Apple dumping Intel voor ARM? Voors, tegens en veel vragen

Het gerucht van de dag is dat Apple is van dumping Intel en de x86 architectuur voor ARM — op zijn minst op laptops.

Semi-Nauwkeurige — een prachtige naam voor een site met een Apple ARM gerucht — notes

Nu het idee dat Apple zou verhuizen naar ARM is niet echt nieuw. Jason Perlow betoogde dat geval is een tijdje geleden. De grote vraag is hoe veel geloof geven we deze SemiAccurate rapporten. Hier zijn de belangrijkste vragen

Heeft Apple en ARM zinvol? Ja. Apple zou in staat zijn om zijn platform te verenigen en te vereenvoudigen tot één ecosysteem. Het is waarschijnlijk dat iOS en Mac OS samen te voegen op een bepaald punt. We weten allemaal dat iOS beslist de zitstok en dat het systeem gebeurt om te draaien op ARM. Daarnaast heeft Apple’s laptops zijn waarschijnlijk meer van de MacBook Air variëteit. Denk tablet / laptop hybriden. Dat feit gunsten ARM ook. Het probleem met dit alles is dat je moet afvragen hoe ARM op high-performance Mac laptops en desktops zullen spelen.

Wanneer zou alle Apple ARM? Die stap zou enige tijd duren. Als laptops ging in 2013, zouden alle Macs waarschijnlijk een paar jaar later volgen. Waarom? Brute kracht.

Zou Mac moeten x86 zijn? Helemaal niet. ARM chips zijn waarschijnlijk goed genoeg. Ondertussen kan hulking Mac torens niet eens bestaan ​​in 2016.

Kan Apple gaat de aangepaste chip route weer? Zeker, het kon en nu al doet. De profs zou betere marges zijn. De nadelen is dat Apple zou hebben om gelijke tred te houden met de Intel’s Tick Tock cadans. Succes daarmee. Jason O’Grady notes

Apple verworven ARM-chip maker P.A. Semi in april 2008 voor rond de $ 300 miljoen in contanten, die Steve Jobs legde vervolgens uit als een manier om kennis en technologie te verwerven om te helpen draaien steeds geavanceerdere software op iPhones en iPods. Kort daarna Apple verworven ARM kern van experts Intrinsity voor een gerapporteerde $ 121.000.000. Toen in 2009 Apple huurde twee voormalige CTO van Advanced Micro Devices (AMD).

Apple’s overstap naar arm met haar laptop lijn is een uitgemaakte zaak,. Medio 2013 is de tijdlijn,. 64-bit cores zijn de grote hindernis voor ARM;. Dat is de reden waarom Apple is op zoek naar fab capaciteit.

In april 2010 was al het gepraat over hoe Apple kan / wil / moet ARM te verwerven.

Is goed genoeg processors echt goed genoeg? Hier is het ding met processing power. Je hebt altijd meer dan je nodig hebt — totdat een paar killer apps komt langs en je betere prestaties nodig. Prestaties niet uit tot het.

Welke kaart kan Intel spelen? VentureBeat maakte het argument dat Intel Tri-Gate transistor aankondiging deze week maakt de Apple -ARM praten pure dwaasheid. Het probleem met het argument dat de Tri-Gate is de productie proces niet een architectuur. Intel execs vermeden al het gepraat van een architectuur Heilige Oorlog met ARM en x86. Lezen tussen deze opmerkingen laat de deur geopend dat Intel Tri-Gate kon gebruiken voor ARM-architectuur. Ook

Is de ARM praten overdreven? Ja. Laten we zeggen dat Intel doet ARM — een beweging die zinvol zou zijn, omdat de chip gigant heeft de tablet en smartphone markt. Apple zou blijven aan boord. Met de tijdlijnen SemiAccurate stelt, zal Intel zijn op 14nm. Vergeet Intel’s fabricageproces is ongeëvenaard. Als het gaat om het verplaatsen van chips, is Intel niet van plan om religie architectuur zweten.

Intel, Intel klikt up Movidius om toekomstige computer vision te creëren, VR technologie; Processors; Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s, opslag, Intel levert nieuwe 3D NAND SSD’s voor pc’s, data centers, internet van de dingen; Enterprise Software ;? Onder enterprise tech reuzen, pragmatische innovatie overneemt

Zet het op en het is heel goed mogelijk dat Apple gaat ARM. Maar wees niet verbaasd als Intel-tags langs een of andere manier zijn.

Intel klikt up Movidius om toekomstige computer vision te creëren, VR tech

Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s

Intel levert nieuwe 3D NAND SSD’s voor pc’s, data centers, Internet of Things

? Onder enterprise tech reuzen, pragmatische innovatie overneemt