CoPilot Live Smartphone review

ALK CoPilot navigatiesoftware voor Windows Mobile handhelds heeft indruk op ons in het verleden, en nu het bedrijf is de eerste die een oplossing voor het Windows Mobile-gebaseerde smartphones te leveren. De enige andere navigatie-applicatie voor smartphones – Route 66 Mobile Britain 2005 –runs op het Symbian-platform.

Kenmerken; Het woord ‘Live’ in de productnaam verwijst naar een reeks van functies die te bereiken dankzij de live-internetverbindingen beschikbaar in alle Windows Mobile-gebaseerde smartphones zijn. Uw huidige GPS-positie kunnen worden gestuurd naar een website, zodat anderen om uw vooruitgang te volgen langs een route en berichten versturen. Dit opent mogelijkheden voor bedrijven om te lokaliseren, traceren en omleiden medewerkers on-the-road. De andere voor de hand liggende gebruik van levende internetverbindingen – verkeersinformatie updates – wordt momenteel getest, en zal beschikbaar zijn tegen het einde van het jaar; CoPilot Live smartphone wordt geleverd met een cd met een desktop reisplanner die functioneert onafhankelijk van de smartphone-software. . Het kan worden gebruikt om kaarten te bestellen volgens extra’s te sturen naar uw smartphone, of stuur storage-efficiënte ‘strips’ die betrekking hebben op specifieke trajecten. U kunt het ook gebruiken voor het maken en beheren van uw eigen Points of Interest categorieën;. Er zijn twee versies van de software. De desktop software plus een 128 MB SD of MiniSD-kaart met software klaar om auto-installeren kost £ 169 (incl. BTW). Het toevoegen van de Bluetooth GPS-ontvanger, een aansteker adapter en een auto montagekit brengt de prijs tot £ 299 (incl. BTW).

Uitvoering; We vonden CoPilot Live Smartphone een sterk product. Net als de handheld-versie, het werkt in verschillende modi. Guidance modus biedt turn-by-turn aanwijzingen op basis van geplande routes en uw uitgezet positie. De planning modus kunt u een reis te genereren wanneer er een GPS-signaal niet aanwezig is. Lopen modus zorgt voor een lineaire route naar een bestemming. Navigeren mode percelen uw positie op een kaart te zetten als je beweegt, maar geeft geen aanwijzingen te verstrekken;. Standaard is de software ervan uit dat u Guidance modus nodig heeft en dat uw huidige GPS-positie is uw startpunt, dus bij het opstarten vraagt ​​naar een bestemming . handmatig invoeren van een bestemming is een beetje onhandig als het proces is gebaseerd op het numerieke toetsenblok en navigatieknoppen op je telefoon -, maar het kan de gegevens te nemen van uw Windows Mobile toepassing Contactpersonen, maar je moet het adres informatie in te voeren in de juiste Outlook-velden om dit met succes te doen. – handheld gebruikers kunnen hunkeren naar het aanraakgevoelige scherm en soft keyboard aangeboden door dat formaat. Maar ALK is wat het kan hier, zodat combinaties van straatnamen, steden en postcodes te gebruiken, en het opslaan van elke locatie die u invoert als favoriet klaar om te worden hergebruikt (of verwijderd uit de lijst) gedaan .; Er zijn enkele leuke features usability , zoals die met betrekking tot Points of Interest (POI). U kunt waarschuwingen voor deze, zodat, bijvoorbeeld, als je wanhopig op zoek naar benzine bent, kunt u de software vragen om u te vertellen wanneer een tankstation is binnen een bepaalde afstand (door u opgegeven van 0,2 mijl tot 25 mijl), hetzij op of in de buurt van uw uitgestippelde route. Dit geldt ook voor andere klassen van PoI ook – deze omvatten noodhulp en medische, hotels, restaurants en toeristische attracties. U kunt ook zoeken in de POI-database voor inzendingen in de buurt van uw huidige locatie, een andere locatie (stad, provincie of postcode), of een Contact, en toevoegen aan je lijst met stops op reis;. De software was redelijk snel, zowel op te starten en het berekenen van routes op onze SPV C500 en de gesproken instructies waren precies zijn (en dankzij het audiosysteem van de SPV C500’s, waren ook luid genoeg hoorbaar te zijn, zelfs tijdens de rumoerige rijomstandigheden). ALK is het juiste gebruik van de beperkte ruimte op het scherm beschikbaar gesteld op een Windows Mobile-smartphone, met informatie, zoals de afstand tot de volgende afslag, de geschatte aankomsttijd en de naam van de huidige weg duidelijk zichtbaar in de verschillende aanzichten kaart;. Zodra we hadden opgezet een route en vroeg CoPilot om het (alternatieven, waaronder een niet-kaart op basis van volgende afslag uitzicht en een close-up van uw huidige positie) worden weergegeven als een 3D-kaart, werd geen extra interactie geneally nodig, hoewel het creëren van een omweg rond een blok verkeer dat zag er overbelaste vereiste drie toetsaanslagen bij één gelegenheid; ALK maakt gebruik van kaarten van NAVTEQ – hetzelfde bedrijf dat levert Route 66 met kaarten voor zijn Symbian-gebaseerde Mobile Groot-Brittannië 2005 product.. Dus de opmerkingen in onze review van dit product over het gebrek aan dekking van de niet-voertuig dat routes houden hier ook. In het bijzonder, de software is niet nuttig om te wandelen of off-road fietsen, ondanks het feit dat er een Walking modus operandi die een rechte lijn tussen de punten trekt. True, als je een GPS-ontvanger kunt u de voortgang op weg naar een bestemming plot met deze, maar je kunt niet zeker zijn waar niet voor de weg uitvoeren tracks zullen gaan als ze niet zijn aangegeven op de kaart, die enigszins te beperken;. We kunnen ‘t genoeg benadrukken hoe handig het is om zowel de telefoon en de GPS-ontvanger op batterijen werkt en communiceert draadloos hebben, in vergelijking met een opstelling versierd met draden. Dit, plus de concurrerende prijs, Web-based tracking-diensten, desktop routing applicatie en ergonomische interface design, komt neer op een indrukwekkend functionele en bruikbare navigatie-oplossing.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop