8-bit chips voor de moderne tijd: Snelste microcontroller komt

Pools bedrijf Digital Core Design heeft een 8-bit microcontroller die het zegt is de snelste op de markt losgelaten.

Verschillende niche producenten beweren dat het maken van de snelste 8-bit microcontrollers, waaronder Digital Core Design is gevestigd in Bytom, het zuiden van Polen. Terwijl Digital Core Design snelle chip, de DQ8051, is gebaseerd op de 80C51architecture door Intel geïntroduceerd in 1980, is het niet lijken op het in termen van prestaties. Digital Core Design beweert dat de DQ8051 is tot 29 keer sneller dan de 80C51-aangedreven chips, en gebruikt veel minder stroom.

Poolse team Dragon Sector pakte vorig jaar is de concurrentie, en ze zijn nu op zoek naar de volgende uitdaging.

Terwijl de basisprincipes van de DQ8051 is trouw te blijven aan de oude specificaties van Intel, hebben de ingenieurs op het optimaliseren van het ontwerp voor betere prestaties gehouden. Naar aanleiding van de release van Digital Core Design’s meer uitgebreide 80.251 chip in 2013, de DQ8051 is het bedrijf het vlaggenschip product, en de ontwikkeling van het systeem is nog steeds erg veel gaande.

We weten dat deze CPU vanuit het niets, dus we kunnen de instructies op een manier die onze CPU in staat lopen meer transacties, in minder tijd en met minder energieverbruik te wijzigen, “Digital Core Design vice-president Piotr Kandora zei. De” vergelijking tussen de 8051 uit 1981 en, bijvoorbeeld, de DQ8051 van 2015 is evenveel waard als de vergelijking tussen eerste benzinemotor en moderne hybride aandrijvingen.

Het kan komen als een verrassing voor sommigen die chip architecturen uit de jaren 1980 zijn nog steeds in productie, maar dergelijke systemen, in de vorm van een 8-bit microcontrollers, worden meestal gebruikt als componenten voor low-power hardware die alleen dient om gegevens periodiek te verwerken – denk SIM-kaarten, digitale horloges, vaste kantoor telefoon en pc-randapparatuur.

Onder de industrie watchers, het debat over de vraag of 8-bit systemen hebben een toekomst duikt nog steeds regelmatig. Immers, 32-bit chips zijn ook een haalbare optie voor de hardware waarin 8 bits die worden gevonden en die in het algemeen sneller. Echter 8-bit chips hebben hun eigen voordelen doordat ze minder geneigd transistors en energiezuiniger te zijn.

chips

Global semiconductor markt kwam $ 340bn in 2014: Gartner, Samsung leidt hernieuwde doorbrengen in halfgeleidermarkt, Intel’s volgende grote ding: Knights Landing Xeon Phi

Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s

Visie en neurale netwerken te rijden vraag naar krachtigere chips

Nvidia lanceert virtuele GPU monitoring, analytics

AMD slaat terug tegen Intel dominantie met Zen

Processors; Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s, processors, Visie en neurale netwerken te rijden vraag naar krachtigere chips; Data Centers; Nvidia lanceert virtuele GPU bewaking, analyse, hardware, AMD slaat terug tegen Intel dominantie met Zen