Australische IaaS markt groeit als internet verkeer toeneemt

De Australische infrastructuur-as-a-Service (IaaS) markt zal naar verwachting bereiken AU $ 439.000.000 in 2018, volgens een Frost & Sullivan rapport.

Quantum computing kan hebben gescoord in Australisch onderzoek subsidieronde; ANZ Bank shuffle tech executive dek; Telstra onthult Global Media Network voor levering van inhoud; Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing; Foxtel bevestigt NBN aanbieden van volgende maand

In de Australische Infrastructure as a Service Market Report 2014, Frost & Sullivan vond dat de IaaS-markt groeide 43 procent in de 12 maanden tot en met december 2014, en zal blijven sterk groeien in de komende vijf jaar.

Volgens Phil Harpur, Frost & Sullivan Australië en Nieuw-Zeeland ICT Practice senior research manager, wordt de vraag naar IaaS wordt gedreven door een sterke groei van het internetverkeer, die de noodzaak voor data-opslag en computers in zowel de consumenten- en zakelijke markt aanzienlijk is toegenomen .

Australische MKB mist op cloud mogelijkheden: Ovum; Cloud goedkeuring drijft groei Q4 omzet voor SAP in APAC; Hardware aankopen terug als ANZ tech budgetten te verhogen stuiteren, Zuid-Australische regering herstructureert zonder CIO

Harpur merkte op dat op zijn beurt een groot deel van de Australische bedrijven kiezen om te verhuizen naar de volledige cloud-oplossingen in plaats van een mix van on-premise en cloud-oplossingen.

“In de consumentenmarkt, is er een sterke vraag uit het gebruik van data-intensieve diensten, zoals video’s, sociale netwerken en online gaming, in het bijzonder door middel van mobiele netwerken. De vraag in de zakelijke markt wordt gedreven door de toegang tot informatie door middel van een groeiend assortiment van data-intensieve zakelijke toepassingen, zoals data mining en data-analyse, “zei hij.

“Een toenemend aantal zakelijke transacties en nieuwe bronnen van informatie, zoals sociale netwerken vereisen dat zich toelegt big data-oplossingen. Gemakkelijker toegang tot deze applicaties via cloud computing is getuige van groei van de vraag, die op zijn beurt de vraag naar cloud computing rijden.”

Harpur voortgezet, zegt dat er nog een aantal IT-afdelingen terughoudend zijn om hun workloads en infrastructuur te verplaatsen naar de cloud, als gevolg van een waargenomen verlies van controle over de belangrijkste bedrijfsprocessen en data.

Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

“Sommige IT-managers blijven bezorgd over de kosten van de integratie en de complexiteit die er bestaan ​​bij het integreren on-premise legacy applicaties met cloud-applicaties. Ook zijn sommige bedrijven nog steeds verzetten tegen de overgang naar de cloud als gevolg van bezorgdheid over de veiligheid en de risico’s op gebieden zoals ramp herstel”, zegt hij genoemd.

Harpur voegde eraan toe dat als de National Broadband Network (NBN) wordt uitgerold, is de verwachting tot een grotere vraag naar cloud computing-diensten rijden.

Als gevolg van deze verschuiving naar de cloud, Frost & Sullivan wijst erop dat telco’s, waaronder Telstra, Optus, Macquarie Telecom, en TPG aanzienlijke investeringen binnen hun eigen datacenters hebben gemaakt om tegemoet te komen voor cloud services vraag.

Audrey William, Frost & Sullivan Australië en Nieuw-Zeeland hoofd van ICT-onderzoek, zei dat telco’s maken gebruik van hun netwerk mogelijkheden en deze te koppelen aan datacenters in staat zijn om cloud-diensten naadloos te bieden bovenop hun bestaande netwerk platform.

Beheerde IT-dienstverleners zoals Dimension Data en CSC hebben zeer actief in de lokale markt, en evolueren naar een end-to-end service aanbieden van cloud-diensten, met inbegrip van software as a service te bieden, IaaS, unified communications als een service, en datacenter diensten, beveiliging en back-up en redundantie maatregelen.

“De steeds complexere cloud ecosysteem vereist de integratie van cloud-systemen met back-end legacy-systemen, samen met cloud brokerage en cloud services orkestratie. Telco’s zoals TPG / AAPT en Optus zijn ook bewegen op deze weg, ‘zei ze.

In het rapport, Frost & Sullivan voorspelde ook dat de markt voor cloud-diensten zal waarschijnlijk zien veel van consolidatie in de komende jaren, waar de kleinere wolk specialist spelers partners of cloud brokers van de wereldwijde aanbieders, zoals Amazon Web Services, Google zal worden, of Microsoft, omdat ze geen schaal.

In een afzonderlijke studie, heeft IDC is gebleken dat Australië de totale publieke IT cloud services uitgaven naar verwachting groeien van AU $ 909.200.000 in 2014 naar meer dan AU $ 1700000000 in 2018, op een samengestelde jaarlijkse groei (CAGR) van 17,2 procent. De IT-cloud-diensten bestaat uit software as a service (SaaS), IaaS, en platform as a service (PaaS).

SaaS goed voor 60 procent van de 2.014 openbare IT-cloud-diensten te besteden, en IDC zei dat het zal blijven domineren de openbare IT-cloud-diensten te brengen in de toekomst.

IDC meent dat PaaS en cloud storage diensten zullen de twee snelst groeiende categorieën, gedreven door de gemeenschap van ontwikkelaars adoptie en big data-driven oplossingen. PaaS zal naar verwachting groeien met 40,3 procent CAGR, terwijl de cloud storage services zal groeien met 31,7 procent, voor de periode van vijf jaar 2014-2018.

Meer in het Australische bedrijf

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen