Amazon Web Services kondigt 2016 India expansie

Eerder deze maand Amazon AWS verraste de markt met een aankondiging dat het plan om een ​​gebied AWS te lanceren in India in 2016. AWS is relatief langzaam uit te rollen datacenter regio’s in het verleden, dus het is veelbelovend om plannen om uit te breiden naar een van te zien ‘s werelds meest bevolkte regio’s.

Laten we het analyseren van het persbericht in de gebruikelijke Constellation stijl

MyPOV – Tot nu toe AWS beweerde dat plaats niet heeft materie gezien het enorme aantal Edge locaties (50+) AWS werkt. [7-update juli: AWS wijst er terecht op dat er een verschil is tussen Edge plaatsen en regio’s, en dat het een wereldwijde uitrol schema voor de regio’s. Eerlijk genoeg, we het erover eens dat beide zijn niet hetzelfde.]

Het geval van India toont aan dat uiteindelijk Edge locaties niet helpen wanneer er vertraging uitgebreid tot de server. Indiase klanten te maken hebben met al langzaam en hoge latency netwerken. Iedereen die zakelijke e-mail is gedownload in Mumbai en Bangalore weet dat de snelheid is een probleem.

MyPOV – 2015 is een vertrek van de permanente AWS beleid uit te rollen naar de regio’s alleen als ze GA zouden gaan, zoals we laatst in Duitsland zagen (lees de analyse van de Duitse AWS lanceren hier).

MyPOV – Jassy nagels de kwestie van datacenter locatie, snelheid en soevereiniteit eisen. Interessant is dat hij noemt India zal uiteindelijk de grootste regio AWS op de lange termijn. India heeft zeker veel potentie, maar men kan dit ook gelezen worden als een strategische zet beause (op dit moment) AWS geen data centers tussen bijv spelen Duitsland en Australië op de Euraziatische route tussen de twee locaties. Niet verrassend, heeft van oudsher geheimzinnig AWS niet de locatie noemen, maar we verwachten dat het in Noord-India om niet alleen latency binnenkant van India, maar ook de aangrenzende regio’s te verminderen.

MyPOV – Dat is indrukwekkend belasting, en mogelijk een langere klantenlijst (tenminste wat AWS genoemd openbaar), dan wanneer ze openden de Duitse regio.

MyPOV – Het is veelbelovend dat een grote tent Indiase merk als Tata Motors is gebruik te maken van AWS voor innovatie. Wat niet vermeld is dat Tata (net als alle andere Indiase klanten) productiever in hun nieuwe ontwikkeling en testsystemen dankzij lagere latency zal zijn. Vanuit mijn eigen ervaring (in het verleden beroep) van de omschakeling data centers in India, kan dit een aanzienlijke en vaak dramatische prestatie verbetering.

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

MyPOV – Een andere grote showcase voor de voordelen van een lokale Indiase regio – streaming en media huis NDTV. Wederom een ​​bandbreedte hongerige en prestaties kritische use case.

MyPOV – Een ander goed opgepikt case studie van AWS. Het brengen van een regio om India zal niet alleen dienen lokale klanten, maar ook – zoals in dit geval – zwaaien ze meer naar het AWS platform als het laat een standaardisering van platforms voor wereldwijde expansie.

De geplande lancering van een Zuidoost-Aziatische regio is een goede zet van Amazon. India is een belangrijke locatie voor uitbreiding, omdat de concentratie van high-tech leveranciers en omdat het klantenbestand snel groeit naarmate er meer Indiërs toegang te krijgen tot het internet.

Bovendien, met de oprichting van dit nieuwe gebied, de latency probleem kan worden aangepakt. Dit zal spelen in de geografische strategie die gegevens ingezetenschap en soevereiniteit kwesties inkapselt. Onder de andere grote cloud IaaS-leveranciers, maar IBM heeft een datacenter in India. Het zal interessant zijn of en hoe Google en Microsoft zullen reageren. Beide hebben aanzienlijke lading in India. Oracle en SAP hebben grote ecosystemen en ontwikkeling teams in het land, dus niet ook als ze al snel het spel staat een vlag in de grond daar, worden verrast.

Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

Deze stap onderstreept vragen over als Amazon zou hebben geïnvesteerd in India eerder en waar het moet nu investeren. Gezien AWS verplaatst naar de regio voor de eigenlijke lancering aan te kondigen (AWS kondigde Duitsland alleen als de regio was up and running), kunnen we waarschijnlijk aanvaarden geen enkele andere regio’s zal lanceren voor India. Maar je weet nooit. Van de nota is het ontbreken van een Latijns-Amerikaans, Mexicaans, Zuid-Afrikaanse en Chinese aanwezigheid. Ruslands recente gegevens privacy en ingezetenschap verzoeken maken het een populaire locatie, ook.

Tot slot, merkwaardig dat deze schijnbaar significante aankondiging werd gedaan op dezelfde dag als de Top van AWS in Berlijn. Ik denk niet dat CTO Werner Vogels al meer dan 10 seconden op de aankondiging. Het Duitse publiek leek minder of helemaal niet schelen. Waarom beide overlapten, mij niet duidelijk, maar 6/30 – kan de laatste dag van het kwartaal een tip voor iemand die financieel slimmer dan ik.

Al met al een goede zet van Amazon, het raken van de juiste noten op zijn redenen om gevallen te plaatsen in India uit latentie, data ingezetenschap en soevereiniteit, en een groeiende, tech-savvy markt.

9 Cloud Trends Elke CXO moet weten in 2015

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

Mijn algemene POV

Middelen