Enterprise reuzen beginnen grote cloudify inspanning

commentaar Als Oracle en SAP kunnen opslokken cloud spelers er evolutie geen revolutie zal zijn.

Oracle kocht RightNow. SAP verworven SuccessFactors. En het is waarschijnlijk een paar andere cloud-gerelateerde bedrijven zal komen aan een software-gigant in uw buurt. Wat nog te bezien is of deze cloud overnames echt iets te veranderen of gewoon zorgen voor de reuzen houden hun wurggreep op de markt.

SAP US $ 3400000000 overname van SuccessFactors is opmerkelijk op vele fronten. Ten eerste, SAP betaalde een 52 procent premie aan zijn cloud inspanningen versterken. Daarnaast SAP neemt Oracle’s playbook, die draait om het kopen van bedrijven die hun traditionele bedrijven zouden kunnen kannibaliseren. Ondertussen SAP zet SuccessFactors CEO Lars Daalgard de leiding van al haar cloud-inspanningen.

Wees gerust dat SAP en Oracle ziet de cloud dreiging en kansen. De grote enterprise software model gaat als volgt: koop de bedreigingen en als klant te verplaatsen naar de cloud u bent klaar met een aanbod. Als Oracle en SAP kunnen opslokken cloud spelers zal er evolutie geen revolutie. Evolutie is veel vriendelijker voor het onderhoud van de software-model.

Dennis Howlett opgemerkt dat de beslissing van SAP om SuccessFactors gescheiden te houden was een goede zet.

“Keeping SuccessFactors te scheiden is een heel slimme zet, want het houdt de on-premise en cloud bedrijven in hun eigen wereld. Meestal zijn.”

Zet het op en de recente overnames cloud Oracle en SAP echt draaien rond geregelde kannibalisatie. Door de overname van SuccessFactors, SAP krijgt eigenlijk een paar verloren HR klanten terug.

Wat valt nog te bezien is of SAP en Oracle kunnen behouden SuccessFactors en RightNow arbeiders, respectievelijk. Oracle en SAP koopt cloud deskundigheid zoveel producten en diensten. Een ander wild card draait om de vraag of deze onderneming reuzen daadwerkelijk iets zal doen met deze cloud-architecturen ze gewoon overgenomen.

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

Er zijn nog steeds cloud revolutionairen – Salesforce.com en Werkdag – kloppen op deuren traditionele zakelijke klanten ‘, maar tal van software-as-a-service outfits zullen verkopen aan Oracle en SAP. Deze aankomende spervuur ​​van cloud overnames zal uiteindelijk ontmoedigend om IT kopers. De wolk moest breken de enterprise applicatie duopolie. In plaats daarvan worden de klanten naar de Oracle-SAP duopolie in de nabije toekomst te krijgen.

Via de website van US

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie