AMD snijdt Athlon, Duron prijzen

Na de prijsverlagingen van concurrent Intel in het weekend, AMD, (AMD) snijd de prijzen van de Athlon en Duron chips voor desktops met ongeveer 20 procent van deze week. Onder de nieuwe bezuinigingen, de 1,2 GHz Athlon met een 266MHz systeembus verkoopt voor $ 294 in hoeveelheden van 1000. De 850MHz versie daalt tot $ 120.

De bezuinigingen zullen helpen de weg vrijmaken voor de invoering van een 1.3GHz desktopversie van Athlon, die bronnen zeggen zal worden onthuld op de CeBit computer beurs van 22 maart tot 28 in Hannover, Duitsland. Daarnaast zal de eerste versie van Athlon voor notebooks komt 19 maart, volgens bronnen.

Processor prijsdalingen leiden meestal tot lagere PC prijzen. Maar als het gaat om AMD computers, de korting is vaak groter dan verwacht. Dat komt omdat AMD’s distributeurs en dealers computer vaak niet betaalt het bedrijf de officiële groothandelsprijs voor chips. In plaats daarvan betalen zij een onderhandelde prijs, wat leidt tot retail chip prijzen die vaak veel lager dan de officiële groothandelsprijs.

De prijs is ingesteld met de onderhandelingen met elke klant “, zegt Drew Prairie, een AMD-vertegenwoordiger.” Als ze meer dan 1.000 eenheden te kopen, ze kunnen prijs individueel onderhandelen.

Excess processor aanbod kan ook leiden tot een verdergaande bezuinigingen op het AMD-systeem, hebben bronnen gezegd.

Rob Guella, voorzitter van RB Computing in Ottawa, Ontario, bijvoorbeeld, wees erop dat zijn bedrijf van plan om de 1,2 GHz Athlon te verkopen voor het equivalent van $ 245 of $ 50 onder de officiële groothandelsprijs.

“AMD wordt steeds behoorlijk populair in het noorden,” zei Guella, omdat in een deel van de prijs.

Met de verborgen kortingen, kan de discrepantie tussen AMD en Intel-chip prijzen substantieel te krijgen. Computer dealers bieden de 1GHz Athlon voor $ 167 tot $ 175, terwijl de 1GHz Pentium III verkoopt voor $ 250 tot $ 260. Een 800MHz Intel Celeron in de detailhandel kan worden gevonden voor ongeveer $ 120, terwijl de vergelijkbare AMD Duron begint in de $ 60 range.

Processors; Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s, processors, Visie en neurale netwerken te rijden vraag naar krachtigere chips; Data Centers; Nvidia lanceert virtuele GPU bewaking, analyse, hardware, AMD slaat terug tegen Intel dominantie met Zen

In tegenstelling tot de methoden van AMD, Intel verkoopt zijn chips tegen prijzen die voortkomen uit een formule correleren aan volume aankopen. Grote klanten krijgen grotere kortingen, maar de korting is gerelateerd aan hoeveel de klant koopt, niet de teneur van de onderhandelingen. De meer formele benadering komt als gevolg van een groot marktaandeel Intel’s en als een manier om potentiële antitrust-problemen te voorkomen.

Prairie wilde geen commentaar geven over de exacte release datum van de 1,3 GHz desktop Athlon of de nieuwe mobiele chips, maar gaf aan dat ze allebei deze maand zou verschijnen.

“We hebben niet verlegen over te zeggen (de 1,3 GHz Athlon) komt dit kwartaal, en is het zinvol om te passen aan een belangrijke branche-evenement,” zei hij.

CeBit is ‘s werelds grootste computer beurs.

Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s

Visie en neurale netwerken te rijden vraag naar krachtigere chips

Nvidia lanceert virtuele GPU monitoring, analytics

AMD slaat terug tegen Intel dominantie met Zen