Accounting opties: Een nieuwe tech orde

Recente besluiten van Amazon.com en Computer Associates International om te beginnen als last aandelenopties hebben de tech-industrie verenigd front gebroken en tot enige twijfel op een zeer belangrijke argument voor het behoud van de boekhoudkundige status quo – die werknemer optie programma’s zullen worden gestript.

Dringt erop aan dat het veranderen van de manier waarop het Amerikaanse bedrijfsleven is goed voor-opties met betrekking uitgaven werden aangewakkerd door boekhoudschandalen roiling van de energie en telecommunicatie-industrie. Voorstanders van die bedrijven verplicht een lijst van aandelenopties als kosten zeggen dat beleggers moeten meer duidelijkheid bij het bepalen van de financiële gezondheid van een bedrijf.

Tegenstanders – voornamelijk de tech-industrie, waar ook opties zijn royaal verspreid – hebben tegengegaan dat elke verandering tientallen miljoenen dollars zou kosten en resulteren in het verwijderen van bedrijven rank-and-file werknemers uit de programma’s.

De high-tech lobbyen firma TechNet, waarvan de leden onder meer Microsoft, Intel, Cisco Systems en Hewlett-Packard, heeft in het bijzonder sombere voorspellingen uitgegeven.

Een boekhoudkundige verandering “kan verwoestende gevolgen hebben en belemmert ons vermogen om te concurreren op een hoog niveau als een land”, zei TechNet Executive Vice President Connie Correll. “Als je mensen niet een stuk van de actie bieden wel, het gaat moeilijk worden om werknemers om te duiken in een bedrijf en te innoveren en te blijven een stuk boven de industrie concurrenten in China, Japan en elders in de wereld.

Dus Amazon en CA gewoon verzegeld hun eigen lot?

Vorige week, online retailer Amazon zei dat het zal als last opties beginnen volgend jaar. CA op maandag ook vrijwillig ingestemd om hetzelfde te doen. Echter, geen van beide bedrijf zei dat de verandering zou geen drastische veranderingen in de manier waarop ze uitdelen opties dwingen.

Amazon CEO Jeff Bezos benadrukte dat het programma van het bedrijf zal blijven – ook al vorig jaar de verandering Amazon’s $ 567.000.000 verlies zou hebben veroorzaakt ballon tot $ 963.000.000.

Tabletten; Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8; Amazon, Amazon duikt dieper in de voedingsindustrie met gratis restaurant leveringen; smartphones; Motorola kondigt $ 149 Moto G4 Play in de VS, nemen nu voorbestellingen; E-commerce; Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce battle

Werknemer eigendom was een van de stichtende principes van Amazon.com, ‘zei Bezos. “Dat engagement zal niet veranderen.

Sommigen beweren dat Amazon’s commitment om te blijven aanbieden van een brede personeelsopties-optie programma, terwijl als last van de kosten is een uitzondering, niet de regel.

We kregen te zien waar we zijn, niet alleen door het hebben van goede producten en service, maar door het hebben van agressieve compensatie; -. Michael Gallant, woordvoerder, EMC, je kunt geen algemene conclusies te maken van wat Amazon deed “, zegt Kim Boylan, een advocaat in Washington, DC, die helpt bij het organiseren van de International Employee Stock Option Coalition. die groep van bedrijven en organisaties uit het bedrijfsleven verzet zich tegen wijzigingen in de boekhoudkundige behandeling van stock-optie programma’s. de leden zijn onder andere TechNet en Semiconductor Equipment and Materials International.

Wij geloven nog steeds dat de meeste technologiebedrijven met brede plannen voelen als ze gedwongen worden om opties te kosten, het zal ervoor zorgen dat ze hun plannen te wijzigen en zullen meer schadelijk zijn voor de rang-en-bestand werknemers, “voegde Boylan.” Ons gevoel is dat het een negatieve invloed op een brede basis optieplannen zou hebben.

In een verklaring, CA’s chief executive, Sanjay Kumar, was iets minder definitief dan Amazon over de toekomst van het programma van zijn bedrijf: “Het nieuwe beleid zet opties op gelijke voet met andere vormen van compensatie en zal ons toelaten om verder beloningspakketten ontwerpen dat medewerkers motiveren en hun belangen af ​​te stemmen met die van alle eigenaars aandeel. ”

TechNet vertegenwoordigers zei maandag dat ze niet iemand beschikbaar om commentaar te leveren op de Amazon of CA aankondiging te hebben.

Staande snel, bovendien vertegenwoordigers van softwaremaker Ariba en online travel store Expedia zeiden dat ze niet hun gebruik van opties te wijzigen, ongeacht welke boekhoudkundige regels werden in de plaats. Een eBay-vertegenwoordiger zei dat terwijl het bedrijf niet weet hoe het gebruik van opties zouden worden beïnvloed, opties blijven belangrijk voor het bedrijf te zijn.

Storage maker EMC, die niet officieel is als last opties, maar begon spelling ze uit aan de beleggers in haar meest recente verslag kwartaalcijfers, zei dat het plan om de opties programma voort te zetten. Was het ten laste van de opties in het meest recente kwartaal, zou de $ 808.000 winst een verlies $ 91.200.000 zijn geweest, aldus het bedrijf.

Opties zijn een belangrijk onderdeel in een sterk concurrerende markt “, aldus EMC woordvoerder Michael Gallant.” We zijn marktleider. We kregen te zien waar we zijn, niet alleen door het hebben van goede producten en service, maar door het hebben van agressieve compensatie.

Vertegenwoordigers van Oracle, Siebel Systems, Yahoo en Cisco weigerde commentaar te geven over wat de impact van een wijziging in de grondslagen van hun opties programma’s zou hebben.

Wat de gevolgen voor de werknemer optie programma’s, als last op hen zou een dramatisch effect op de winstgevendheid van de tech industrie hebben.

Bedrijven moeten hun aandelen-optie uitgaven openbaar te maken in hun jaarverslagen als een voetnoot. Op basis van deze informatie, een recent rapport van Bear Stearns geschat dat een dergelijke wijziging zou leiden tot een daling van ongeveer 20 procent van de winst per aandeel voor bedrijven in de S & P 500.

Op dit moment wordt de opties kosten gemeld aan de Internal Revenue Service, en bedrijven kan het af te schrijven als een zakelijke rekening en ontvangt een fiscaal voordeel. Bedrijven krijgen ook een cash infuus wanneer werknemers te verkopen hun aandelen, het ontvangen van de hoeveelheid geld tot aan de voorraad van de uitoefenprijs.

In de afgelopen drie jaar, bijvoorbeeld, Siebel heeft ontvangen een $ 331.000.000 stock-optie belastingvoordeel in aanvulling op het krijgen van een extra $ 422.000.000 door middel van werknemers verkopen van aandelen, volgens de SEC-dossiers. Vorig jaar, als Siebel opties had ten laste, de winst van $ 254.600.000 2001 zou zijn gedaald tot een verlies van $ 467,2 verlies.

Bij Intel, zou de verandering een 1300000000 $ winst in 2001 tot slechts $ 254.000.000 zijn gekrompen.

(Als last opties) zou ons zorgen om opnieuw te evalueren de (aandelenopties) programma dat we nu hebben, “zei Intel-woordvoerder Chuck Mulloy.” Het kan leiden ons om te veranderen (het programma) als gevolg van de negatieve invloed op de winstgevendheid. We zouden moeten beoordelen of een brede programma voor alle medewerkers mogelijk is.

Toch kan verandering worden opgedrongen de industrie vanuit verschillende punten.

Er is druk van dergelijke economische zwaargewichten zoals Federal Reserve voorzitter Alan Greenspan en investeerder Warren Buffett. De Amerikaanse Senaat ook geprobeerd en mislukte eerder deze maand de boekhoudkundige regels te veranderen, maar meer wetgeving kan worden voorgesteld.

Greenspan heeft voorspeld dat de Financial Accounting Standards Board (FASB), die boekhoudregels sets in de Verenigde Staten, zou al snel de verandering goed te keuren. Ondertussen heeft een bestuur dat uiteindelijk zal stellen boekhoudregels voor de Europese Unie al een stap in de richting die de boekhoudkundige verandering, die onder druk kon zetten om FASB een soortgelijk standpunt in te nemen genomen.

Peer pressure kan een factor ook geworden. In aanvulling op Amazon en CA, hebben bedrijven zoals de Washington Post en Coca-Cola de switch gemaakt.

Win-win deal;? Het wijdverbreide gebruik van aandelenopties in de technologische industrie is grotendeels gezien als een win-win scenario, omdat het helpt bedrijven aan te trekken en behouden van medewerkers en geeft werknemers de kans om veel winst buiten hun loonstrookjes.

Maar in deze koppige naar beneden markt, sommige mensen beweren dat de kosten een deel van hun glans verloren hebben voor zowel werkgevers als werknemers.

Hoewel opties afbetaald groot voor sommige werknemers, anderen hebben veel donkere verhalen had ongeveer vanwege de belasting op niet-bestaande winsten en over de enorme hoeveelheden in voorraad zijnde “onder water” of waardeloos tegen de huidige koers van het aandeel. Sommige bedrijven hebben geprobeerd te compenseren door repricing opties of de uitgifte van nieuwe subsidies tegen lagere prijzen. Maar veel van die opties zijn snel verdwenen onder water ook.

We zien nu de keerzijde van opties “, zegt John Challenger, chief executive van de in Chicago gevestigde bedrijf werkgelegenheid Challenger, Gray en Kerstmis.

Ze voelen zich nu als een loterij ticket. En loterijbiljetten zijn waardeloos.

News.com’s Alorie Gilbert bijgedragen aan dit rapport.

Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8

Amazon duikt dieper in de voedingsindustrie met gratis restaurant leveringen

Motorola kondigt $ 149 Moto G4 Play in de VS, nemen nu voorbestellingen

Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce battle