Boekbespreking: Leven met Complexiteit

Het is niet complexiteit die mensen gek drijft, stelt Donald A. Norman in zijn laatste boek, het is verwarring. Denk bijvoorbeeld, het bereik van de uitdagingen navigeren we elke dag lezen we, type, rijden en koken. Leren om elk van die taken benodigde inspanning uit te voeren, maar ze hebben geleerd ze lijken eenvoudig. Waarom zijn computersystemen nog steeds zo verwarrend? De natuurlijke wereld is complex, en toch slaagt erin om ons feedback te geven zonder het plaatsen van foutmeldingen. We hoeven niet te horen dat we een fout gemaakt – we advies over hoe verder te gaan nodig hebben.

Mobiliteit; Hands-on met de Samsung Galaxy S7 Edge op Republic Wireless: Een betere Wi-Fi te bellen ervaring, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen, mobiliteit, Hands-on met de Plantronics BackBeat GO 3 en Voyager 5200 headsets: perfect voor de nieuwe Apple iPhone

Leven met complexiteit, met name in de eerste helft, cirkels terug naar veel van de onderwerpen Norman eerste in zijn klassieke 1990 besproken, het ontwerpen van alledaagse dingen. En een goede reden voor: ondanks het feit dat hij de bruikbaarheid revolutie die de aanpak van de industrie veranderd in het schrijven van software gelanceerd, de meesten van ons nog steeds struikelen door de wereld raken in de war door arrays van lichtschakelaars, binnenlandse ovens en wasmachines. Dit keer echter, Norman koppen voor de eerder onontgonnen terrein van de diensten – de bron van een aantal van de meest diepgaande frustraties van het leven in 2011. Wat is er aan de hand wanneer klanten schreeuwen tegen ongelukkige call center medewerkers? Is er een echte manier om de krankzinnige aantal afstandsbedieningen we allemaal onze home entertainment-systemen draaien verminderen?

True, zijn er enkele successen geboekt. Niemand worstelt nu om hun videorecorders programmeren omdat de combinatie van feedback gefrustreerde-consument en de overstap naar digitale opname stelde de designers om het probleem van “Ik wil kanaal twee om 9 uur opnemen op dinsdag” tot “Ik wil alle opnemen te herdenken nieuwe afleveringen van The Good Wife “. Mensen niet echt willen eenvoud, Norman zegt, want dat betekent een gebrek aan mogelijkheden, in plaats daarvan willen ze effectieve communicatie – zoals iedereen weet wie ooit bezocht voor de Britse spoorwegnet.

Norman wijdt een heel hoofdstuk aan het wachten, en als ik kon ik zou sturen naar elke luchthaven manager. Waarom? Omdat de manier waarop beveiliging van de luchthaven wachtrijen worden beheerd alles wat in strijd is met wat we weten over hoe om zulke dingen te behandelen. Mensen krijgen geen feedback over hoe lang het wachten zal zijn, zijn er meerdere wachtrijen in plaats van een eerlijker, efficiënter, enkele, de ervaring begint met iets mild onaangenaam en eindigt met iets veel meer onaangenaam, en er is niets om de tijd te vullen ( tenzij je, zoals ik, je draagt ​​tijdschriften te lezen in uw jaszak).

Norman eindigt met een hoofdstuk van ideeën over hoe om de zaken te verbeteren. De meeste zijn gericht op ontwerpers, die beter in het begrijpen van de cognitieve gedrag van de mensen die zij dienen moeten doen. Een paar, echter, zijn gericht op ons. Norman door het leven gaat zetten kleverige stippen naast lichtschakelaars, deurknoppen en andere parafernalia om zichzelf eraan te herinneren hoe ze werken – het equivalent van het zetten van een kleine handleiding op alles. Het opslaan van informatie in de wereld, zegt hij, is veel efficiënter dan te proberen om het zelf te onthouden. Als iemand die schrijft in op AC-adapters en pluggen om te laten zien welk apparaat ze contact hebt met, ik ben het ermee eens.

Leven met Complexiteit; Door Donald A. Norman, MIT Press, 298pp; ISBN: 978-0262-014861-90000; Prijs: £ 18.95

Wendy M Grossman

Hands-on met de Samsung Galaxy S7 Edge op Republic Wireless: Een betere Wi-Fi bellen ervaring

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Hands-on met de Plantronics BackBeat GO 3 en Voyager 5200 headsets: Perfect voor de nieuwe Apple iPhone