802.11ac: Gigabit Wi-Fi-apparaten zal de scheepvaart in 2012

Broadcom’s 802.11ac 5G Wi-Fi Logo

Om netwerk apparatuur hebben we gebruikt om gele kabel te slepen over de grootte en de flexibiliteit van tuinslang door gebouwen ‘plenum ruimtes. Het was een lelijke job. Het werd beter. Vervolgens kregen we een draadloos netwerk en het opzetten van netwerken kregen veel gemakkelijker. Toch fysieke netwerken meestal geleverd hogere snelheden dan de Wi-Fi-netwerken. Nu, dingen veranderen. Broadcom is ons beloofd dat de eerste 801.11ac chipsets ons Gigabit draadloze snelheden zal brengen zonder kabels at all.

Let wel, 802.11ac is nog steeds een standaard in de maak. Toch, dat is niet gestopt Broadcom uit te kondigen dat het bouwen van 802.11ac chipsets, onder de merknaam 5G WiFi, dat zal worden “drie keer sneller en tot zes keer energiezuiniger dan vergelijkbare 802.11n-oplossingen.” Hoe snel is dat? Rahul Patel, Broadcom’s VP van mobiele en draadloze, belooft dat de uitvoering van de 802.11ac in staat om snelheden te leveren tot 1,3 Gigabit per seconde (Gbps) zal zijn. Nu, dat is snel!

Broadcom heeft vier chips aangekondigd. Aan de hoge kant, de hardware ondersteunt drie ruimtelijke streams en PHY (fysieke) van maximaal 1.3Gbps. Zelfs op de laagste snelheid low-end chip is echter één-stream radio heeft een theoretische topsnelheid van 433Mps die 802.11n, waar zelfs meerdere stromen apparaten gewoonlijk niet meer dan 300Mbps eten van haar stof leidt.

De Broadcom 5G WiFi-chip familie

Dat 802.11ac is echt, echt snel is het goede nieuws. Het slechte nieuws is dat bereik 802.11ac’s wel of niet zo ver als 802.11n Wi-Fi zijn. Dat komt omdat 802.11ac uitsluitend actief in 5 GHz-frequenties, terwijl 802.11n ook kunnen verzenden en ontvangen in de overvolle, maar langer varieerde, 2,4 GHz frequenties. Binnen het bereik echter, zal 802.11ac-apparaten sneller dan hun 802.11n broeders.

In het geval uw apparaten echt te ver uit elkaar voor 802.11ac te werken, worden de chipsets ingesteld om terug te schakelen naar de langzamere, maar langer varieerde, 802.11n en zelfs 802.11g-technologieën. Dit geeft hen ook backwards compatibility met uw bestaande Wi-Fi-hardware.

Broadcom, en andere leveranciers, proberen rond het bereik probleem te omzeilen met behulp van een techniek genaamd bundelvorming. Met bundelvorming, de chipset “leert” inefficiënte trajecten tussen haar en haar ontvangende apparaat te voorkomen. Dit is ook beschikbaar in sommige 802.11n-apparaten, maar in 802.11ac het is in de voorgestelde norm standaard. Het netto resultaat is dat je een betere snelheid met een bereik 802.11ac te krijgen.

iPhone; Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel, iPhone, A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s

Volgens Broadcom, zal thuisnetwerken producten die IEEE 802.11ac-adapters buiten te zijn in het derde kwartaal van 2012. Ze zullen beginnen te zien zijn in laptops en notebooks voor de kerst 2012 verkoop van het seizoen. Mobiele telefoons en tablets, zowel cruciaal Wi-Fi-markten zullen waarschijnlijk worden geleverd met IEEE 802.11ac-chips in 2013. In het waarschijnlijke geval dat de standaard veranderingen tussen nu en toen Broadcom-gevoede apparaten start de scheepvaart, Broadcom belooft dat het zal het actualiseren van de chipsets met nieuwe firmware om ze compatibel zijn met de bijgewerkte standaard te houden.

Dus, wie gaat om dit te gebruiken? In de onderneming, Broadcom verwacht dat te vervangen oudere Wi-Fi-apparatuur en vaste kabelnetwerken. Ik zie dit het maken van een grote verandering. Vandaag de dag zijn veel kantoren desktops nog steeds aangesloten met Ethernet-kabel aan op bedrijfsservers, maar bij deze snelheden zullen de meeste kantoren moeten echt moeite met de kabel? Ik denk het niet. Dat zal op zijn beurt kantoor opstellingen veel flexibeler dan ze op dit moment te maken.

Persoonlijk vind ik nog interessanter is dat Broadcom ziet ook “IEEE 802.11ac-netwerken [waardoor] mogelijk de installatie van ‘satelliet’ set-top boxen die hun signalen via Wi-Fi te ontvangen van een centrale bedrade apparaat.” Dat is een goed begin, maar ik zie meer dan dat. Met dit soort speed waarom niet draadloos uw TV aan te sluiten op al uw TV videobronnen, bijvoorbeeld Blu-Ray DVD-spelers, kabel en satelliet set-tops en Internet video ook? Ik zou blij zijn als punch zijn als ik had nooit te worstelen met de puinhoop van kabels die momenteel aansluiten mijn televisie om hun verschillende feeder-apparaten.

Ik, voor een, ben zeer geïnteresseerd in het zien hoe 802.11ac werkt zowel op kantoor, en ik ben echt naar uit om dit – in mijn huis.

 verhalen

Beyond 802.11n: Gigabit Wi-Fi

CES 2012: Als draadloze goedkeuring pieken, Netgear streeft ernaar om begrip geworden

Mocht uw kleine bedrijf gaat volledig draadloos?

iPhone 4S ‘doubles’ dataverbruik … maar is Siri echt de schuld?

Wires? Wij hebben geen stinkende draden nodig! Gigabit Wi-Fi

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s