Boekbespreking: Wantrouwen Dat bijzondere smaak

De toekomst is hier al. Het is gewoon niet erg gelijkmatig verdeeld ‘, de science fiction schrijver William Gibson heeft gezegd. Die ongelijke verdeling wordt weerspiegeld in de essays, boek inleidingen en gesprekken in wantrouwen dat bepaalde Flavour. Deze compilatie bevat artikelen geschreven over bijna 20 jaar voor publicaties, variërend van de gemakkelijk beschikbaar Wired en Time to kleine pers magazines – enkele inmiddels opgeheven – en voor organisaties van het Gilde van de Bestuurders op Book Expo.

Mobiliteit; Hands-on met de Samsung Galaxy S7 Edge op Republic Wireless: Een betere Wi-Fi te bellen ervaring, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen, mobiliteit, Hands-on met de Plantronics BackBeat GO 3 en Voyager 5200 headsets: perfect voor de nieuwe Apple iPhone

De stukken zijn niet in chronologische volgorde, zodat het ene moment dat je het lezen over Gibson hebben eindelijk – eindelijk in 1996 – en ongewild een e-mailadres verworven (het kwam met zijn kabelmodem) en het volgende dat je in Tokio kijken naar schoolmeisjes tekst gek op hun mobiele telefoons. Lezers blijkbaar vragen vaak Gibson waarom zo veel van zijn werk in Japan. “Omdat Japan is wereldwijd de verbeelding van de standaardinstelling voor de toekomst”, zegt hij.

In de commentaren Gibson heeft geschreven voor elk stuk en zijn inleiding vertelt hij over het proces waarbij hij leerde om fictie te schrijven. Dit betrof, vroeg op, waarin zij twee benaderingen: het schrijven voor gratis, en het schrijven van non-fictie. En toch gebeurde deze stukken, omdat ze de gelegenheid om nieuwe plaatsen te gaan, ontmoet nieuwe mensen en vraag hen vragen. Wie kan weerstaan? Niet Gibson, hoewel één van de geneugten van de commentaren is zijn zelfkritiek.

Ik voel me schuldig Wired een artikel over Japan, “schrijft hij na ‘My Own Private Tokyo” (2001). Het tijdschrift betaald voor zijn reis (ah, de oude dagen, toen journalisten had declaraties!), Maar het beste spul dat hij verzamelde werd overgeheveld naar Pattern Recognition, de roman die hij aan het schrijven was op het moment. “ik had heel weinig idee van wat ik het over had, toen ik dit schreef,” zegt hij van een andere Wired stuk, “My Obsession”, over het zoeken voor de perfecte horloge op eBay.

Natuurlijk, Gibson fans hoeven niet te vragen om deze collectie willen, met name voor de eerste verschijning stukken. Voor degenen die (blijkbaar weinige) van ons die, zoals ik, opgegroeid met ruimtevaart, raket schepen en verre planeten, en strijd door zelfs de grootste cyberpunk klassiekers te krijgen, non-fictie Gibson is een openbaring. Ik wil nu dat ik had geweten om het uit te zoeken in het begin van de jaren 1990 toen de digitale hyperbool hadden het internet als het belangrijkste sinds de ontdekking van het vuur. Gibson heeft iets dat zo veel missen: de context van de geschiedenis, die, schrijft hij in ‘Time Machine Cuba “(Infinite Matrix, 2006), ontdekte hij gelijktijdig met science fiction als een kind. Verhalen over de toekomst, schrijft hij in ‘The Road to Oceania “(New York Times, 2003), zijn echt over de huidige waarin ze zijn geschreven.

Het schrijven van non-fictie, ik voel me alsof ik het aanbrengen van latex verf naar de woonkamer muren met een tandenborstel, “schrijft Gibson in de inleiding. Hij gaat verder met te zeggen dat” de volgende stukken worden uitgevoerd op een Afrikaanse duimpiano “, maar samengestelde “op degene die geen naam heeft, en die ik ben nog te zien is.” ik heb eigenlijk speelde een Afrikaanse duimpiano. Het klonk niet iets als dit boek.

Wantrouwen Dat bijzondere smaak: Ontmoetingen met een Future Dat is reeds hier, door William Gibson, Viking Penguin, 258pp; ISBN: 978-0-670-92154-6; $ 27

Wendy M Grossman

Hands-on met de Samsung Galaxy S7 Edge op Republic Wireless: Een betere Wi-Fi bellen ervaring

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Hands-on met de Plantronics BackBeat GO 3 en Voyager 5200 headsets: Perfect voor de nieuwe Apple iPhone