Kan Intel Atom maak een tablet te spelen? Jury is out

Intel heeft zijn Atom-processor is ontworpen voor tablets gelanceerd, maar de jury is nog steeds uit over de vraag of het echt vooruitgang kan maken in de markt waar elke leverancier mikt op Apple’s iPad.

Oak Trail, de next-gen Atom-processor, heeft 35 ontwerp wint met zendingen te beginnen in mei en tijdens de gehele 2011.; Intel zal ontwikkelen zijn Atom-chip een clip “sneller dan de wet van Moore” naar netbooks, tablets en hybriden tegemoet;. Atom zal hefboomeffect een OS van keuze strategie en werken met Google Chrome en Android, MeeGo en Windows.

Het nieuws gaat als volgt uit

Is deze nieuwste Atom een ​​big deal? Flip a coin omdat meningen in overvloed. Christopher Dawson betoogt de pro-Intel-zaak, die draait om de chipmaker aanbod OS keuze, markt heft en leverancier slagkracht.

iPhone; Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel, iPhone, A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s

De keerzijde is dat Intel is te laat om het spel en het raken van de markt met Windows eerste. Wells Fargo analist David Wong schrijft

Hoewel we denken dat het een goede zaak is dat Intel heeft eindelijk gelanceerd Oak Trail, we dit product zien als een enigszins late en beperkte de toegang tot de tablet ruimte. Onze gok is dat de meeste van de eerste tabletten op Oak Trail het Windows-besturingssysteem zal draaien, en dat de eerste echte push van Intel in tabletten met Android zal zijn tegen het einde van 2011.

Inderdaad, Intel’s Oak Trail ontwerp wins ziet eruit als een Windows eerste menigte. Intel aangehaald Fujitsu, Lenovo en Motion Computing als belangrijke partners. Dat trio kan een hoop Windows tablets leveren. Atom is ook ontworpen om meerdere markten te raken.

Als dat het geval is, zal Intel-powered Android-tablets later komen. Zet hem op en Intel lijkt alsof het zal worden in de derde, misschien vierde golf van Android-tablets. Op dat moment, zal er veel van Qualcomm en Nvidia aangedreven tabletten op de markt zijn. Het wordt een ARM-gebaseerde tablet wereld. John Morris samenvat

Oak Trail gaat Intel een stap dichter bij steeds een speler in de mobiele apparaten, maar het wordt geconfronteerd met zware concurrentie. In deze categorie Intel is tegen een lange lijst van gevestigde exploitanten dat het ontwerp applicatie processors op basis van de ARM instructieset en de architectuur, zoals Broadcom, Marvell, Nvidia, Qualcomm en Samsung. Het kijkt ook de concurrentie van een oude x86 rivaal, AMD, die blijkbaar is het vinden van een huis voor zijn low-power C-serie APU (Accelerated Processing Unit) in hybrides, zoals de Acer Iconia W500. Er zijn ook geruchten dat AMD werkt aan het toevoegen van ondersteuning voor Android.

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s