertellen wat reclame-netwerken uw verzoek om niet langer te ontvangen zal nakomen “interesses gebaseerd adverteren van sommige of alle van onze deelnemende bedrijven.” U kunt ervoor kiezen om af te zien van nieuwe gerichte advertenties Facebook evenals het bijhouden van advertenties van de vele andere adverteerders zoals eBay, Google en Microsoft.

De DAA en haar partners doen dit door het instellen van een cookie die het door u geselecteerde bedrijven informeert dat u niet wilt dat ze “verzamelen en gebruiken informatie over de online activiteiten van uw browser voor het doel van online behavioural advertising.” Je moet dan om dit proces voor elke browser en elk apparaat dat u gebruikt herhalen. Er is geen one-stop methode om controlemechanismen te voorkomen.

Als je niet willen deel uitmaken van brave new world van adverteren met je mobiele telefoon apps van Facebook te zijn, moet u ook de volgende wijzigingen in uw tablets en smartphones te maken.

Natuurlijk, om echt te voorkomen dat Facebook je volgt, kan je altijd gewoon laten Facebook. Gezien het feit dat Facebook heeft nu ruim een ​​miljard gebruikers, en meer dan; een half miljard van hen zijn actief op mobiele apparaten elke dag, lijkt het niet waarschijnlijk dat iedereen zal gaan verlaten. Dus, als je de zorg over je privacy, je bent gewoon een oogje op Facebook te houden en patchen en de vaststelling van uw privacy schilden als Facebook blijft zijn beleid te wijzigen.

Facebook to-advertentietargeting programma start met website bijhouden; EU mandateert Facebook, Google zich te houden aan de privacyregels Facebook om te luisteren op de status updates, als je het laat Facebook wijzerplaten terug op app aandelen van derden; Facebook versleutelt data links de overheid inbraak belemmeren

Mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen; mobiliteit; Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten, Smartphones, iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

 verhalen

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten

iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar