Ellison optimistisch over de toekomst van Oracle

Ons bedrijf heeft op zijn minst gestabiliseerd. Het is niet erger. Het wordt een beetje beter, “Ellison vertelde verslaggevers dinsdag op zijn bedrijf Oracle OpenWorld conferentie klant hier.” Business is niet spectaculair, maar het is stabiel. Ik persoonlijk denk dat we zullen beginnen met het zien groei volgend kalenderjaar. Het zou zeer binnenkort. Het zou kunnen zijn zes maanden.

Oracle onlangs gewaarschuwd dat het Wall Street-analist schattingen zou missen voor een fiscale tweede kwartaal de winst van 11 dollarcent per aandeel. Oracle verwacht nu winst van 9 cent tot 10 cent per aandeel als het rapporteert tweede kwartaal de winst 13 december

In een interview vorige week met deze website News.com, Ellison voorspelde het bedrijf zou terugkeren naar recordwinsten en beginnen met de omzetgroei al in het fiscale derde of vierde kwartaal.

Ellison gaf een optimistische kijk op de toekomst van zijn bedrijf, van financiën aan de concurrentie tegen software rivalen IBM, Microsoft en BEA Systems.

We zullen het goed doen in het verkrijgen van aandelen. We zijn in de beste concurrentiepositie we ooit met producten zijn, “zei hij.

Ellison ziet sterke omzetgroei in twee gebieden: de Oracle.com Application Service Provider (ASP) business waarmee bedrijven Oracle e-business software te huren via het web, en de applicatie-server software business – technologie die e-business loopt en website transacties.

Oracle heeft geprobeerd het huren van zijn software via het web aan kleine en middelgrote bedrijven, maar de laatste tijd, heeft het bedrijf een sterke belangstelling ontvangen van grote bedrijven, zei hij. “Iedereen voelt ASP’s dood zijn. Niet ons,” zei hij.

Eerder op de dag, het bedrijf onthulde een nieuwe versie van zijn applicatie-server software. BEA en IBM zijn de huidige leiders in de lucratieve markt die naar verwachting $ 2250000000 in de verkoop te bereiken einde van het jaar.

Big Data Analytics; Oracle verwerft logfire voor cloud-based warehouse management, Enterprise Software; Eyeing Oracle OpenWorld: What’s in store, Enterprise Software, Oracle’s Database 12c R2: Boom, mislukking, of meh upgrade cyclus vooruit; Cloud; Werkdag grijpt mid? -markt momentum, heeft als doel te winnen temidden van Oracle-NetSuite fusie

Ellison zei dat hij verwacht om weg te lokken wat BEA klanten, omdat veel van applicatieserver klanten van BEA’s gebruiken Oracle-database.

BEA leeft op installed base van Oracle. BEA leeft op geleende tijd, “zei hij.” Ze zijn het maken van geld (door) pitching een tent in onze achtertuin.

Ellison voorspelde ook dat het bedrijf 50 procent marge zou komen zodra de economie zich herstelt. De marges zijn het verschil tussen de inkomsten van een bedrijf en de kosten ervan.

Ik voorspelde een tijdje geleden hadden we 40 procent marges raken. Ik zal herzien dat zodra de economie draait. Wij (zal bereiken) 50 procent marges. Er is geen twijfel kunnen we dat doen, “zei hij.

Ellison verwierp de suggestie dat de recente personeel vertrek nadelige effecten op het bedrijf zou beïnvloeden. Oracle Executive Vice President Jay Nussbaum afgetreden vrijdag om toe te treden KPMG Consulting als executive vice president, de derde high-level executive vertrek voor Oracle in de afgelopen 18 maanden. Maar Ellison zei dat het bedrijf zal overleven als gevolg van Oracle’s diepe bank van talentvolle executives.

Mensen blijven wijzen op ons (en te zeggen dat) we ervoor zorgen dat mensen te verliezen. We hebben een diepe management team, “zei hij.” We zijn als de marine. We hebben veel meer kapiteins dan wij schepen.

Ellison ook wel webservices de laatste over-hyped mode in de computerindustrie, te vergelijken met het business-to-business en business-to-consumer e-commerce. Maar hij zei dat het nog steeds een goede technologie en wees erop dat Web services technologie loopt de hele familie van producten van het bedrijf.

Webservices koppelen servers over het internet om gegevens uit te wisselen en te combineren informatie op nieuwe manieren. Deze diensten worden uitgevoerd op het web gebaseerde servers in plaats van individuele pc’s, waardoor mensen om ze te gebruiken door middel van een apparaat dat toegang tot internet, met inbegrip van mobiele telefoons en handheld computers gadgets, evenals desktop- en notebook computers heeft.

Ellison hield een tweede persconferentie dinsdagmiddag aan zijn plannen om de America’s Cup zeilrace winnen bespreken. Ellison heeft een race-team bankrolled en bouwde een geautomatiseerde zeilboot met Oracle database technologie erin geïnstalleerd. Ellison zal deel uitmaken van de bemanning volgende oktober, wanneer het concurreert tegen teams in de Verenigde Staten en in Europa. De winnaar zullen strijden Nieuw-Zeeland voor de America’s Cup in het begin van 2003.

Oracle koopt logfire voor cloud-based warehouse management

Eyeing Oracle OpenWorld: What’s in store

Oracle’s Database 12c R2: Boom, mislukking, of meh upgrade cyclus vooruit?

? Werkdag pakt mid-momentum in de markt, heeft als doel te winnen temidden van Oracle-NetSuite fusie