Facebook updates transparantieverslag verzoeken inhoudsverwijdering

Facebook CEO Mark Zuckerberg is vrij vocaal de laatste tijd in het streven naar een grotere verantwoordingsplicht van de kant van de overheid, wervend voor de gebruikers en de media gelijk dat hij zelfs het maken van oproepen naar het Witte Huis om dat te bespreken.

Meer over tech industrie transparantie rapporten

Nu tweede wereldregering verzoek verslag van het sociale netwerk, publiceerde twee keer per jaar, is gericht op meer verantwoording te bieden zelf.

De laatste editie breidt verder dan alleen het aanbieden van een blik op het aantal van de overheid verzoeken om accountgegevens. Nu zal het verslag ook gegevens over de aanvragen van de vraag bij te beperken of inhoud te verwijderen helemaal op grond dat het in strijd met de plaatselijke wetgeving.

Afgelopen zomer, de Menlo Park, Californië gevestigde bedrijf, begonnen met de publicatie transparantie rapporten over de gegevens verzoeken, die door de overheid en de wetshandhavingsinstanties in de nasleep van de National Security Agency lek in juni 2013.

Te herinneren, werd Facebook geopenbaard aan een van de negen tech reuzen als een pijpleiding voor geheime data mining-programma van de NSA, PRISM, die een wereldwijde controverse aangewakkerd zijn.

Alle tech bedrijven Facebook opgenomen, sprak zich uit in het openbaar tegen surveillance praktijken van de federale agentschap.

general counsel Facebook’s Colin Stretch recapped in een blogpost op vrijdag over een aantal van de andere initiatieven van het bedrijf is duwen met betrekking tot transparantie

In december 2013, wij en anderen in de industrie gelanceerd Reform regering Toezicht, die principes pleiten voor meer transparantie en de hervorming van het toezicht wetten en praktijken rond de wereld uit te stellen. Bovendien, in de Verenigde Staten, hebben we samen met anderen naar de Verenigde Staten overheid duwen om ons en andere bedrijven in staat te stellen inzicht te krijgen in de omvang en de aard van de nationale veiligheid gerelateerde verzoeken voor rekening van informatie die wij ontvangen te bieden.

Twitter Transparency Report ziet uptick in verwijderingsverzoeken wereldwijd; Google voegt malware website vlaggen Transparency Report; rapporten van Google meer regering verzoeken tot verwijdering ‘dan ooit tevoren; Facebook: US gov’t in de buurt van 12.000 gegevens verzoeken die tijdens de eerste helft van 2013

In vergelijking met sommige andere transparantie rapporten, heeft Facebook versie bieden een aantal meer concrete, specifieke cijfers.

Kijkend naar de Verenigde Staten tussen juli en december 2013, bijvoorbeeld, Facebook zei dat het een totaal van 12.598 verzoeken om informatie over 18.715 gebruikers. Facebook toegegeven aangeboden up van gegevens met betrekking tot 81,02 procent van de verzoeken.

Maar Facebook kan niet alles weg te geven.

Onder verwijzing naar de wettelijk mandaat om te wachten zes maanden tot Foreign Intelligence Surveillance Act (FISA) verzoeken (en de eis om de rapportage van gegevens te beperken in clusters van 1000) bekend te maken, Facebook zei slechts dat tussen nul en 999 verzoeken National Security Brief ontving in dezelfde zes maanden tijdsspanne.

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, de Verenigde Staten de rechtshandhaving te gooien online oplichters achter de tralies, veiligheid, FBI detecteert inbreuken in de Amerikaanse staat stemsystemen

Facebook-gebruikers kunnen het volledige rapport te bekijken voor zichzelf online.

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

US rechtshandhaving te gooien online oplichters achter de tralies

FBI detecteert inbreuken in de Amerikaanse staat stemsystemen