Advies van langstzittende CEO van Silicon Valley’s: ‘Doe de harde things first’

Een massief metaal cast van een zeilvis lijkt te stijgen uit het bureau van Ray Zinn, langstzittende CEO van Silicon Valley, de oprichter van Micrel, een toonaangevende chip bedrijf dat essentiële componenten produceert voor smartphones, consumentenelektronica en bedrijfsnetwerken.

Op 76, hij loopt Micrel sinds zijn oprichting in 1978. In 2014 Micrel viert 20 jaar als beursgenoteerd bedrijf en een zeer winstgevend een voor haar aandeelhouders op lange termijn.

zakelijk succes Ray Zinn in de huidige moeilijke chip markten verdient aandacht, wat is veel meer indrukwekkend is zijn vermogen om zijn bedrijf te leiden door vele moeilijke chip markten gedurende Micrel van 36 jaar.

Hij is consequent in geslaagd opkomende door acht grote teruggang in de wereldwijde chip markten. Veel chip-bedrijven waren niet in staat om het te maken door middel van een recessie en zeer weinig, zoals Intel, hebben overleefd door alle grote teruggang. Het is een indrukwekkende prestatie.

Zinn credits zijn succes aan gedisciplineerd werkgewoonten en een griezelige zakelijke intuïtie, die hem in staat stelt om de juiste beslissingen te nemen op het juiste moment.

Zijn lange geschiedenis van consistente succes heeft geleid tot vele uitnodigingen op conferenties en vergaderingen van beroepsverenigingen te spreken. Eerder dit jaar richtte hij een grote groep chirurgen.

Het is niet verwonderlijk dat chirurgen, of wie dan ook, vindt Zinn interessant. Hij is self-made uit een arm, een grote familie in Zuid-Californië, hief een Mormoon en getogen vasthoudend. Zijn bedrijf cultuur is ondersteunend en genereus en zeer ethische, een weerspiegeling van zijn eigen waarden.

Zinn’s familie cultuur niet individuen aanmoedigen over zichzelf te spreken dus het duurt een tijdje om uit coax enkele van zijn verhalen. Hij is ongemakkelijk praten over zichzelf maar hij erkent dat er waarde in de verhalen van anderen, en misschien wat welverdiende tevredenheid in hun vertellen.

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Zinn’s verhalen zijn fantastische creaties, ze zijn tegelijkertijd persoonlijk en universeel. Het zijn verhalen van koppig doorzettingsvermogen en geïnspireerde creativiteit, zoals zijn opvoeding op een veeboerderij in een groot gezin van elf kinderen, zijn vroege dagen bij Fairchild en de “Verraderlijke Acht, hoe hij opgevoed financiering als er geen VC bedrijven en banken wist niet t lenen aan tech bedrijven, hoe hij blind ging in één oog dan jaren later aan de vooravond van Micrel IPO hij blind in het andere oog ging – en werd onder druk gezet om de beursgang te annuleren, hoe als een jonge verkoper hij een enorme order verkocht voor een chip fabricage product dat niet bestond … Er zijn nog veel meer.

Hij heeft ook vele stelregels die hij gebruikt om te helpen bij het bepalen de cultuur van zijn bedrijf en zijn benadering van het leven. Zijn favoriet is: “Doe de moeilijke dingen eerst.”

“Waarom heb je moeder je vertellen om je huiswerk eerst gedaan voordat je ging naar buiten om te spelen?” hij vraagt. Ik knik omdat hij gelijk heeft, en dus waren onze moeders.

Ik zat met Ray Zinn voor meer dan vier uur totdat we allebei gemerkt dat het meer dan vier uur was geweest en we hadden beter stoppen, voor nu.

Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen; After Hours, Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Tech Industrie; British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval, Banking, Visa om te testen blockchain systeem voor internationale overschrijvingen geld

Ik kom terug en zal er meer zijn over Ray Zinn, zijn buitengewone leven en persoonlijke filosofieën, coming up.

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar

British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval

Visa om te testen blockchain systeem voor internationale overschrijvingen geld