Google I / O 2013: Turning BigQuery analytics in marketing strategieën

SAN FRANCISCO – Als er één ding is dat Google heeft veel (naast geld), het is data.

Veel ontwikkelaars bijwonen van Google I / O 2013 deze week leren meer en meer over het gebruik van die gegevens in hun eigen voordeel, of het nu door middel van; mobile commerce via Google Wallet, of, de locatie API’s voor Glass.

Een van de meer complexe, maar logische plaatsen om te beginnen zou zijn met BigQuery, Google’s web-based service voor interactieve analyse van grote datasets. Het internet gigant er prat op dat het systeem kan mijn en terabytes aan gegevens te analyseren in slechts een klik.

Met behulp van digitale fotoservice Shutterfly als een case study, BigQuery product manager Ju-kay Kwek toegelicht tijdens een bijeenkomst voor ontwikkelaars op donderdagochtend over de manier waarop bedrijven – met name de marketing afdelingen – kan deze gegevens rond om te zetten in klanten en product marketing strategieën.

Derek Stevenson, senior director van de strategie van data en analyses op Shutterfly, erkende enkele van de uitdagingen rondom big data, quipping dat “grote” is altijd relatief.

In de eenvoudigste termen, deze beperkingen bestaan ​​van de schaal, de prestaties, de kosten, en, nou ja, eenvoud.

Stevenson merkte op dat de gegevens vaak wordt gezien als een competitief voordeel, maar dat vereist dat eigenaar is van de gegevens en methoden, een ervaren team analytics en beslissende actie.

“Het basisidee is dat marketing heeft vaak een bepaald budget dat ze kunnen investeren in hun kanalen,” zei Stevenson, eraan toevoegend dat de gemeenschappelijke vraag die vaak draait om return on investment.

Met ingang van 2012, had Shutterfly meer dan 19 miljard foto’s opgeslagen met zeven miljoen klanten geregistreerd. Die wordt geleverd met een goede hoeveelheid gegevens over afbeeldingen, locaties, camera’s en de gebruikers zelf.

“Als ze niet hebben om hun tijd te besteden het voorbereiden van gegevens en aggregeren en de bouw van kubussen – Ik heb aan de IT-kant, en ik kan je vertellen dat is niet het leuke gedeelte van het werk,” grapte Stevenson.

Stevenson wees erop dat de gegevens niet “random”, wat betekent dat de inzichten vereisen opgeleid interpretatie.

Maar dan is de uitdaging wordt scaling dat de analyse van meer dan 19 miljard afbeeldingen of 80 petabytes aan data te dekken.

Om deze problemen aan te pakken, Stevenson geponeerd dat “de traditionele aanpak ‘compromis nodig, of zijn monsters of aggregatie. Maar Stevenson klaagde deze benaderingen afhaken enkele details.

Het doel, vervolgde hij, is om die details in orde te handhaven om interpreteert en interacties op de hoogte met alle klanten.

Stevenson toegegeven dat IT-afdelingen vaak de dupe van de “multi-dimensionale uitdaging” rondom big data in zeven door alle details over gebruikers, volume, fusies en overnames, en meer te dragen.

Google I / O

Google I / O 2013: Bouwen aan een betere e-commerce ervaring op Android, Google drukt algoritme, cloud voordeel ten opzichte van Apple, rivalen; Google Developer Tool releases omvatten nieuwe kaarten, Games, Google+ APIs; Google CEO Pagina: ‘Wij zijn alleen aan één procent van wat er mogelijk is; Samsung Galaxy S4 krijgt Android Nexus behandeling voor $ 649; Google zet Amazon Web Services vechten; I / O 2013: Google’s locatie API waarschijnlijk Google Glass apps brandstof

Social Enterprise; LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform; Big Data Analytics, Is dit de leeftijd van Big OLAP;? Big Data Analytics; DataRobot gericht op low-opknoping fruit van de gegevens wetenschap te automatiseren; Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

In te vullen die “gap” met BigQuery, Stevenson beschreven dat Shutterfly overgestapt naar een strategie die bestaat uit de volgende vijf stappen: het verzamelen van gegevens, opslag (op BigQuery en Google’s cloud), de voorbereiding van de gegevens voor de analyse, en dan handelen op de bevindingen door middel van e-mailcampagnes, online merchandising, en retargeting advertenties.

“Als ze niet hebben om hun tijd te besteden het voorbereiden van gegevens en aggregeren en de bouw van kubussen – Ik heb aan de IT-kant, en ik kan je vertellen dat is niet het leuke gedeelte van het werk,” grapte Stevenson.

LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform

Is dit de leeftijd van Big OLAP?

DataRobot streeft naar laaghangend fruit van data science automatiseren

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen