Datacom levert stevige winst, gedreven door eenmalige

Datacom Group vanochtend rapporteerde een NZ $ 64.700.000 winst voor belastingen, een stijging van 27% ten opzichte van vorig jaar NZ $ 50.900.000, geholpen door de eenmalige verkoop van zijn Aziatische contact center business.

Datacom boekte een NZ $ 17.000.000 winst uit die desinvestering. Bedrijf voorzitter Craig Boyce beschreef de resultaten als “een uitstekende prestatie”.

De totale omzet steeg met 1,3% ten opzichte van NZ $ 870.000.000 naar NZ $ 881.000.000. Terwijl dat lijkt historisch vlak, werd beïnvloed door de verkoop van het call center business afgelopen april.

Het aantal medewerkers steeg met 6% in totaal, exclusief de impact van de Aziatische verkoop. Ultimo het aantal medewerkers bedroeg 3756 met 2371 in Nieuw-Zeeland, 1245 in Australië en 140 in Azië.

? Banking; CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, Enterprise Software; TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met landbouw, mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7; NBN, NBN zal Australië in een ‘leidende positie’ te zetten: Bill Morrow

Datacom kondigde ook de benoeming van Theresa Eyssens als CEO van Datacom Systems Australië. Eyssens werkte eerder voor IBM leidt haar middelen team ANZ.

Australische omzet was zacht, in lijn met de economie is er, en een daling in de sectoren productie en middelen. Ondanks dat, CEO Jonathan Ladd zei het bedrijfsleven in zowel de staats-en lokale overheidssectoren in Australië en Datacom’s hardware van derden wederverkoop bedrijf groeide in de loop van het jaar.

Nieuw-Zeeland steeg de omzet met 12% tot NZ $ 466.000.000 voor het jaar. Het bedrijf verwierf ook Nieuw-Zeeland lokale overheid software bedrijf Origenes maart.

De groep heeft $ 170.000.000 in datacenter capaciteit geïnvesteerd NZ in de afgelopen jaren, aldus CEO Jonathan Ladd. Deze totaal nu 12 in heel Australië en Nieuw-Zeeland, waarvan vijf worden verstrekt via partners.

In het afgelopen jaar, NZ $ 40,8 miljoen van het kapitaal geïnvesteerd, het grootste deel van dat in de Hamilton Kapua datacenter uitbreiding, de nieuwe Auckland Orbit datacenters, zowel in Nieuw-Zeeland en een faciliteit in Perth.

Ladd zegt dat de investeringen is om virtual private vraag naar cloud en de vraag naar as-a-service delivery te ondersteunen.

De Datacom activiteiten in Kuala Lumpur en Manila winstgevend worden verhandeld en zijn gericht op expansie, zei Ladd.

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow