Dixons IT-outsourcing deal instort

UK elektronica retailer Dixons heeft uit een plan om de Britse IT-activiteiten uit te besteden naar India trok, het creëren van chaos voor honderden IT-personeel.

Onderhandelingen met LogicaCMA worden verondersteld vorige week zijn ingestort na senior Dixons directie vond vele details van het contract onaanvaardbaar.

Dixons ‘chief information officer Iain Andrew verliet het bedrijf aan het begin van deze week en is nog niet vervangen. Het is duidelijk dat in afwachting van het contract is overeengekomen, een aantal Dixons IT-medewerkers zijn al ontslagen en een aantal van degenen die hadden gekozen om te verhuizen naar Bangalore zijn reeds verhuurd hun huizen.

Een Dixons woordvoerster zei donderdag dat de retailer is nu “de herziening van [haar] opties”.

“We kunnen bevestigen dat we hebben opgehouden onderhandelingen met LogicaCMG over de mogelijke uitbesteding van onze intern gerichte IS ondersteunende functie. Hebben we niet in staat om voorwaarden akkoord gaat,” zei ze.

Dixons plannen aangekondigd om haar interne IT uit te besteden in juni, als onderdeel van een aandrijving tot een besparing van £ 30m te bereiken over het jaar, met verdere besparingen verwacht.

Volgens een bron bekend met de plannen, zal Dixons moeten zijn outsourcing plannen in de wacht tot volgend jaar te zetten.

“We hebben maar elk jaar een kans om iets van deze omvang te doen, in de rustige tijd voor de herfst, en we hebben geblazen dat. We moeten opnieuw proberen volgend jaar. Veel mensen hebben verlaten, anderen zijn uit te werken hun ontslag, en nu gaan we te hebben om uit te werken hoe ongedaan te maken dat. het is allemaal in de handen van de human resources, “zei de bron.

Innovatie, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst; Government: UK, Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel de Britse overheid, veiligheid, deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand gedacht tevoren, Beveiliging, Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen

Dixons, hoewel, heeft ontkend dat alle personeelsleden die al ontslagen. Volgens de website Britse zuster-site silicon.com, zou ongeveer 250 IT-medewerkers zijn getroffen door de outsourcing deal.

Het is ook duidelijk dat Dixons was zeer ongelukkig met de bepalingen en voorwaarden die door LogicaCMG voorgesteld.

“Het contract was een voet en een half dik, maar clausule na clausule aanvaardbaar was het niet. Tegen de tijd dat we sloeg uit een dozijn of zo zonder al heel ver in het, was het duidelijk dat de deal niet zou bij elkaar te houden, “zei de Dixons bron.

LogicaCMG weigerde commentaar te geven op de ineenstorting van de gesprekken met Dixons, daarbij verwijzend naar de klant vertrouwelijkheid.

Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst

Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel Britse regering

Uit deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand dacht voorheen

Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen