GPS voor binnen? De smartphone tech die u begeleidt in grote gebouwen

Nextome oprichters: (van links) Giangiuseppe Tateo, Vincenzo Dentamaro en Domenico Colucci. Hun technologie betekent metro’s, galeries, winkels en musea moeten minder Bluetooth bakens om dezelfde hoeveelheid ruimte te dekken.

Rijden uit Zuid-Italië tot Scandinavië is niet zo moeilijk. Alles wat je nodig hebt is een auto en GPS op je smartphone. Maar als je iets dichter en kleinere, zoals een toilet in een winkelcentrum te vinden, de kans groot dat uw mobiele apparaat zal nutteloos zijn.

Niemand weet dat beter dan Domenico Colucci, een 26-jarige informaticus uit Bari, een stad in het diepe zuiden van Italië. Colucci werd uitgeroepen tot Young Web Ondernemer van het Jaar door de Europese Commissie in Helsinki, Finland, eind vorig jaar.

De vermoeiende ervaring van het nemen van 30 minuten tot een broodnodige badkamer in een multi-verdiepingen supermarkt in Milaan te komen overtuigde hem ervan dat hij moest gaan werken aan het ontwikkelen van een manier om indoor positioning systemen meer alomtegenwoordig te maken. Uiteindelijk vond hij wat hij denkt is het antwoord.

Nextome, de startup hij mede-oprichter in 2013, samen met de voormalige universiteit mates Vincenzo Dentamaro en Giangiuseppe Tateo, een patent op een technologie die belooft om de inzet van Bluetooth-gebaseerde indoor geolocatie diensten gemakkelijker en betaalbaarder te maken.

De reden voor de EU-prijs is Nextome gepatenteerde algoritme dat de elektromagnetische ruis die het signaal van een Bluetooth-zender van invloed vermindert.

Het geluid verlaagt de kwaliteit van de binnenlucht positioning systemen, waardoor eigenaren van winkelcentra en dergelijke meer bakens te installeren op een nauwkeuriger service te bieden.

“Dankzij onze software, kunnen we de nauwkeurigheid van het systeem te verhogen van 5 m tot 6 m naar beneden tot 1m, waardoor onze klanten om een ​​kleinere reeks van bakens te kopen voor dezelfde hoeveelheid ruimte,” Colucci vertelde de website.

Een experimenteel project met de naam i-Locate is op zoek naar de indoor equivalent van Open Wegenkaart geworden, door gebruikers de mogelijkheid om hun navigatie aan te passen.

Hij stelt dat door het gebruik van Nextome algoritme, zou men slechts 40 bakens in plaats van 150 nodig om een ​​1000 vierkante meter bedekken.

Colucci en zijn partners zijn ervan overtuigd dat een verlaging van de kosten is een belangrijke factor voor een brede invoering van indoor positioning systemen, maar geloof het gebruiksgemak kan net zo cruciaal zijn.

We werken om onze technologie zo eenvoudig en schaalbaar als we kunnen voor onze klanten, “zegt hij.” Met uitzondering van de hardware, bieden we alles met een paar klikken.

Als een winkelcentrum of een museum op de kaart van hun spaties om Nextome’s CMS uploadt, legt hij uit, dadelijk krijgen ze een schatting van het optimale aantal bakens, samen met suggesties over waar ze te plaatsen.

Op dezelfde kaart kunnen ze ook wijzen verschillende bezienswaardigheden die zou kunnen leiden tot locatie-gebaseerde diensten op de smartphones van voorbijgangers, met inbegrip van, bijvoorbeeld, speciale aanbiedingen van een nabijgelegen winkel.

Om het systeem te laten werken, klanten Nextome de app te downloaden of integreren van de SDK in hun eigen mobiele applicatie.

geolocatie

Apple’s iOS 9.3 functies onderwijs, blauw licht, CarPlay verbeteringen; Ericsson breidt Tasmanian hulpdiensten radionetwerk deal; hulpdiensten commerciële netwerken, spectrum te gebruiken: Productiviteit Commissie, Google Android, Apple iPhone geolocatie-tracking flap: Disclosure is alles

iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade; mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen; mobiliteit; beluisteren via kabel, koptelefoon tijdens het opladen van je iPhone 7? Het gaat kosten

‘Wat zij betalen voor de licentie voor de SDK, die is geprijsd op basis van de oppervlakte van de plaats, “zegt Colucci. Al het andere is voorzien, zoals de analytische functies die gegevens op preferente routes bezoekers in het gebouw of informatie over waar het publiek heeft de neiging om te stoppen te bieden.

“En met de SDK zij zich kunnen ontwikkelen voor zichzelf diensten die wij niet aan gedacht,” voegt Colucci.

Onder die geloven in de technologie Nextome is Helsinki. Vanaf deze maand zal de Finse hoofdstad beginnen met het testen van de Italiaanse startup algoritme voor indoor positioning system haar geprojecteerd metro’s. Maar interesse in de technologie is wijdverspreid, aldus Colucci.

Het bedrijf is nu op zoek naar aanvullende financiering voor de meer dan 700 aanvragen het is zo ver van mensen die op zoek om de dienst te proberen kreeg te beheren. “Ongeveer 70 procent van hen komen uit het buitenland, de meeste van hen uit de VS”, zegt hij.

Op basis van dat niveau van belang, wordt Nextome van plan om een ​​verkoopkantoor geopend in Californië, waar het al een klant, een in San Francisco kunstgalerie.

De rest van haar activiteiten blijft in Bari, waar de mede-oprichters, die naar andere delen van Italië was verhuisd, hebben allemaal verbleven sinds 2013, dankzij een beurs aangeboden door de regio Puglia ontworpen om te lokken in jong talent.

Een van de meest achtergebleven gebieden van Europa, is Zuid-Italië meestal niet beschouwd als de beste plek voor starters om te gedijen. Maar Colucci en zijn partners zijn om gemotiveerd te blijven om zakelijke redenen zo veel als hun liefde voor de regio.

We hebben goede ingenieurs hier, dankzij de plaatselijke universiteit, “zegt hij.” Plus, we willen laten zien dat het mogelijk is om zaken te doen en te innoveren, zelfs in de Mezzogiorno.

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten