AJP Neo-PC II recensie

AJP’s Mitac gebouwde Neo-PC II is de tweede generatie compacte PC van het bedrijf. Met een ingebouwde 15in. LCD monitor, de ergonomie zijn een verbetering ten opzichte van de originele Neo-PC.

De Neo-PC II ontwerp bevat elementen van zowel desktop en notebook-technologie. De CPU – Intel’s 750MHz ‘flip-chip’ Pentium III – is een desktop-deel, maar het is gezien in de oneven notebook. Dit wordt ondersteund door 128 MB SDRAM, die is uitbreidbaar tot 512 MB – hoewel slechts door een dealer, want dit is in wezen een gesloten systeem. De chipset is de sterk geïntegreerde SiS 630, een concurrent van Intel’s 810 reeks die kern logica, graphics, audio en Ethernet-functies bevat. Vaste opslag is voorzien in de vorm van 30.6GB SV3064D harde schijf van Samsung, een 5.400 rpm Ultra-ATA / 66-eenheid.

Notebook-technologie is zichtbaar in de vorm van een paar gestapelde Type II PC Card-sleuven ingebouwd in de linkerkant van de monitor, een VGA-out poort voor een externe monitor en, natuurlijk, de geïntegreerde 15 inch., XGA-resolutie TFT-scherm. Het display rust op een basis met een goede draaibare actie, en kan ook kantelen – hoewel niet door zo veel als we zouden willen. In tegenstelling tot de originele Neo-PC, is er een goede toegang tot het voorpaneel met status-LED’s, reset en power / standby / resume knoppen, evenals een infraroodpoort.

In aanvulling op de PC Card-slots, de linkerkant van het scherm bevindt zich een helderheidsregeling, drie audio-poorten (microfoon, hoofdtelefoon, line-in) en een hardware volumeregeling – altijd een nuttige functie. De rechterzijde van het scherm is de thuisbasis van een floppy drive en een 24-speed CD-ROM drive.

Hoewel veel compacte PC’s zijn legacy-vrij, de Neo-PC II behoudt de traditionele aansluitingen zoals parallelle, seriële en PS / 2-poorten, terwijl ook het verstrekken van meer moderne I / O-opties via USB en IEEE 1394. Merk op dat de IEEE 1394-poort is een standaard 6-pins aansluiting die alleen ondersteunt self-powered 1394-apparaten. Ook aanwezig op de achterkant van het systeem RJ-11 en RJ-45 aansluitingen voor de ingebouwde 56Kbit / s modem en 10/100 Ethernet-verbinding resp. Er zijn geen uitbreidingssleuven, ofwel PCI of ISA.

Een ander kenmerk gezien bijna uitsluitend op notebooks is infrarood, die aanwezig is op de Neo-PC II is vooral om het draadloze toetsenbord, die ook is uitgerust met een twee-knop trackpoint-stijl muis tegemoet te komen. Helaas, het toetsenbord / muis-eenheid geleverd voor beoordeling was een pre-productie-eenheid, dus oordeel moet worden gereserveerd op zijn bouwkwaliteit en prestaties. Het volstaat te zeggen dat we snel overgestapt naar een traditionele PS / 2 toetsenbord en muis na een korte proefperiode van de geleverde unit.

Met een 750MHz Pentium III-processor, 128 MB RAM en Windows 2000 Professional, zou je verwachten een fatsoenlijk niveau van de prestaties, en de Neo-PC II’s Business Winstone 99 score van 29,9 stelt niet teleur. Het is iets langzamer dan de neo-PC eerder beoordeeld, die werd aangedreven door een 800MHz Pentium III. De schijf en grafische benchmarks zijn niets bijzonders, maar de prestaties is prima voor de productiviteit op kantoor-toepassingen en Web browsing.

Afgezien van de pre-productie van infrarood-toetsenbord / muis, onze enige klacht over de Neo-PC II review-exemplaar was het diskettestation, wiens mechanisme niet in geslaagd een disk we ingebracht te werpen. Over het algemeen, hoewel, het is een verbetering, met een betere ergonomie en meer dan aanvaardbare prestaties.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop