AMD onthult plannen om te ondersteunen Android en Chrome OS

Het is duidelijk dat AMD is erop gebrand om uit te breiden buiten de vastgelopen pc-markt, met; onderhandelingen zijn weg naar binnen, alle van de volgende generatie spelcomputers. Maar nu het bedrijf is bekeek verse weilanden in de vorm van Android en Chrome OS.

Google Chromebooks zijn momenteel aangedreven door ARM en Intel-processors.

PC World, de rapportage van Computex 2013, zegt dat AMD is van plan om ondersteuning te bieden voor beide besturingssystemen van Google, evenals blijft Microsoft’s Windows-platforms te ondersteunen.

Lisa Su, senior vice president en general manager van de wereldwijde business units bij AMD, zei: “We zijn erg begaan met Windows 8. We denken dat het een geweldige besturingssysteem, maar we zien ook een markt voor Android en Chrome ontwikkelen als goed.”

Deze laatste verklaring gaat in tegenstelling tot de ene Su maakte eerder dit jaar, waar ze zei dat AMD was “wedden zwaar op Windows 8” en had geen plannen om Android te ondersteunen.

AMD heeft veel energie gestoken in de Z-01 en, Z-60 tablet chips, maar omdat deze hardware is gekoppeld aan Windows 8 en Windows 8-apparaten zijn niet echt vliegen uit schappen, is AMD al vertrokken met goede silicium, maar geen markt, die de reden achter de bocht kan zijn.

Temash-gebaseerde silicium onthulde vorige maand; uitbreiding naar Android en Chrome OS zou een manier voor het naar nieuwe markten voor de lage-energie-processors, met name het nieuwe te creƫren. Deze chips, die hun weg later dit jaar te maken in apparaten, beloven tot 8 uur batterijduur bij het uitvoeren van Windows 8.

Deze stap werpt ook de interessante mogelijkheid dat we konden zien low-cost, low-power, Android-pc’s raken de schappen, waardoor verdere druk op de worstelende Windows 8-besturingssysteem.

Intel maakt geval voor Atom in tablets en smartphones; Asus toont Trio 3-in-1, 149 $ 7-inch HD tablet; Intel kondigt Haswell voor 2-in-1-apparaten, zonder ventilator Core-aangedreven convertibles; pc-industrie duwt 2-in- 1 hybride apparaten:? Je koopt; Asus ‘Computex lineup highlights te plaatsen PC-tijdperk raadsel, AMD en Intel verschuiving naar low power, geconvergeerde apparaten

Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s

Visie en neurale netwerken te rijden vraag naar krachtigere chips

Nvidia lanceert virtuele GPU monitoring, analytics

AMD slaat terug tegen Intel dominantie met Zen

Processors; Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s, processors, Visie en neurale netwerken te rijden vraag naar krachtigere chips; Data Centers; Nvidia lanceert virtuele GPU bewaking, analyse, hardware, AMD slaat terug tegen Intel dominantie met Zen

Computex 2013