ARM investeerders rijden hoog na drie jaar surge

Bloomberg meldt vanochtend dat ARM Holdings, de Britse ontwerper van chips die de macht van de Apple iPhone onder andere apparaten, is rijkelijk beloond aandeelhouders de afgelopen drie jaar.

Processors; Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s, processors, Visie en neurale netwerken te rijden vraag naar krachtigere chips; Data Centers; Nvidia lanceert virtuele GPU bewaking, analyse, hardware, AMD slaat terug tegen Intel dominantie met Zen

In feite heeft het bedrijf de beste prestatie op de benchmark FTSE 100 Index niet uit hoe je het schijfje geweest: zes maanden, 12 maanden, 18 maanden, twee jaar of drie, het is allemaal op zijn kop.

Ondanks de aanwezigheid van katalyserende in de snel groeiende markt voor mobiele telefonie, analisten blijven negatief op de beurs. Maar beleggers kijken naar de winst rol in.

Op een bepaalde manier, de prestaties ARM is niet verrassend. Het bedrijf heeft zich gepositioneerd als een poortwachter aan de honderden miljoenen smartphones per jaar verkocht, waardoor de winst – $ 137.500.000 in 2010 – ballon als de markt doet.

Peter Woodifield citeert Thornburg International Value Fund manager William Fries, die raakt op de kop

We hebben het recht, omdat we vonden dat we de business model begrepen. Een klein stukje van elke handset is een mooi bedrijf.

Het business model, natuurlijk, zijnde de lucratieve licentie van de chip ontwerpen. ARM zei in april dat een verbazingwekkende 1,85 miljard microprocessoren met behulp van zijn ontwerpen werden verscheept in 1Q11.

Dat is goed nieuws voor de ARM investeerders, waaronder Janus Capital Group, dat 5,4 procent van het bedrijf bezit.

Zal het het peloton te blijven? Er is genoeg ruimte over om te draaien: smartphones zijn gewoon nu besting hun minder intelligente collega’s als de meerderheid van de Amerikaanse markt, en de rest van de wereld is waarschijnlijk te volgen.

En dat omvat niet de tablet markt, die net begint zijn voet vinden, maar heeft nog te maken groot genoeg golven om te beginnen met rockende traditionele computers, niet voor een van de andere embedded toepassingen die als “intelligente apparaten” zal de oppervlakte te vermelden beginnen aan te komen op de markt.

Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s

Visie en neurale netwerken te rijden vraag naar krachtigere chips

Nvidia lanceert virtuele GPU monitoring, analytics

AMD slaat terug tegen Intel dominantie met Zen