Een blik op Linux Mint Debian Edition (LMDE) 201.303

Laten we beginnen dit met een kort overzicht van wat Linux Mint Debian Edition (LMDE) is en wat het niet is, gevolgd door wat deze release is en wat het niet is.

LMDE is een Linux Mint distributie, die alle van de leuke Mint instrumenten (installateur, updater, menu’s en andere hulpprogramma’s), plus veel voorgeladen en vooraf geconfigureerde pakketten, maar gebouwd op de top van Debian GNU / Linux, in plaats van Ubuntu als de genummerde / genaamd Mint distributies (momenteel 14 / Nadia).

Mijn vorige post op LMDE blootgelegd veel verwarring. Hier volgt een uitleg over hoe je rond de problemen te krijgen.

In het bijzonder, het is gebouwd op de test tak van Debian – op dit moment de ‘Wheezy’ versie (hoewel waarschijnlijk niet veel langer). Er zijn voors en tegens van deze – als je niet van Ubuntu, of je echt de voorkeur uit te gaan van een schoner, meer fundamentele distributie, dan is gebaseerd op Debian is een groot pluspunt.

Aan de keerzijde, het betekent dat het bevat een heleboel dingen die goed zijn achter de laatste huidige releases, uitgaande van de Linux-kernel zelf – 3.2.0 in plaats van de 3.7.x en 3.8.x dat andere recente distributies voorzien – en het X Window System, 1.12.4 vergelijking met 1.13.x, en ga zo maar door.

Wat dit betekent is dat je nodig hebt om een ​​beetje meer aandacht te besteden als je gaat proberen LMDE, zorg ervoor dat uw hardware compatibel is en ondersteund, en worden voorbereid op een beetje meer moeite om te zetten in het krijgen van alles geïnstalleerd, geconfigureerd en hardlopen. Het feit is dat vrij veel beschrijft een typische Debian gebruiker toch, dus ik zie het niet als een groot probleem.

LMDE is een ‘rolling release’ distributie, dus deze release is een roll-up van de updates die zijn aangebracht sinds de laatste set van ISO images werd vrijgegeven, is het niet een enorme sprong voorwaarts verpakt met een nieuwe kernel, nieuwe nutsvoorzieningen, nieuwe toepassingen en dergelijke.

In feite, LMDE is een beetje een uitzondering, zelfs in de wereld van Linux-distributies rolling vrijlating, omdat standaard LMDE niet continu te werken: in plaats daarvan, worden updates verzameld in bundels, die vervolgens worden uitgebracht als ‘updaten packs’. (Deze nieuwe versie wordt geleverd met updaten verpakking 6 inbegrepen.)

Linux Kernel 3.2.0; Cinnamon 1.6 / MATE 1.4, Firefox 19,0, 17,0 Thunderbird, LibreOffice 3.5, GIMP 2.8; gThumb 3,0; Image Magick 6.7; Banshee Media Player 2.4; Totem Movie Player 3.0

Het voordeel hiervan is dat de kans dat een update negatieve bijwerkingen zal hebben en iets (of alles) breken vermindert, het nadeel is dat het kan lijken als een lange tijd tussen-update packs. Zo lang, zelfs dat wat er die gewoonlijk worden gebruikt en regelmatig bijgewerkt, zoals Firefox, afzonderlijke pleisters zijn afgegeven onafhankelijk van de update packs. (Als u liever een meer typische model release rollen, kunt u de LMDE “inkomende” repositories te gebruiken.)

De release aankondiging voor de 201.303 build geeft een goed overzicht en een samenvatting van dit persbericht. Een ding dat is belangrijk op te merken is dat het expliciet stelt dat er geen EFI, GPT of beveiligde boot ondersteuning. Dus als je een UEFI-systeem, kunt u alleen LMDE installeren via Legacy Boot, als uw BIOS ondersteunt die optie. Zelfs in dat geval, hoewel, het andere beperking is het waarschijnlijk om u te bijten, want voor zover ik weet, de meerderheid van de EFI-systemen hebben GPT-partitionering (misschien allemaal?), Dus wat is waarschijnlijk gebeuren is dat je overschakelt naar Legacy Boot , installeer LMDE, het lijkt alsof de wereld gaat naar een prachtige plek om te zijn, en wanneer u probeert om opnieuw op te starten na de installatie mislukt met een klacht over het niet kunnen om de kernel te laden. Klinkt dit als de stem van ervaring met je te praten? Nou, het is … de bottom line is, als je een EFI-boot systeem, en u niet beschikt over een sterke masochistische neigingen, heb je waarschijnlijk niet willen proberen om LMDE op dat specifieke systeem te installeren.

Natuurlijk, de andere grote ding dat LMDE geeft u een keuze van de desktops. Er zijn ISO Levende beelden voor Cinnamon en MATE (met 32-bits en 64-bits versies van elk van deze). Ik de Kaneel versie geïnstalleerd op de meeste van mijn systemen

Maar op één van mijn netbooks (de Samsung N150-Plus), heb ik de MATE versie geïnstalleerd

Enterprise Software; Sweet SUSE! ? HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud, Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack vennootschap; Enterprise Software, te beginnen met Linux in de vroege dagen, Linux, Linux survival guide:? Deze 21-toepassingen kunt u gemakkelijk tussen Linux en Windows bewegen

Behalve de verschillende bureaubladen, de rest van de inhoud van de twee versies hetzelfde. Enkele van de hoogtepunten zijn

Een ander groot voordeel van LMDE is dat het 100 procent compatibel met de Debian Testing repositories. Als er iets is wat je wilt of nodig hebt die niet is opgenomen in de basis distributie, uw kansen op het vinden en in staat om gewoon te downloaden en te installeren zijn zeer hoog.

Dus, om terug te keren naar de eerste paragraaf, hoe kan ik een samenvatting van Linux Mint Debian Edition in het algemeen en deze release in het bijzonder? In plaats van losse termen, zou ik LMDE een Linux liefhebber of hobbyist distributie noemen. Zoals het zegt in de LMDE release notes, “LMDE vereist een diepere kennis en ervaring met Linux, dpkg en APT”.

Als je nieuw bent bij Linux bent en niet over die kennis, maar willen leren, LMDE is een uitstekende plek om te beginnen – maar verwacht niet dat het zo compleet, gepolijst en gebruiksvriendelijk als de Linux Mint Ubuntu- zijn gebaseerde distributies.

Zoals voor deze release, als je al LMDE loopt alles wat je hoeft te doen is ervoor zorgen dat je update een pakket 6 geïnstalleerd en het zal hetzelfde zijn als deze release zijn – er is geen noodzaak om deze opnieuw te installeren. Als je een nieuw systeem installeert vanaf nul, maar, zult u zeker wilt deze nieuwe ISO images te gebruiken.

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

? Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack bedrijf

? Beginnen met Linux in de vroege dagen

Linux survival guide: Deze 21-toepassingen kunt u gemakkelijk tussen Linux en Windows bewegen

De voors en tegens van Debian

packs bijwerken

EFI boot

Overzicht