Avaya dansen met Nortel, Cisco, Silver Lake?

Vorige week op Interop Ik praatte met Avaya CEO Louis D’Ambrosio na zijn keynote. Hij sprak over hoe een “echte buigpunt” gehad te bereiken dat zal “business impact en maatschappelijke voordelen dan de onmiddellijke implementaties.” Hij kan in het geheim ook verwijzen naar Avaya, of delen van het bedrijf, die in het spel, zoals gerapporteerd door de New York Times, in termen van een buigpunt. Avaya, Cisco en private equity firma Silver Lake Partners werden genoemd een potentiële kopers. Avaya’s aandeel is ongeveer 15 procent vanmorgen.

? Networking, Cisco koopt container startup ContainerX; Innovatie; De tech erfenis van de Olympische Spelen van Rio, internet van de dingen; Cisco zal 5.500 banen te schrappen in de nieuwste herstructureringen; netwerken; Cisco om bijl aan 14.000 medewerkers: Rapport

D’Ambrosio vertelde me dat de opkomst van VoIP is revolutionair, gebaseerd op implementaties gaande van 20 procent in 2003 tot 75 procent vandaag de dag, en dat spraak en data en content botsen op een positieve manier in welke produceren een explosie in productiviteit. Voor Avaya, de toekomst is in “inbedding zijn software in de core business processen om cyclus in te korten van 2 uur tot 2 minuten,” zei hij. “We willen de manier waarop bedrijven zaken doen veranderen.” Het idee is dat communicatiediensten geworden gemakkelijk in te bouwen in de workflow en business processen. Als een machine of marktbeweging triggers en alert, kan de geïntegreerde diensten direct vinden de belangrijkste mensen, monteer ze voor een e-vergadering en omgaan met de situatie. Het is duidelijk, beschouwt hij Avaya als gedreven door software en wat het bedrijf noemt ‘communicatie-gebaseerde bedrijfsprocessen. ” Ongeveer 75 procent van de engineering is op de software kant en Avaya is een leider van de contactcenters ruimte.

Foto: Alex Dunne, CMP

D’Ambrosio is niet alleen in het zien van de mogelijkheid om de communicatie te diep in enterprise business processen draad. “Unified Communications” is een van de favoriete thema’s van Microsoft en Cisco heeft ook een groot aandeel in het bakken van communicatiediensten in end-to-end netwerk- en communicatieproducten portfolio.

Ik heb ook een ontmoeting met Nortel CEO Michael Zafirovski, die me vertelde dat 80 procent van zijn technische inspanning is in software. Zafirovski kwam naar Nortel van Motorola en GE rond het bedrijf, dat raken sommige moeilijke tijden had geleden te schakelen. Nortel investeert groot in 4G, te beginnen met WiMax, en werken aan de financiële dienstverlening en het bestuur te verbeteren. Zo verwacht hij tot 17 procent besparen op materiaal kosten door verbeterde sourcing, vermindering van R & D van 19 procent tot 15 procent, en verplaats de brutomarges van 38 procent naar 43 procent volgend jaar. Nortel services business zal toenemen van ongeveer 20 procent op dit moment maar liefst 40 procent in de komende 3 of 4 jaar, zei hij

Differentiatie is het ontwerpen van producten is het maken van oplossingen zo dicht mogelijk bij plug and play mogelijk, zei hij. “We denken dat het als hardware, maar software is de naam van het spel,” zei Zafirovski. Voor communicatiediensten, Nortel heeft een aantal high profile partnerships met Microsoft.

We moeten de beste en slimste te trekken. De concurrentie zal enorm zijn. We moeten de concurrentie voor te commercialiseren, “zei Zafirovski.” Van alles wat ik heb geleerd, het is een deel van de manier waarop ik bedraad van GE, de enige concurrentievoordeel is mensen.

Sinds hij op de bovenste baan bij Nortel, hebben meer dan de helft van de 250 arbeidsplaatsen in het bedrijf is opgevuld door nieuwkomers. Misschien Avaya kon hem zijn volgende set van nieuwkomers om hem voorsprong op de concurrentie in staat te stellen gecommercialiseerde producten en diensten.

Cisco koopt container startup ContainerX

De tech erfenis van de Olympische Spelen in Rio

Cisco zal snijden 5.500 banen in de nieuwste herstructurering

? Cisco te bijl aan 14.000 medewerkers: Rapport