Begroting 2015: ABS krijgt AU $ 250.000.000 voor IT-revisie

De Australische Bureau voor de Statistiek (ABS) zal AU ontvangt $ 250.000.000 in de financiering voor de komende vijf jaar om de bestaande IT-systemen te upgraden, als onderdeel van de federale begroting van dit jaar.

Quantum computing kan hebben gescoord in Australisch onderzoek subsidieronde; ANZ Bank shuffle tech executive dek; Telstra onthult Global Media Network voor levering van inhoud; Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing; Foxtel bevestigt NBN aanbieden van volgende maand

Het ABS is gewaarschuwd voor een aantal jaren dat de legacy-systemen worden steeds duurder, dreigt haar vermogen om haar taak van het verzamelen van informatie over Australië uit te voeren en in het bijzonder de Census om de vijf jaar.

ABS CIO Patrick hadly vertelde de website in het begin van 2014 dat er een focus op meer doen met minder in IT, terwijl het bureau geprobeerd om de IT-systemen te herzien, terwijl de financiering was krap.

Veiligheid; Pentagon bekritiseerd voor cyber-emergency response, Apple, Apple vertelt investeerders zijn $ 14 miljard Ierse belasting wetsvoorstel zal niets veranderen

Een ABS verslag stelt vast dat de IT-infrastructuur was “zeer kwetsbaar voor mislukking en fout”, met een aantal kritieke infrastructuur componenten bevat meer dan 30 jaar oud. Het bureau onderhoudt meer dan 500 systemen, en een op de drie toepassingen die door het agentschap worden geclassificeerd als onbetrouwbaar, terwijl een op de zes niet meer worden ondersteund door de leverancier.

Het bureau heeft al een aantal middelen voor IT gereserveerd: In augustus vorig jaar, het ABS toegewezen AU $ 58.900.000 in de begroting van het agentschap voor IT-diensten in de komende 12 maanden, in een tijd waarin het agentschap wordt gedwongen om haar uitgaven te verminderen door AU $ 50.000.000 in de komende drie jaar als onderdeel van de bezuinigingen van de federale overheid.

Eerder dit jaar werd gemeld dat de ABS overwoog het nemen van de Census om de 10 jaar in plaats daarvan als het bureau gericht op de vaststelling van IT, en riep de regering op om extra investeringen te doen in het ABS.

“Overheidsinvesteringen in kritieke statistische infrastructuur van de ABS ‘zou de ABS in staat stellen om de kwaliteit van de risico’s beter te beheren en beter statistisch gebruik van de beschikbare informatie aan overheden en de gemeenschap. Dit stelt ons in staat de informatie beter te leveren dat Australië moet nu en in de toekomst , “zei Australische statisticus David Kallisch op het moment.

Vooruitlopend op de begroting te worden bekend gemaakt op dinsdagavond, penningmeester Joe Hockey en parlementair secretaris van de Penningmeester Kelly O’Dwyer onthuld op donderdag plannen om het agentschap te financieren met AU $ 250.000.000 meer dan vijf jaar voor de “dringende upgrades om haar ICT-systemen”.

“Deze aanzienlijke investering regering zal de door de ABS te blijven leveren van tijdige en kwaliteit van economische, ecologische, demografische en sociale statistieken voor Australië infrastructuur,” Hockey zei in een verklaring.

Kallisch zei donderdag dat de investering is de grootste in het ABS in zijn 110-jarige geschiedenis.

“Wij zijn blij met het vertrouwen van de overheid in het ABS in het maken van deze belangrijke investering om onze capaciteit en het reactievermogen te verbeteren, zorgen voor de voortdurende levering van betrouwbare, world-class statistieken, en zorgen voor de infrastructuur die nodig is om innovatie te stimuleren”, zei hij in een verklaring.

Deze investering zal ook de lopende besparingen opleveren op de lange termijn, en het verminderen van de administratieve rompslomp voor huishoudens en bedrijven die informatie aan de ABS te bieden.

De ABS had niet gereageerd op een verzoek voor een reactie op het moment van schrijven.

Kallisch zei dat de 2016 Census zal “overwegend digitaal” te zijn, met een online-first aanpak van Australiërs invullen van hun Census formulieren.

“De ABS zal blijven zoeken naar mogelijkheden om Census gegevens te integreren met andere gegevens stelt om het bereik van inzichten te vergroten en te zorgen voor de Census levert maximaal voordeel aan regeringen en de gemeenschap,” zei hij.

We zullen innovaties ontwikkelen tot onze sociale en economische statistieken de komende jaren om te profiteren van de 21e eeuw kansen, zoals technologische vooruitgang, big data, en het gebruik van administratieve gegevens voor statistische en onderzoeksdoeleinden te transformeren.

Hockey bevestigd dat het ABS is “op koers” voor de 2016 Census, en dat de financiering van een nieuwe ABS Survey Management Centre of Excellence in Geelong zou betrekking hebben, en zou het ook mogelijk de ABS naar nieuwe bronnen van inkomsten te verkennen van commerciële gebruikers van zijn gegevens . De regering zei dat vrije toegang tot gegevens en statistieken zou nog steeds beschikbaar via de website van ABS worden gemaakt.

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Braziliaanse Paralympians profiteren van technologische innovatie

Braziliaanse overheid zou verbieden Waze

Apple vertelt beleggers zijn $ 14 miljard Ierse belasting wetsvoorstel zal niets veranderen