ATO stuurt GST rechtszaak weg van Uber

Het Australian Taxation Office (ATO) heeft Uber’s pogingen om twijfel rond verhogen van de “gewone” definitie van “taxi reizen”, zoals geschetst door de Goods and Services Tax (GST) betwist, te zeggen dat de betekenis van de uitdrukking samen met de woorden taxi en limousine moeten worden overwogen.

Quantum computing kan hebben gescoord in Australisch onderzoek subsidieronde; ANZ Bank shuffle tech executive dek; Telstra onthult Global Media Network voor levering van inhoud; Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing; Foxtel bevestigt NBN aanbieden van volgende maand

Tijdens de tweede hoorzitting dag in het Australische Federale Hof, raadsman die de ATO zei tijdens zijn slotverklaring dat het argument van Uber dat de definitie van de taxi reizen onder de GST wet is alleen van toepassing op taxi’s en limousines is niet aannemelijk.

Hij stelde voor Justice John Griffiths aan de connotaties in verband met de woorden taxi en limousine te overwegen.

Veiligheid;? Perth cop toegankelijk beperkt computer, Legal;? Koreaanse hooggerechtshof beslist ex-Samsung werknemer leukemie gevallen niet verwante werken, Enterprise Software;? Linus Torvalds ‘haat-liefde verhouding met de GPL, Banking; Google wil gegarandeerd onderhandelingen bescherming tegen Australië grote banken

Wijzend naar het specifieke geval van Sydney-gebaseerde UberX bestuurder Brian Fine als een voorbeeld, de raadsman die de ATO zei Fine onthuld tijdens kruisverhoor dat hij rond zou rijden – net als een taxi zou – totdat iemand wilde dat zijn dienst, voor het kiezen up van een passagier, rijden ze naar hun bestemming, en het opladen van een tarief voor de dienst.

“Net als een taxichauffeur, de heer [Fijn] wrikken de straten, en echt effectief wordt geprezen. Wij zeggen functioneel, wordt hij begroet door gebruikers van de app,” zei hij.

Dit druist in tegen het argument dat de raadsman vertegenwoordigt Uber verklaard op woensdag, die zei dat de “echte punt van onderscheid” tussen UberX versus taxi’s en limousines is dat taxi’s zijn de enige voertuigen die kan ophalen passagiers van de stoeprand zijkant of worden aangehouden.

Counsel die de ATO voerden verder aan dat, ongeacht of reizen taxi wordt geleverd door een taxi, limousine, of enige vorm van ander voertuig service, maar dat betekent niet dat UberX deel uitmaakt van een andere industrie, en daarmee de bestuurders moeten niet worden vrijgesteld van zijn hoeven te registreren voor GST.

Blair Davies, Australian Taxi Industry Association CEO, vertelde de website dat de zaak is het aanpakken van de “kern van de zaak”, dat is het creëren van een level playing field voor taxichauffeurs in Australië.

“We zijn niet weg van de strijd draait. Sterker nog, we willen graag de uitdaging en het aanvechten in de markt op basis van iedereen te spelen door dezelfde regels, niet door één zijde met een oneerlijk voordeel”, zei hij.

De zaak is op dit moment de ATO behandelt Uber drivers net als taxi’s, en wij prijzen voor. We hopen dat de rechtbank bevestigt dat.

Uber ingediend juridische stappen tegen de Australian Taxation Office (ATO) in augustus vorig jaar in de hoop dat de ATO haar beschikking waarbij Uber drivers te schrijven voor GST zou omvallen.

Afgelopen mei, de ATO een richtlijn uitgevaardigd dat degenen die een liftcentrale geadviseerd moet een Australisch bedrijf nummer te hebben en worden geregistreerd voor GST.

Echter, in de documenten van de federale rechtbank ingediend, Uber betoogde de openbare uitgifte door de ATO “oneerlijk richt Uber driver-partners”.

Een woordvoerder van Uber eerder vertelde de website dat het gelooft dat de ATO leiding niet had mogen worden verleend, gezien het feit dat een federale fiscale beoordeling is momenteel aan de gang.

“Om heel duidelijk te zijn, geloven wij al onze chauffeur-partners moeten hun redelijk deel van de belasting te betalen en te voldoen aan hun fiscale verplichtingen,” aldus het bedrijf.

Maar we voelen dat ze ten onrechte zijn uitgekozen door de ATO voor verschillende fiscale behandeling krijgen dan vrachtwagenchauffeurs, fietskoeriers, Airbnb hosts, of enige andere deelnemer van de economie te delen.

Het bedrijf ging op haar teleurstelling in de ATO te drukken, te zeggen dat het oneerlijk is gericht Uber’s driver-partners, die “moeten zich registreren en afdragen van deze belasting vanaf de eerste dollar verdiend”. Dit is in vergelijking met mensen die alleen maar moeten zich registreren voor GST zodra zij een omzet van meer dan AU $ 75.000 per jaar te bereiken.

“De begeleiding door de ATO heeft geprobeerd om een ​​nieuwe technologie model vanaf nu passen in een 1990 regelgevingskader die lang werd geschreven voordat deze technologie ooit heeft bestaan. Het gezond verstand zou je zeggen dat is niet van plan om te werken,” aldus het bedrijf.

Op maandag, kondigde de NSW regering dat het aanbieden van AU $ 20.000 in compensatie subsidies aan bestuurders die zaken hebben verloren als gevolg van Uber en andere ridesharing diensten taxi.

De AU $ 250.000.000 industrie overgang pakket zal toestaan ​​dat de drivers te passen voor de vooruitbetalingen voor maximaal twee licenties, AU $ 100 miljoen euro die zal worden betaald door een AU $ 1 heffing op alle taxi en ridesharing reizen, wat betekent dat NSW ridesharing en taxi gebruikers moeten collectief bijdragen AU $ 100.000.000 om te betalen voor de regeling. AU $ 142 miljoen is ook gereserveerd voor ontberingen claims.

Volgens de Transport NSW website, moet licenties in aanmerking komende bestuurders een aandoening die kan worden overgedragen omvatten, en bestuurders hebben hun rijbewijs vóór 1 juli te hebben gehouden, 2016. Aanvragen voor de betalingen zijn nog open tot 13 januari 2017.

Uber werd officieel gelegaliseerd in NSW door de deelstaatregering in december vorig jaar, met een nieuwe regelmatige en commissaris opgezet om de industrie te overzien. Een overgangsperiode werd ook ingevoerd voor een aantal maanden ridesharing bestuurders om de juiste accreditatie om legaal te rijden op NSW wegen te verkrijgen.

Dit was na de ACT de eerste Australische staat of gebied te legaliseren ridesharing in oktober vorig jaar werd. Dit omvatte dezelfde reglementaire voorwaarden die worden opgelegd voor taxichauffeurs, zoals chauffeur geschiedenis controles en de veiligheid van voertuigen controles.

Uber werd vervolgens geacht legaal te zijn in West-Australië onder grote hervorming taxi-industrie in december, met dien verstande dat de bestuurders moest speciaal “omnibus” licenties in aanvulling op hun standaard rijbewijs te verkrijgen, terwijl een beslissing genomen met een Victoriaanse County Court rechter in gunste van een Melbourne Uber bestuurder gaf in feite de dienst het groene licht om te werken in Victoria in mei.

Terwijl Zuid-Australië volgde aan het begin van deze maand, Uber is nog steeds vechten tegen de overheid van Queensland om legaal in die staat te worden. De overheid van Queensland vorige maand aangenomen nieuwe wetgeving om hard op Uber drivers, die een verhoogde boetes en meer bevoegdheden voor verkeershandhaving officieren inbegrepen.

De Northern Territory regering weigert nog steeds om Uber te bedienen.

? Perth cop benaderd beperkt computer

? Koreaanse hooggerechtshof beslist ex-werknemer Samsung leukemie gevallen niet gerelateerd werk

? Linus Torvalds ‘haat-liefde verhouding met de GPL

Google wil gegarandeerd onderhandelingen bescherming tegen Australië’s grote banken