Brazilië ziet daling in de verkoop van smartphones

De verkoop van smartphones in het eerste kwartaal van 2016 zijn in Brazilië gedaald, volgens een rapport van analistenbureau IDC.

feature telefoons

Mobiliteit; Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten, Smartphones, iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar; mobiliteit; Hands-on met de Samsung Galaxy S7 Edge op Republic Wireless: Een betere Wi-Fi te bellen ervaring, Smartphones, iPhone 7 AirPod hoofdtelefoon een derde van de consumenten bezorgd ‘

Verkoopcijfers voor de periode van zijn vorig jaar gedaald met 32,9 procent ten opzichte van dezelfde periode, met goedkopere apparaten steeds meer een aantrekkelijke optie, volgens IDC.

Deze markt niche – telefoons kost tussen de R $ 1.000 ($ 305,23) en R $ 1.299 ($ ​​396,63) – vertegenwoordigde 4,4 procent van de totale markt en nu goed voor 28,4 procent van alle verkopen, de analist voegt.

Met de lancering van de HTC 10 en het verstrijken van de hele winter shows het, is het tijd om de 10 beste smartphones halen om dit jaar begon.

Tegelijkertijd is de gemiddelde smartphone ticket in Brazilië een toename gezien, vanaf R $ 790,52 ($ 241,29) in Q1 2015 tot R $ 1.139,23 ($ 347,73) in Q1 2016.

IDC voorspelt de Braziliaanse markt voor mobiele telefoons zal krimpen met 17 procent in 2016, met een 16 procent daling van de smartphone-segment alleen, zoals de kosten voor fabrikanten zijn gestegen en bedrijven zijn niet van plan te investeren in nieuwe lanceringen.

“[Deze trends] invloed hebben op de markt negatief, maar aan de andere kant opent ruimte voor kleinere spelers om hun voetafdruk te verbreden”, zegt Silva.

“En we moeten niet vergeten dat 35 procent van de Braziliaanse bevolking is nog steeds van plan op het verwerven van hun eerste smartphone,” voegt de analist.

Hoewel er een recessie van invloed verkoop apparaat in Brazilië, zal de verkoop van smartphones vertragen in 2016 wereldwijd, omdat gebruikers in meer volwassen markten niet worden vervangen of upgraden van hun apparaten zo vaak.

Volgens een afzonderlijk rapport van onderzoeksbureau Gartner, zijn wereldwijde verkoop smartphone zal naar verwachting groeien met 7 procent pas dit jaar.

Ongeveer 1 miljoen functie telefoons werden verkocht in Brazilië in het eerste kwartaal, volgens IDC. De analist voegt eraan toe dat cijfers zijn in lijn met de neerwaartse trend te zien in 2015, toen 4,2 miljoen in het gehele jaar werden verkocht.

“Er is een concentratie van de spelers in de functie telefoon markt. In 2013 hadden we 10 grote fabrikanten. Vandaag hebben we vier de makers van 95 procent van alle verkochte apparaten”, zegt IDC-analist Brazilië Diego Silva.

Een van de ondernemingen die zich richten zwaar op functie telefoons in Brazilië is de lokale fabrikant Positivo, die twee low-cost mobiele telefoons gelanceerd basisspecificaties in het eerste kwartaal.

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten

iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

Hands-on met de Samsung Galaxy S7 Edge op Republic Wireless: Een betere Wi-Fi bellen ervaring

iPhone 7 AirPod hoofdtelefoon een derde van de consumenten ‘betrokken’