Apple Q1 winst: Zal ​​terugkoop deel uitmaken van de discussie?

eerste kwartaal van Apple zal worden vrijgegeven maandagmiddag en analisten verwachten dat de omzet in de nabijheid van $ 57,5 ​​miljard en de winst van rond de $ 14,09 per aandeel.

Terwijl een groot deel van de nadruk zal liggen op enkel, hoe enthousiast vakantie shoppers waren over de iPhone 5S, 5C en iPad Air, zullen beleggers net zo geïnteresseerd zijn om te zien of Apple heeft nieuwe plannen om aandelen in te kopen en een boost zijn voorraad prijs.

Er is al veel gezegd en geschreven over; Carl Icahn’s onophoudelijke pesten, van CEO Tim Cook en de rest van de raad van bestuur van Apple om terugkoop ongeveer $ 150 miljard dollar in voorraad, een “no-brainer” met het oog op Icahn dat zou een lange weg te gaan in de richting van de juiste waardering van de voorraad en – niet onbelangrijk – leveren een enorme meevaller van zijn ruwweg $ 3600000000 investering tot nu toe.

Slechts één dag nadat hij de combinatie van zijn Twitter-account en een brief van zeven pagina aan Apple aandeelhouders gebruikt om de raad van bestuur voor de “slechte” aan investeerders aftuigen, Icahn vond wat steun van een S & P Hoofdstad IQ onderzoeksrapport dat in principe zijn positie gevalideerd.

Zozeer zelfs, in feite, dat hij plaatste een Icahn citaat over de verantwoordelijkheid van de raad om de mogelijkheden om de aandeelhouderswaarde te verhogen door het uitvoeren van “groot en goed getimede” terugkopen bovenop het rapport herkennen. Dus er is dat.

Maar het belangrijkste om mee te nemen uit het rapport, geschreven door analisten Paul Fruin en Li Ma, is dat bedrijven die toestaan ​​en kondigen inkoop van eigen aandelen statistisch hebben genoten en economisch belangrijke outperformance na de aankondigingen – en die trend heeft stevig gehouden voor de afgelopen negen jaar.

En terwijl outperformance deze voorraden ‘is meestal groter bij kleinere-cap aandelen, large-cap aandelen hebben de neiging om een ​​uitgesproken en belangrijke impuls veel sneller te krijgen – meestal binnen de eerste paar handelsdagen.

Als een anekdotische bijvoorbeeld, S & P Hoofdstad IQ wees op de scherpe stijging Tibco Software genoten nadat het een significant (10 procent van de uitstaande marktwaarde) aandeleninkoopprogramma plannen aangekondigd in april. Na een vier weken durende slide waarin Tibco aandelen verloor 4 procent van hun waarde, het aandeel onmiddellijk een lichte stijging van 0,7 procent in de eerste handelsdag na de aankondiging op weg naar een 11-procent voorschot binnen vier weken. Drie maanden later was het aandeel steeg meer dan 25 procent.

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Yahoo is een ander goed voorbeeld van hoe een agressieve voorraad terugkoop plan kan, helpen een centrale rol in het elektrificeren van aandelen af ​​te spelen.

Natuurlijk, veel andere factoren – niet de minste daarvan is de algehele prestaties van de markt – kan ook helpen verklaren de onmiddellijke en aanhoudende piek in de prestaties van een aandeel na een terugkoop plannen aankondiging.

“De omvang van de geplande terugkoop, en de samenloop van corporate insider netto kopen in de buurt van de tijd van de terugkoop aankondiging is aangetoond dat ze informatieve overlays geassocieerd met verbeterde post-inkoopprogramma prestaties,” aldus het rapport toegevoegd.

Apple, ondertussen, beweert dat het al genoeg heeft gedaan om waarde te creëren voor haar aandeelhouders – met inbegrip van de uitgaven meer dan $ 23000000000 van 60000000000 $ aandeleninkoopprogramma vergunning maakte het voor fiscale 2013 alleen.

iPhone, iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren; mobiliteit; Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten, Smartphones, iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar, Apple, Leuk of niet, Apple heeft echt de ‘moed’ nodig om verouderde technologie te dumpen

We zullen snel zien of dat gaat veranderen in het fiscale jaar 2014.

iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten

iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

Leuk of niet, Apple heeft echt de ‘moed’ nodig om verouderde technologie te dumpen