Drone innovaties: Next Gen quadcopter vouwen, crash, herstellen

Volgende week ICRA conferentie in Seattle zal de laatste in de robotica en automatisering onderzoek zijn voorzien van uit de hele wereld. Nogmaals, luchtfoto robotica een categorie om naar te kijken. Drones zijn al de overgang van gespecialiseerde gebruik massamarkt toepassingen gemaakt, en met de onderliggende technologie rijpen, worden nieuwe concepten ontstaan ​​dat heraut de volgende generatie van onbemande vliegende machines. NCCR Robotics, een consortium van robotica onderzoeksinstellingen in Zwitserland, is het besturen van een groot aantal van de voorschotten door samen te werken met academische onderzoeksgroepen.

meer robotica

Een samenwerking met het Laboratorium voor Intelligent Systems (LIS) aan de École Polytechnique Fédérale de Lausanne, een universiteit in Zwitserland, heeft geleid tot nieuw concept voor een origami quadcopter die omhoog klapt. Folding drones al bestaan, zoals DJI’s Vleugels-serie, en anderen hebben een gemakkelijk afneembare armen, maar de huidige concepten vereisen gebruiker manipulatie om klaar de voertuigen voor inzet. Dat is niet ideaal in gevallen waarin verschillende drones moeten snel worden ingezet, of wanneer drones worden bediend door gebruikers met minimale training, wat vaak het geval is in noodsituaties en ramp recovery situaties (lees: “Ramp robots trage acceptatie van responders krijgen “).

LIS, in samenwerking met het NCCR, een Zwitserse robotica consortium, ontwikkelde een self-inzet van drone die overgangen van een kleine OPBERGSTAND staat om zijn kant-en-klare stand in 0,3 seconden. Het systeem maakt gebruik van een reeks van magneten om de opgeborgen armen op zijn plaats te houden, het verminderen van de grootte van de drone’s met ongeveer 1/3. Wanneer de drone is geactiveerd en de propellers beginnen spinnen, het koppel breekt de magnetische aantrekkingskracht en de armen zwaaien automatisch.

Een startup genaamd Flyability, die spin-off van een ander NCCR-LIS samenwerking, won onlangs de VAE Drones For Good concurrentie. Soms ook wel de World Cup of Drones, de concurrentie wil drone ontwikkelingen die het leven van mensen kan verbeteren bevorderen. Het team creëerde een antenne robot die is ontworpen om in-flight botsingen overleven met vaste objecten. Een van de zwakke punten van alle quadcopter is hun inherente kwetsbaarheid tijdens de vlucht. Een beschadigde prop of aanhangsel kan gemakkelijk leiden tot een drone aan controle, die dat het verlies van het systeem en een potentieel gevaar voor mensen op de grond kan betekenen verliezen.

Het team achter de Walk Again Project wilde verlamde patiënten te leren hoe te lopen met behulp van robot been steunen, maar de resultaten waren veel beter dan verwacht.

Flyability De oplossing is The Gimball, waarin een roterend cardansysteem en beschermende kooi gebruikt om rotors omsluiten. Video van de drone in actie suggereert verschillende mogelijke toepassingen, met inbegrip van het lokaliseren van slachtoffers na rampen of het uitvoeren van industriële inspecties in krappe ruimtes waar de traditionele drones in gevaar zijn.

Een van de blikvangers van de lopende licentiestatus debatten in de lucht robotica heeft betrekking op de hoeveelheid training die nodig moeten worden van de piloten. Aan de orde, in aanvulling op de persoonlijke levenssfeer en het luchtverkeer betreft, is de toegenomen kans dat ongeschoolde piloten hun drones zal crashen of manoeuvreren ze buiten bereik, wat resulteert in fly-aways dat omstanders in gevaar op de grond.

NCCR samengewerkt met de Robotics en Perception groep aan de Universiteit van Zürich naar een systeem dat automatisch herstelt en stabiliseert UAV na een kritieke toestand, zoals het verlies van een GPS-signaal te creëren. De technologie gebruikt een camera, een traagheidsmeeteenheid en een afstandssensor voor het menselijke visuele systeem evenwichtsgevoel emuleren. Het resultaat is een drone die kan worden gegooid in de lucht en kan worden geprogrammeerd om visuele oriëntatiepunten en zijn eigen traagheid te erkennen om het evenwicht te herstellen.

3D Printing; 3D printing handen op:? Houtwerk; Banking; CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, innovatie, Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Video van de onderzoekers heen hun sensor uitgerust darren lob suggereert dat het systeem kan worden aangepast voor botsing herstel. Dit alles draagt ​​bij tot een grotere veiligheid in een wereld waarin drones worden steeds meer nuttig en productief.

3D-printen handen op: Houtwerk

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?