Vergeten in de high-density datacenter: IBM

Hoewel het moeilijk is om een ​​bedrijf van de omvang van IBM vliegen onder de radar voorstellen, is het zeer zeldzaam om melding van te horen bij de bespreking van het publieke gezicht van de toekomst van de high-density datacenter computing. ARM vs. Atom lijkt de discussie domineren, met strijders en hun supporters getrompetter elk nieuw product aankondiging en technologische vooruitgang. En op de achtergrond, IBM’s Power Architecture is stilletjes opvoeren.

Het aanbieden van microserver-sized units met full scale processing power, een nieuw bedrijf genaamd Texas Servergy kondigde gisteren zijn nieuwe Cleantech lijn van servers gebouwd rond Macht Architecture® van Freescale en geoptimaliseerd voor kracht en prestaties – het aanbieden van wat zij omschrijven als de volgende generatie van hyper- efficiënte servers. De individuele CTS-1000 servers zijn minder dan 1 / 4U in omvang, (Servergy vergelijkt de server voetafdruk met die van een wettelijke pad van papier) en wegen op 9 pond. maar bieden functies en prestaties meestal te vinden in veel grotere servers.

Het hart van de server is een Power Architecture-systeem op een chip (SoC) loopt 8 cores op 1,5 GHz, tot 2 MB L3 cache, twee 10G en twee 1G Ethernet-poorten, 32 GB systeemgeheugen en hardware offload engines voor beveiliging / encryptie, netwerken en patroonherkenning. OS-ondersteuning is voor een reeks van Linux-distributies. Door de geringe omvang van de server, kunnen ze serverdichtheid verhogen tot 400 procent in vergelijking met traditionele 1U servers.

Tekening minder dan 130 watt bij volle belasting, Servergy beweert dat als gevolg van hun grond tot re-engineering van de basisconcepten voor het ontwerp van de servers van deze aard kunnen ze een korting van maximaal 80 procent over voeding, koeling en carbon footprints zien in vergelijking met andere Linux PowerServer implementaties.

Servergy is momenteel het enige bedrijf, met uitzondering van IBM, het aanbieden van Linux-on Power-servers. IBM is het indrukken van de technologie hard, hebben aangekondigd in september haar inzet voor $ 1 miljard aan financiering voor Linux en open-source-technologieën voor de Power-architectuur.

IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Data Centers, IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen, Data Centers; Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren