ABN AMRO cashes in op virtualisatie

case study Het virtualiseren van haar IT-infrastructuur was meer dan alleen een technische transformatie voor ABN AMRO, zoals het ook afgeleid “enorme” voordelen zoals een grotere besparingen op investeringen en sneller herstel na een ramp, aldus een bedrijf uitvoerende macht.

Dirk Sibiet, country technology officer van ABN AMRO Singapore en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), zei dat de beslissing om virtualisatie te nemen voortgekomen uit de noodzaak om de twee verschillende IT-omgevingen van ABN AMRO en Fortis Bank Nederland te integreren. De twee instellingen samengevoegd tot een enkele entiteit in juli 2010.

Zodra de fusie wettelijk werd bekrachtigd, is de volgende stap was om het bedrijfsleven en de infrastructuur van beide banken te integreren in één enkel platform, merkte hij op. Om de weg te effenen voor de integratie, de ABN AMRO managementteam besloten om tegen het kopen van meer servers, kiezen voor volledig virtualiseren de twee datacenters in Singapore plaats.

Zo Project Sivia (strategische integratie gevirtualiseerde infrastructuur voor Azië) werd gedragen, de executive zei. Virtualisatie VMware vendor overzag de migratie, die vorig jaar begon in april 2011 en afgerond medio september. De investering was een “zes cijfers sum”, voegde hij eraan toe.

Virtualisatie voor uitdagingen te overwinnen; Volgens Sibiet, werd slechts een deel van ABN AMRO de IT-infrastructuur al gevirtualiseerd voor Project Sivia, zoals sommige toepassingen in een gevirtualiseerde omgeving liepen, terwijl anderen nog steeds op fysieke servers waren. De heterogeniteit veroorzaakt inconsistenties met betrekking tot de synchronisatie van gegevens over de twee datacenters, merkte hij op.

De gegevens inconsistenties betekende ook failovers nam een ​​vervelende hoeveelheid handmatige configuratie die duurde tussen de 4,5 en 5 uur, wat op zijn beurt gehinderd ramp herstel, verklaarde hij.

Daarnaast werd de bank het uitvoeren van toepassingen op een aantal operationele platforms, waaronder SQL2000, SQL2005, Windows 2000 en Windows 2003. “Dus we waren op zoek naar vijf, zes verschillende smaken van besturingssystemen en database-omgevingen die, vanuit een management perspectief, maken enorme overheadkosten, “zei hij.

Project Sivia werd dus opgevat als een oplossing voor al deze problemen in een keer op te lossen, Sibiet uitgelegd.

Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september, Enterprise Software; HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal

De bank was ook in staat om zijn nieuwe IT-omgeving te bouwen met slechts 10 fysieke servers met behulp van virtualisatie als het anders 110 servers zou hebben genomen, onthulde hij. Met minder hardware, genoten andere besparingen op rackspace, elektriciteitsrekeningen, en mankracht te beheren, voegde hij eraan toe.

Bovendien is de 10 servers efficiënter bij een gemiddelde belasting van 55 procent, in vergelijking met 110 servers op 1 procent, wat een beter gebruik van hardwarebronnen betekende henoted.

FSI om “weer op te rakelen ‘interesse in virtualisatie; Sibiet wees er ook op dat de banksector profiteert het meest van virtualisatie, ook al is de eerder genoemde voordelen zou een beroep doen op diverse andere industrieën ook.

Een reden is omdat virtualisatietechnologie staat ABN AMRO om een ​​snellere, meer naadloze failover tussen zijn twee datacenters. Vroeger zou het een team van 10 IT-specialisten “verwoed werken” om de systemen een back-up and running na 4,5 uur, maar met virtualisatie nodig hebben, niet-tech medewerkers in staat zijn om hetzelfde te doen in iets meer dan een uur.

“[Dit] is een enorm voordeel [voor banken],” Sibiet benadrukt.

Een volledig gevirtualiseerde omgeving zou ook de bank in staat te stellen gemakkelijk voorziening extra middelen voor toepassingen om topprestaties te behoeften te dekken, zei hij.

In het bankwezen, in vergelijking met de productie zeggen, de werklast over de aanvragen gaat op en neer als de markt gaat op en neer “, de technologie chief uitgelegd.” Als je virtuele gaat, kunt u de schaal van zolang je capaciteit om snel upscale de prestatie-eisen als de markt steeds meer volatiel.

Op hetzelfde moment, provisioning nieuwe toepassingen kunnen sneller worden gedaan, Sibiet toegevoegd. Waar het vroeger tot 10 dagen om een ​​omgeving te bouwen voor een app, het duurt nu slechts 15 minuten, dat is een ander groot voordeel van een time-to-market perspectief, merkte hij op.

Omdat financiële instellingen hebben het meest te winnen van virtualisatie, Sibiet zei dat de industrie zal “weer op te rakelen” de vooruitgang en de goedkeuring van de technologie. Het is een “self-fulfilling business model ‘, dat bij de vraag van de klant komt, verkopers zullen haasten te leveren, en de twee kanten te duwen elkaar op, verklaarde hij.

“Ik denk dat elke bank in de wereld is, tot op zekere hoogte, al een virtualisatie-roadmap goedgekeurd. De volgende stap is iets agressiever in de uitrol van virtualisatie-oplossingen te zijn, omdat de tooling rond virtualisatie wordt effectiever, kunt u meer binnen het doen dezelfde omgeving, “Sibiet gewezen.

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal